Parterapi efter utroskab

Utroskab parterapiUtroskab er måske den største krise, der kan ramme et parforhold. Og for mange er utroskab det, som afslutter forholdet. Men selvom utroskab er en smertefuld oplevelse, kan det også markere begyndelsen på en forandringsproces, der i det lange løb kan knytte parterne tættere sammen.

Parterapi øger chancerne for, at forholdet overlever krisen, genfinder tilliden og kærligheden. Og jo før du kontakter en parterapeut, desto bedre er dine mulighed for at komme godt videre.

Du kan også få hjælp i dette online kursus: Ramt af utroskab.

Et parterapiforløb efter utroskab går typisk gennem 6 faser:

  1. Krisehåndtering
  2. Hvordan kunne det ske?
  3. Blive sammen eller skilles?
  4. Gør det godt igen
  5. Accept af fortiden
  6. En ny bedre fremtid

Læs mere om parterapi her: Parterapi København

Utroskab & Parterapi 

1. Krisehåndtering

Kærlighed - Parterapi efter utroskab i københavnNår utroskaben bliver afsløret (med vilje eller ved en tilfældighed) kastes forholdet ud i en krise, fordi man stiller spørgsmål ved alt det, som man før tog for givet.

x

Hvis din partner har været dig utro, overvældes du af voldsomme følelser: Vrede, sorg, mistillid, jalousi og afmagt. I denne fase kommer du nemt til at sige og gøre noget, du senere fortryder. Hvis du har været din partner utro, plages du af dårlig samvittighed, skam og hjælpløshed, fordi du ikke kan ændre fortiden.

I dette stadie er krisen så stressende, at det et for tidligt at starte den egentlige genopbygning. Følelserne er så overvældende, at alle forsøg på konstruktiv dialog oftes ender i skænderier, anklager og sårende bemærkninger.

I denne fase af genopbygningen, kan parterapeuten dels fungere som ordstyrer, og sørge for at de store følelser ikke løber løbsk.

Derudover er det også et godt tidspunkt for parterne, at besøge parterapeuten enkeltvis, fordi det gør det sværere at håndtere det indre kaos.

Læs også: Kriser i parforholdet

Utroskab & Parterapi 

2. Hvordan kunne det ske?

Utroskab parterapi på Nørrebro / FrederiksbergNår den værste krise har lagt sig, er det tid til at blive klogere. Spørgsmålet er, hvad der skal ændres, så utroskab ikke opstår en igen.

x

Den som har været utro, ved ikke altid hvorfor. Måske er der noget i vejen med det faste parforhold, men ofte fungerer det faste forhold fint.

En parterapeut kan hjælpe med at afklare drivkrafterne bag utroskaben. Kun hvis årsagerne er kendte, kan fremtidig utroskab forhindres.

Utroskab & Parterapi 

3. Blive sammen eller skilles?

Parterapi i Kbh tilbyder hjælp til skilsmisse efter utroskabNår årsagerne for utroskaben er kendte, kommer det vigtige spørgsmål: Skal vi blive sammen eller skilles? Svaret afhænger bl.a. af årsagerne til utroskaben.

x

I denne fase af parterapiforløbet er fokus på at se tingene fra oven. Ja, der har være svigt og der er kommet dybe sår i forholdet. Men hvis der er vilje, kan sårene heles og forholdet overleve.

Selvom det kan se sort ud, er der ofte meget at kæmpe for: Fælles historie, tilknytningen, måske fælles bolig, børn, familie osv. Derudover er brud eller skilsmisse på ingen måde smertefrit.

Parterapi hjælper jer med at få overblik, få talt ud, sat ord på svære følelser, og sørge for at begge forpligter sig til at arbejde helhjertet for parforholdet.

Læs også om skilsmisseterapi

Utroskab & Parterapi 

4. Gør det godt igen

Tilgivelse af utroskab vha. parterapi. Kom over den hemmelige affære.Det er vigtigt, at den som har begået utroskaben, tager ansvar for sine handlinger. Og det gør man bl.a. ved at anstrenge sig for at gøre det godt igen. Fx ved tydeligt at vise sin partner, at man virkelig vil forholdet, og er klar til at ændre sig.

Man skal altså investere i forholdet, så det bliver klart for alle, at det er partneren, som er den vigtigste person i ens liv.

Det er nemlig ikke nok at undskylde 1000 gange og bede om tilgivelse. Der skal klar og tydelig handling bag ordene. Ellers kan forholdet ikke bevæge sig til næste fase af helingsprocessen.

Fortiden kan ikke ændres. Og derfor kan man aldrig “gøre det godt igen,” men det er vigtigt, at man prøver!

