Vælg en side

Manglende sexlyst

Sex og lyst skaber livsglæde, og er det vigtige elementer i et velfungerende parforhold. Derfor er manglende sexlyst et problem.

Nedsat eller manglende sexlyst rammer de fleste på et tidspunkt i deres liv. Det kan være kortvarigt (fx pga. stress), men også mere permanent (fx pga. alder).

Uanset årsagen til den nedsatte lyst, går det ofte ud over forholdet, og derfor er manglende sexlyst en af de hyppigste årsager til at kontakte en sexolog.

Et sexologi-forløb kan fx komme ind på:

  • Relationelle faktorer, fx kærlighed, polaritet og konflikter
  • Dårlige seksuelle vaner
  • Psykiske faktorer, fx præstationsangst, selvværd, skam og nervøsitet
  • Forskellene mellem mand og kvinde
  • Fysiske faktorer, fx stress, træthed og overgangsalder

Læs mere om sexologisk rådgivning her: Sexolog i København K

Manglende sexlyst

Relationelle faktorer: konflikter, polaritet osv.  

Overvind lav sexlystFor mange er konflikter en af de helt store årsager til manglende sexlyst. Anklager og bebrejdelser skaber følelsesmæssig afstand, hvilket kan gøre det næsten umuligt at tænde og åbne sig seksuelt.

x

Derudover kan tiden mindske sexlysten. Selvom venskabet og kærligheden kan øges med tiden, kan begæret og erotikken i forholdet falde med tiden. Det er der mange klassiske årsager til, men det behøver faktisk ikke gå så galt.

For mange kvinder og mænd er manglende følelsesmæssig kontakt en af de helt store problemer, fordi en tryg og kærlig relation er en vigtig forudsætning for åbne sig seksuelt.

Som parterapeut, psykoterapeut og sexolog er jeg vandt til at løse de konflikter, som dræber sexlysten hos mange par.

Manglende sexlyst  

Dårlige seksuelle vaner, manglende forståelse for hinandens behov osv.

Manglende sexlyst kan skyldes dårlige vanerDe fleste har dårlige seksuelle vaner, fordi de har ladet seksualiteten passe sig selv. Nogle dårlige vaner grundlægges allerede i forelskelsesfasen, hvor tiltrækningen er så stor at alting virker. Andre dårlige vaner sniger sig ind med tiden.

Typiske dårlige vaner er: Ikke at prioritere sexlivet ved at give det tid og energi, ikke tale om følelser og lyst, ikke anerkende hinandens behov og vente på at problemerne går væk af sig selv.

Dårlige vaner kan gøre sex kompliceret, selvom det burde være nemt og naturligt. Det oplever jeg dagligt som sexolog, hvor jeg møder par, som har lyst til hinanden, men ikke orker sex, fordi det er blevet for kompliceret.

Dårlige vaner kan være svære at ændre alene. Dels fordi man ofte er ubevidst om, at man faktisk har en vane. Og dels fordi vaner med tiden bliver til indgroede mønstre, som er sammenvævet med ens personlighed og hele parforholdsdynamikken.

Manglende sexlyst

Psykiske faktorer: præstationsangst, nervøsitet osv.

En sexolog og terapeut kan hjælpe med manglende sexlystEn sund sexlyst forudsætter, at du har godt med dig selv, din krop og seksualitet. Ellers opstår der indre spændinger, som forhindrer din seksuelle energi i at manifestere sig.

Mange har dårligt seksuelt selvværd, dvs. de tvivler på, om deres seksualitet er helt ok. Tvivlen kan være mere eller mindre ubevidst, og kan fx vise som præstationsangst, rejsningsbesvær eller skam over sin krop eller følelser.

Andre har haft dårlige oplevelser, som sidder fast i kroppen, og dæmper modet til at udfolde sin seksualitet sammen med et andet menneske.

Vil du hurtigt igang med at overvinde rejsningsproblemer (og lav sexlyst), så har jeg lavet et online kursus til mænd, som har problemer med erektionen. Læs mere om online kurset: Overvind rejsningsproblemer.

Vil du nøjes med nogle gode tips mod præstationsangst og rejsningsbesvær, skal du klikke her: Modtag tips og tricks mod rejsningsproblemer.

