Vælg en side

Parterapi efter utroskab

Utroskab parterapiUtroskab er måske den største krise, der kan ramme et parforhold. Parterapi øger chancerne for, at forholdet overlever krisen, og at I genfinder tilliden og kærligheden.

Et parterapiforløb efter utroskab kan fx fokusere på:

  1. Krisehåndtering
  2. Hvordan kunne det ske?
  3. Blive sammen eller skilles?
  4. Gør det godt igen
  5. Accept af fortiden
  6. En ny bedre fremtid

Læs mere om parterapi her: Parterapi København

Utroskab & Parterapi 

Parterapi som krisehåndtering

Kærlighed - Parterapi efter utroskab i københavnNår utroskaben bliver afsløret (med vilje eller ved en tilfældighed) kastes forholdet som regel ud i en krise. Hvis din partner har været dig utro, overvældes du af voldsomme følelser som vrede, sorg, mistillid, jalousi og afmagt. I denne fase kommer du nemt til at sige og gøre noget, du senere fortryder. Hvis du har været din partner utro, plages du af dårlig samvittighed, skam og hjælpløshed, fordi du ikke kan ændre fortiden.

I dette stadie er krisen så stressende, at det et for tidligt at starte den egentlige genopbygning. Følelserne er så overvældende, at alle forsøg på konstruktiv dialog ofte ender i skænderier, anklager eller sårende bemærkninger. Eller samtalen ebber hurtigt ud i tavshed, fordi det er for svært at tale om.

I denne fase af genopbygningen kan parterapeuten fungere som ordstyrer, og sørge for at de store følelser ikke løber løbsk. Og det kan være en hjælp, at tale med parterapeuten enkeltvis.

Læs også: Akut parterapi til kriser i parforholdet

Utroskab & Parterapi 

Hvordan kunne utroskaben ske?

Klippekort til parterapiNår den værste krise har lagt sig, er det tid til at blive klogere. Spørgsmålet er, hvad der skal ændres, så utroskab ikke opstår igen. Måske er der noget i vejen med det faste parforhold, men ofte fungerer det faste forhold fint. I et parterapiforløb bliver det klart, hvad begge partnere ønsker sig af deres parforhold.

x

Den som har været utro, har nogle gange svært ved at sætte ord på, hvorfor han/hun var utro. En parterapeut kan hjælpe med at afklare drivkrafterne bag utroskaben, så fremtidig utroskab kan forhindres.

Utroskab & Parterapi 

Efter utroskab: Blive sammen eller skilles?

Parterapi i Kbh tilbyder hjælp til skilsmisse efter utroskabNår årsagerne til utroskaben er kendte, kommer det vigtige spørgsmål: Skal vi blive sammen eller skilles? Svaret afhænger bl.a. af årsagerne til utroskaben.

x

I denne fase af parterapiforløbet er fokus på at se tingene fra oven. Ja, der har været svigt, og der er kommet dybe sår i forholdet. Men hvis der er vilje, kan sårene heles og forholdet overleve.

Selvom det kan se sort ud, er der ofte meget at kæmpe for: Fælles historie, tilknytningen, måske fælles bolig, børn, familie osv. Derudover er brud eller skilsmisse på ingen måde smertefrit.

Parterapi hjælper jer med at få overblik, få talt ud, sat ord på svære følelser, og sørge for at begge forpligter sig til at arbejde helhjertet for parforholdet.

Læs også om skilsmisseterapi

Utroskab & Parterapi 

Parterapi efter utroskab: Gør det godt igen

Tilgivelse af utroskab vha. parterapi. Kom over den hemmelige affære.Det er vigtigt, at den som har begået utroskaben, tager ansvar for sine handlinger. Og det gør man bl.a. ved at anstrenge sig for at gøre det godt igen. Fx ved tydeligt at vise sin partner at man virkelig vil forholdet, og er klar til at ændre sig. Man skal blive en bedre version af sig selv for parforholdets skyld.

Man skal altså investere i forholdet, så det bliver klart for alle at partneren, er den vigtigste person i ens liv.

Det er nemlig ikke nok at undskylde 1000 gange og bede om tilgivelse. Der skal klar og tydelig handling bag ordene. Ellers kan forholdet ikke bevæge sig til næste fase af helingsprocessen.

Fortiden kan ikke ændres. Og derfor kan man aldrig “gøre det godt igen,” men det er vigtigt, at man prøver. For det har ens partner brug for at se.

