Vælg en side

Parterapi efter utroskab

De fleste oplever utroskab som et kæmpe svigt, og noget af det værste man kan blive udsat for. Derfor kæmper mange par i månedsvis (og ofte årevis) for at hele sårene.

Parterapi efter utroskab giver jer de bedste chancer for at genfinde tilliden og kærligheden, så I kan komme videre.

Et parterapiforløb efter utroskab kan fx fokusere på:

  1. Krisehåndtering
  2. Afklare hvorfor det skete
  3. Om I skal blive sammen eller skilles
  4. Hvordan sårene heles
  5. Accept og hvordan I lever med fortiden
  6. Hvordan I kigger fremad

Læs mere om parterapi her: Parterapi København

Parterapi og utroskab

Parterapi som krisehåndtering

Kærlighed - Parterapi efter utroskab i københavnNår utroskaben bliver afsløret (med vilje eller ved en tilfældighed), kastes forholdet som regel ud i en stor krise, og mange søger akut parterapi. Hvis din partner har været dig utro, overvældes du af voldsomme følelser som vrede, sorg, mistillid, jalousi og afmagt. I denne fase kommer du nemt til at sige og gøre noget, du senere fortryder.

Hvis du har været din partner utro, plages du til gengæld af dårlig samvittighed, skam og hjælpløshed, fordi du ikke kan ændre fortiden. Og nogle får lyst til at trække sig fra forholdet, fordi de ikke kan rumme deres handlinger, og at de har fejlet som partner.

I dette stadie er krisen så stressende, at det er for tidligt at starte den egentlige genopbygning af forholdet. Følelserne er så overvældende, at alle forsøg på konstruktiv dialog ofte ender i skænderier, anklager eller sårende bemærkninger. Eller samtalerne ebber hurtigt ud i tavshed, fordi det er for svært at tale om.

I denne fase fungerer jeg som ordstyrer, der stiller de rigtige spørgsmål og samtidig sørge for at de store følelser ikke løber løbsk. Det kan desuden være en stor hjælp at kombinere parterapi med individuel psykoterapi, fordi der er mange ting, som er nemmere at tale om, når du er alene.

Parterapi og utroskab

Hvorfor kom der utroskab?

Klippekort til parterapiNår den værste krise har lagt sig, er det tid til at blive klogere. Hvordan kunne det ske? Og hvordan undgår I utroskab i fremtiden? Måske er der noget i vejen med dit parforhold, men utroskab er ikke altid tegn på problemer i det faste forhold.

.

Den som har været utro, har nogle gange svært ved at sætte ord på, hvorfor han/hun var utro. Nogle gange er der en dybere årsag til utroskab, men ikke altid. En parterapeut kan hjælpe med at opdage drivkrafterne bag utroskaben, så fremtidig utroskab forhindres.

Parterapi og utroskab

Efter utroskab: Blive sammen eller skilles?

Parterapi i Kbh tilbyder hjælp til skilsmisse efter utroskabNår årsagerne til utroskaben er kendte, kommer det vigtige spørgsmål: Skal vi blive sammen eller skilles? Svaret afhænger bl.a. af årsagerne til utroskaben.

x

I denne fase af parterapiforløbet er fokus på at se tingene fra oven. Ja, der har været svigt, og der er kommet dybe sår i forholdet. Men hvis der er vilje, kan sårene heles og forholdet overleve.

Selvom det kan se sort ud, er der ofte meget at kæmpe for: Fælles historie, tilknytningen, måske fælles bolig, børn, familie osv. Min erfaring er, at de fleste ønsker at blive sammen.

Parterapi hjælper jer med at få overblik, få talt ud, sat ord på svære følelser, og sørge for at begge forpligter sig til at arbejde helhjertet for parforholdet.

Læs også om skilsmisseterapi

Parterapi og utroskab

Parterapi efter utroskab: Gør det godt igen

Tilgivelse af utroskab vha. parterapi. Kom over den hemmelige affære.Det er vigtigt, at den som har begået utroskaben, tager ansvar for sine handlinger. Og det gør du bl.a. ved at anstrenge dig for at gøre det godt igen. Fx ved tydeligt at vise din partner, at du virkelig vil forholdet, og er klar til at ændre dig. Du skal blive en bedre version af dig selv for parforholdets skyld.

Det er nemlig ikke nok at undskylde 1000 gange og bede om tilgivelse. Der skal klar og tydelig handling bag ordene. Ellers kan forholdet ikke bevæge sig til næste fase af helingsprocessen.

Fortiden kan ikke ændres. Og derfor kan man aldrig “gøre det godt igen,” men det er alligevel vigtigt, at du prøver. For det har din partner brug for at se.

