Vælg en side

Tøffelheltens 3 fejl

Jeg møder mange par, hvor kvinden er den aktive og styrende i parforholdet, mens manden har den passive rolle. Den slags parforhold kan udvikle sig til et mor-søn-forhold mellem en kastreret mand og en stærk kvinde.

I mor-søn-parforholdet er den normale mand-kvinde-polaritet væk, hvilket bl.a. resulterer i manglende fysisk tiltrækning, irritation, frustration og modstand mod hinanden.

I denne artikel får du mit bud på, hvorfor mange mænd mister forbindelsen til deres selvværd og maskulinitet i parforholdet, og hvad de kan gøre ved det.

Her er tøffelheltens 3 fejl:

  1. Han kender ikke sine værdier
  2. Han mangler maskulint selvværd
  3. Han er bange for kvindens stærke følelser

Lyt også på podcasten: Mandens største udfordring, set fra en kvindes synspunkt

1. Tøffelhelten kender ikke sine værdier

Mange mænd melder sig ud af kampen, fordi de ikke ved, hvad de står for. De kender ikke deres værdier i livet.

Hvis du mangler selverkendelse, har du ikke et fast ståsted i mødet med det feminine. Derfor har du brug for at udvikle din selvfølelse og maskuline identitet i parforholdet.

Ligesom det hører med til at blive voksen at danne sig en mening om politik og samfundets indretning, så skal du også udvikle en parforholds-identitet: Hvem er du i dit parforhold? Hvad er vigtigt for dig? Hvad er et godt parforhold for dig? Osv.

Når piger leger med dukkehus, bliver de klogere på relationer og parforhold. Det er med til at give dem det fundament, hvorpå deres parforholds-identitet hviler. Mange mænd har ikke det fundament, og derfor er de bagefter.

Som mand skal du tage den opgave på dig, det er at blive voksen i parforholdet. Dvs. du skal finde ud af, hvad du står for, og tage din plads i forholdet. Det har både du og din kvinde brug for.

Læs også: Myter om “rigtige mænd”

Hvad er en tøffelhelt? Det er en kastreret mand.

2. Tøffelhelten har dårligt selvværd

Mange mænd har lavt selvværd i kontakten med kvinder.

Den typiske mand kender ikke sig selv, sine styrker og kvaliteter, og derfor tvivler han på sig selv, når han konfronteres af en selvbevidst kvinde. Dybt nede er han bange for ikke at slå til, og derfor pleaser han kvinden for at kompensere for sin usikkerhed.

Men kvinden vil ikke pleases, uanset hvad hun giver udtryk for. Tværtimod. Når du pleaser, er du uærlig overfor dig selv og din kvinde, og det slider parforholdet.

Først og fremmest skal du blive klar over, at du pleaser. Ikke om du pleaser (for det gør du!), men hvornår og hvordan du pleaser. Opdag alle de gange du går på kompromis, tilpasser dig og giver efter.

Når du næste gang mærker impulsen til at please, glatte ud eller undertrykke dine behov for at bevare den gode stemning, så stå fast. Mærk ubehaget i kroppen, men lad være med at give efter.

Hold fast i dig selv og din overbevisning, men bevar et åbent hjerte, dvs. du bevarer en kærlig indstilling til din partner, selvom I ikke er enige. Det handler jo ikke om at vinde magtkampen, men om at du er autentisk.

Din kvinde har faktisk ikke lyst til at kastrere dig, men det sker nemt, hvis du mangler maskulint selvværd.

3. Tøffelhelten er bange for kvindens følelser

Mange mænd har svært ved at håndtere kvinders følelser (ligesom mange mænd også har svært ved at håndtere egne følelser). Når en kvinde er ked af det, bliver vred, råber eller græder, bliver mange mænd utrygge. Det føles som om, kvinden er et stort hav, der oversvømmer ham.

Hans frygt for den feminine orkan, får ham til at trække sig, eller forsøge at få hende til at falde til ro ved at imødekomme hendes krav og usagte forventninger. Det betyder, han ofte giver sig, når der er konflikter, og han ender med at blive en tøffelhelt.

Løsningen på problemet er bl.a., at du udvikler din følelsesmæssige intelligens. Når du bliver mere bevidst om dine følelser, lærer at udtrykke dig, være sårbar osv., så kan du bedre forstå og rumme kvinders følelser.

Derudover skal du udvikle dit mod: Lad være med at trække dig, når du møder hendes følelser. Lad være med at finde en undskyldning for at fjerne dig fysisk, men undgå også at blive fraværende og forsvinde mentalt.

I stedet skal du forblive nærværende og empatisk, selvom du føler dig overvældet. Træk vejret dybt og slap af i kroppen.

Hvad er en tøffelhelt? Det er ikke en alfahan.

Gratis e-bog: Den moderne alfahan

Mange mænd har svært ved at finde deres maskuline ståsted, og derfor bliver de nemt kastrerede mænd i parforholdet. 

Derfor har jeg skrevet en gratis e-bog, hvor du får mit bud på, hvordan du bliver en moderne alfahan med et sundt maskulint selvværd.

Hent e-bogen her:

Konklusion

Ligestilling og stærke kvinder er en god ting. Ingen tvivl om det.

Men det er ikke godt for nogen, hvis manden (eller kvinden) bliver den svage part i et parforhold, som bør være mellem ligeværdige.

Hvis du som mand føler dig kastreret, så gør noget ved det. Det er først og fremmest dit ansvar – ikke kvindens.

PS:

Få flere tips til den moderne manderolle i denne gratis e-bog om den moderne alfahan.

Har du har krise i dit parforhold, og ikke ved hvad du skal gøre, læs denne gratis e-bog: Hun gider mig ikke. Hvad gør jeg?

Opdateret d.27 juli 2022.

27-7-2022Den kastrerede mands 5 fejlBevidsthed.org 

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!