Utroskab & Parterapi 

Accept af fortiden

Parterapi og parcoaching: Kom videre efter utroskab i parforholdet - Book en god tid på Frederiksberg eller Nørrebro i KøbenhavnIngen konflikter kan løses uden at acceptere fortiden. Sket er sket, og på et tidspunkt skal man se fremad. Accept og se fremad betyder ikke, at det er ok, at være utro eller indlede en affære. Slet ikke! Men det betyder, at du en dag (i fremtiden) skal lade fortiden ligge – hvilket selvfølgelig er nemmere sagt end gjort.

x

Hvis din partner har været utro, skal du på et tidspunkt kunne acceptere, at din partner har begået en stor fejl. For du får du først fred, når du kan slippe fortiden.

Hvis du har været din partner utro, skal du en dag tilgive dig selv. Hvis I ønsker at komme videre, nytter det ikke, at slår dig oven i hovedet med dine fejltrin. Du skal selvfølgelig tage ansvaret på dig, og undgå at det sker igen, men det gavner ingen, at du udvikler selvhad og dårligt selvværd.

Utroskab & Parterapi 

Skab en ny fremtid sammen

Parterapi efter utroskab.I den sidste fase af parterapiforløbet fokuserer vi på at skabe en bedre fremtid. Spørgsmålene er ikke kun, hvordan I undgår fremtidig utroskab, men nok så meget: Hvordan får I det bedst mulige parforhold?

x
Alle parforhold kan forbedres, og utroskab er en god mulighed for at give sit parforhold et service tjek. Det er ikke nok kun at tænke, at alt bare skal være som før. Det skal være bedre end det.

Parterapi er den bedste måde at give forholdet en ny start. Vi stiller skarpt på jeres kærlighedsliv, sexliv, familieliv, følelsesmæssige kontakt, kommunikation og ønsker for fremtiden.

Utroskab & Parterapi 

Parterapi er aldrig for sent!

Pris for parterapi i KøbenhavnNogle par bryder sig ikke om at gå i parterapi, fordi det føles grænseoverskridende at dele private detaljer som sit parforhold med en fremmed. Det er helt forståeligt, men parterapi er faktisk den mest skånsomme måde at håndtere smerten på, fordi I får hjælp af en neutral 3.person.

x

De fleste par foretrækker at klare problemerne selv. Problemet er dog, at ofte bliver problemerne kun delvist løst – og delvist fejet ind under gulvtæppet, hvor de forsat er kilde til spændinger og konflikter. Ofte i mange år fremover!

Men det er aldrig for sent at kontakte en parterapeut. Selvom affæren forlængst er afsluttet, og den værste krise er overstået, har det stadig stor værdi at starte et parterapiforløb.

Utroskab & Parterapi 

De 5 slags utroskab

De fleste bliver chokerede og forvirrede over, at deres partner har været utro. Ligsom mange er forvirrede over dem selv, hvis de har været utro.

Derfor har jeg lavet en beskrivelse af 5 forskellige slags utroskab, som kan ramme et parforhold. Jeg anbefaler, at du læser de om de 5 slags utroskab, så du bliver klogere på din situation: Her kan du læse om de 5 slags utroskab.

Sådan kommer du i gang med parterapi

Det nemmeste er at finde en ledig tid i kalenderen, og herefter sende en mail til holger@bevidsthed.org. Jeg svarer inden for få timer. Du kan også ringe på +4522321888.

Her finder du prisen på parterapi, rabat osv. Og her kan du se, hvor jeg bor i København K ved søerne.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt mig på +4522321888 eller Holger@bevidsthed.org.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Holger Spanggaard: Parterapeut med speciale i utroskab. København.

 

 

PS:

Bliv klogere på utroskaben i dit parforhold her: De 5 slags utroskab.

Opdateret d.15 aug. 2022.15-8-2022Parterapi utroskab KøbenhavnBevidsthed.org
Parterapeut, psykoterapeut, samtaleterapi, sexolog og mandlig coach

Hej, jeg hedder Holger

Jeg er parterapeut, psykoterapeut, mandeterapeut, sexolog og forfatter. Jeg bor i København K. Her finder du mit online booking system.

Desuden afholder jeg mandegrupper, kvindegrupper og kurser for par.

Jeg interesserer mig bl.a. for

» Parforhold, sex og kærlighed

» Maskulinitet og femininitet

» Personlig udvikling

» Autentisk livsførelse

Snup en gratis e-bog:

» Hvad gør jeg, når han trækker sig?

» Hun gider mig ikke. Hvad gør jeg?

» 10 erotiske arketyper

» Den moderne alfahan

» 100 spørgsmål til din partner

» Girafsprog

Lad os holde kontakten

» Følg med på facebook og få mit nyhedsbrev

Bog: Jeg savner os - En guide til nærhed, fortrolighed og kærlighed.

Få 3 kapitler gratis

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!