Manglende sexlyst

Mænd vs kvinder

Sexologen kan rådgive om manglende sexlystMange problemer handler om de klassiske forskelle mellem mand og kvinde. Det handler ikke om bestemt kønsroller, men om forskellige temperamenter.

Mænd tænker typisk mere på sex, tænder hurtigere og får hurtigere orgasme osv. Kvinderne har til gengæld typisk mere brug for en følelsesmæssig forbindelse for at få lyst til sex. Forskellige behov kan lede til misforståelser, hvilket ofte skaber frustration og slukker lysten hos begge.

Jeg har samlet nogle gode tips til mænd om at tilfredstille en kvinde i sengen. Tips til mænd: Bliv bedre i sengen. Tipsene er skrevet til mænd, men kvinder må også gerne læse med.

Jeg har også lavet et online kursus til mænd, som vil give deres kvinde mere lyst til sex, som du kan se her: Kunsten at tilfredsstille en kvinde (og få mere sex).

Manglende sexlyst

Fysiske faktorer: Stress, overgangsalder osv.

Sexterapeut i København hjælper med manglende lyst til sex

En krop i balance er fundamentet for sex og lyst. Derfor kan lav sexlyst skyldes usund livstil, træthed, stress, sygdom, overgangsalder, alderdom, graviditet, amning, medicin eller hormonelle forandringer.

Manglende sexlyst kan være en advarselslampe, som fortæller, at du skal tage dig bedre af dig selv. Livsstilsændringer, kost, søvn og motion kan være en del af løsningen.

Men livsstilændringer fjerner ikke alle problemer. Hvis den nedsatte sexlyst er relateret til overgangsalder og alderdom, kan en del af løsningen også være at finde ny måder at være intime på. Det er derfor flere ældre oplever, at sexlivet faktisk bliver bedre med alderen.

Manglende sexlyst

Problemerne forsvinder ikke af sig selv

Hjælp til manglende lyst til sexDet er svært at håndtere manglende sexlyst i parforholdet. Begge parter er frustrerede, den ene føler sig ofte afvist, mens den anden bliver ramt på sin seksuelle selvtillid. Det som skulle være kilde til glæde og nærhed, bliver til frustration, splid og smerte.

Mange forsøger at ignorere problemerne, fordi det er svært at tale om. Men i længden duer selvfølgelig ikke at ignorere problemerne. Din seksualitet er en vigtig del af din personlighed, og derfor trives du ikke, hvis den ikke får lov at udfolde sig.

Vil du være klogere på dig selv og din seksualitet, så anbefaler jeg at du læser min gratis e-bog om de erotiske arketyper. Det er en god start, hvis du vil forstå dine behov, og hvorfor du måske mangler lyst til sex.

Vil du vide mere?

Her kan du se priser. Og her kan du se ledige tider. Og her kan se hvor jeg bor.

Har du spørgsmål, så kontakt mig på 22321888 eller Holger@bevidsthed.org.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Holger Spanggaard: Sexterapeut og sexolog i København.

 

Opdateret d.24 juli 2022.24-7-2022Manglende sexlyst mænd – ingen lyst – mistet sex lyst kvinder – Lav lystBevidsthed.org

Parterapeut, psykoterapeut, samtaleterapi, sexolog og mandlig coach

Hej, jeg hedder Holger

Jeg er parterapeut, psykoterapeut, mandeterapeut, sexolog og forfatter. Jeg bor i København K. Her finder du mit online booking system.

Desuden afholder jeg mandegrupper, kvindegrupper og kurser for par.

Jeg interesserer mig bl.a. for

» Parforhold, sex og kærlighed

» Maskulinitet og femininitet

» Personlig udvikling

» Autentisk livsførelse

Snup en gratis e-bog:

» Hvad gør jeg, når han trækker sig?

» Hun gider mig ikke. Hvad gør jeg?

» 10 erotiske arketyper

» Den moderne alfahan

» 100 spørgsmål til din partner

» Girafsprog

Lad os holde kontakten

» Følg med på facebook og få mit nyhedsbrev

Bog: Jeg savner os - En guide til nærhed, fortrolighed og kærlighed.

Få 3 kapitler gratis

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!