Utroskab & Parterapi 

5. Accept af fortiden

Parterapi og parcoaching: Kom videre efter utroskab i parforholdet - Book en god tid på Frederiksberg eller Nørrebro i KøbenhavnIngen konflikter kan løses uden at acceptere fortiden. Sket er sket, og på et tidspunkt skal man se fremad. Accept og se fremad betyder ikke, at det er ok, at være utro eller indlede en affære. Slet ikke! Men det betyder, at du er klar til at lade fortiden ligge – hvilket selvfølgelig er nemmere sagt end gjort!

x

Hvis din partner har været utro, skal du på et tidspunkt kunne acceptere, at din partner har begået en fejl. Du skal kunne tilgive. Både for hans/hendes og for din skyld, men mest for din egen skyld.

Husk også, at skylden kan aldrig placeres 100% på den ene part i et parforhold. Måske bærer du kun 0,1% af skylden, men alle har en del af ansvaret. Derfor skal du tilgive måde dig selv og din partner.

Hvis du har været din partner utro, skal du en dag tilgive dig selv. Hvis I ønsker at komme videre, nytter det ikke, at slår dig oven i hovedet med dine fejltrin. Du skal selvfølgelig tage ansvaret på dig, og undgå at det sker igen, men det gavner ingen, at du udvikler selvhad og dårligt selvværd.

Utroskab & Parterapi 

6. En ny fremtid

Parterapi efter utroskab.I den sidste fase af parterapiforløbet fokuserer vi på at skabe en bedre fremtid. Spørgsmålene er ikke kun, hvordan I undgår fremtidig utroskab, men nok så meget: Hvordan får I det bedst mulige parforhold?

x
Alle parforhold kan forbedres, og utroskab er en god mulighed for at give sit parforhold et service tjek. Det er ikke nok kun at tænke, at alt bare skal være som før. Det skal være bedre end det.

Parterapi er den bedste måde at give forholdet en ny start. Vi stiller skarpt på jeres kærlighedsliv, sexliv, familieliv, følelsesmæssige kontakt, kommunikation og ønsker for fremtiden.

Utroskab & Parterapi 

Det er aldrig for sent!

Pris for parterapi i KøbenhavnNogle par bryder sig ikke om at gå i parterapi, fordi det føles grænseoverskridende at dele private detaljer som sit parforhold med en fremmed. Det er helt forståeligt, men parterapi er faktisk den mest skånsomme måde at håndtere smerten på, fordi I får hjælp af en neutral 3.person.

x

De fleste par foretrækker at klare problemerne selv. Problemet dog, at ofte bliver problemerne kun delvist løst – og delvist fejet ind under gulvtæppet, hvor forsat er kilde til spændinger og konflikter Ofte i mange år fremover!

Men det er aldrig for sent at kontakte en parterapeut. Selvom affæren forlængst er afsluttet, og den værste krise er overstået, har det stadig stor værdi at starte et parterapiforløb.

Læs også: Parterapi og åbne parforhold

Utroskab & Parterapi 

De 5 slags utroskab

De fleste bliver chokerede og forvirrede over, at deres partner har været utro. Ligsom mange er forvirrede over dem selv, hvis de har været utro.

Derfor har jeg lavet en beskrivelse af 5 forskellige slags utroskab, som kan ramme et parforhold. Jeg anbefaler, at du læser de om de 5 slags utroskab, så du bliver klogere på din situation: Her kan du læse om de 5 slags utroskab.

Vil du vide mere?

Her kan du læse hvordan parterapi foregår. Her kan du se ledige tider. Her finder du prisen på parterapi, rabat osv. Og her kan du se, hvor jeg bor.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt mig på 22321888 eller Holger@bevidsthed.org.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Holger Spanggaard: Parterapeut med speciale i utroskab. København.

 

 

PS:

Bliv klogere på utroskaben i dit parforhold her: De 5 slags utroskab.

Opdateret d.21 mar 202021-3-2020Parterapi utroskab – Parterapeut KøbenhavnBevidsthed.org

Parterapeut, psykoterapeut, samtaleterapi, sexolog og mandlig coach

Hej, jeg hedder Holger

Jeg er parterapeut, psykoterapeut, mandeterapeut, coach, sexolog og forfatter. Her kan du se priser og ledige tider.

Desuden afholder jeg kvindegrupper og mandegrupper.

Jeg interesserer mig bl.a. for

» Parforhold, sex og kærlighed

» Maskulinitet og femininitet

» Personlig udvikling

» Autentisk livsførelse

Lær mig bedre at kende

» Besøg min blog

» Besøg min brevkasse

» Besøg min podcast på spotify

» Læs min profil

Lad os holde kontakten

» Følg med på facebook og få mit nyhedsbrev

Kontakt:

+4522321888 eller Holger@bevidsthed.org

Bog: Jeg savner os - En guide til nærhed, fortrolighed og kærlighed.

Få 3 kapitler gratis 

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!