Parterapi og utroskab

Accept af fortiden

Parterapi og parcoaching: Kom videre efter utroskab i parforholdet - Book en god tid på Frederiksberg eller Nørrebro i KøbenhavnIngen konflikter kan løses uden at acceptere fortiden. Sket er sket, og på et tidspunkt skal man se fremad. Accept og se fremad betyder ikke, at det er ok, at være utro eller indlede en affære. Slet ikke! Men det betyder, at der komme en dag, hvor du lader fortiden ligge – hvilket selvfølgelig er nemmere sagt end gjort.

x

Hvis du har været din partner utro, skal du en dag tilgive dig selv. Hvis I ønsker at komme videre, nytter det ikke, at du slår dig oven i hovedet med dine fejltrin. Du skal selvfølgelig tage ansvaret på dig, og undgå at det sker igen, men det gavner ingen, at du udvikler selvhad og dårligt selvværd.

Parterapi og utroskab

Skab en ny fremtid sammen

Parterapi efter utroskab.I den sidste fase af parterapiforløbet fokuserer vi på at skabe en bedre fremtid. Spørgsmålene er ikke kun, hvordan I undgår fremtidig utroskab, men også hvordan I får det bedst mulige parforhold?

x
Alle parforhold kan forbedres, og utroskab er en god mulighed for at give parforholdet et grundigt service tjek. Det er ikke nok kun at tænke, at alt bare skal være som før. Det skal være bedre end det.

Parterapi er den bedste måde at give forholdet en ny start. Vi stiller skarpt på jeres kærlighedsliv, sexliv, familieliv, følelsesmæssige kontakt, kommunikation og ønsker for fremtiden. Her kan parterapi med fordel kombineres med et såkaldt par-tjek.

Parterapi og utroskab

Parterapi er aldrig for sent!

Pris for parterapi i KøbenhavnNogle par bryder sig ikke om at gå i parterapi, fordi det føles grænseoverskridende at dele private detaljer som sit parforhold med en fremmed. Det er helt forståeligt, men for mange er parterapi den mest skånsomme måde at håndtere smerten på, fordi I får hjælp af en neutral 3.person.

x

De fleste par foretrækker at klare problemerne selv. Men det betyder for mange, at problemerne kun delvist bliver løst – og delvist fejet ind under gulvtæppet, hvor de forsat er kilde til spændinger og konflikter. Ofte i mange år fremover, hvilket jeg har set utallige gange. 

Men det er aldrig for sent at kontakte en parterapeut. Selvom affæren forlængst er afsluttet, og den værste krise er overstået, har det stadig stor værdi at starte et parterapiforløb og få ryddet op.

Parterapi og utroskab

De 5 slags utroskab

De fleste bliver chokerede og forvirrede over, at deres partner har været utro. Ligsom mange er forvirrede over dem selv, hvis de har været utro.

Derfor har jeg lavet en beskrivelse af 5 forskellige slags utroskab, som kan ramme et parforhold. Jeg anbefaler, at du læser de om de 5 slags utroskab, så du bliver klogere på din situation: Her kan du læse om de 5 slags utroskab.

Sådan kommer du i gang med parterapi

Du tager næste skridt ved at finde en ledig tid i kalenderen. Her kan du se, hvor jeg bor i København K ved søerne, og her kan du se priser på parterapi.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt mig på 22321888 eller Holger@bevidsthed.org.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Holger Spanggaard: Parterapeut med speciale i utroskab. København.

 

 

PS:

Bliv klogere på utroskaben i dit parforhold her: De 5 slags utroskab.

PPS:

Her er en interessant artikel om utroskab på berlingske.dk.

Opdateret d.11 juni 2024.11-6-2024Parterapi utroskab KøbenhavnBevidsthed.org
Parterapeut, psykoterapeut, samtaleterapi, sexolog og mandlig coach

Hej, jeg hedder Holger

Jeg er parterapeut, psykoterapeut, mandeterapeut, sexolog og forfatter. Jeg bor i København K. Her finder du mit online booking system.

Desuden afholder jeg mandegrupper, kvindegrupper og kurser for par.

Jeg interesserer mig bl.a. for

» Parforhold, sex og kærlighed

» Maskulinitet og femininitet

» Personlig udvikling

» Autentisk livsførelse

Snup en gratis e-bog:

» Hvad gør jeg, når han trækker sig?

» Hun gider mig ikke. Hvad gør jeg?

» 10 erotiske arketyper

» Den moderne alfahan

» 100 spørgsmål til din partner

» Girafsprog

Lad os holde kontakten

» Følg med på facebook og få mit nyhedsbrev

Bog: Jeg savner os - En guide til nærhed, fortrolighed og kærlighed.

Få 3 kapitler gratis

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!