Vælg en side

Sexolog i København

Manglende sexlyst

Nedsat eller manglende sexlyst rammer de fleste på et tidspunkt i deres liv, og manglende sexlyst er en af de hyppigste årsager til at kontakte en sexolog eller parterapeut.

Hvis du har lavere sexlyst end din partner, har du måske sex, selvom du ikke altid har lyst. Det er selvfølgelig ikke holdbart i længden, for du skal kun have sex, når du har lyst.

Har du til gengæld mere lyst til sex end din partner, er du måske frustreret over dine behov ikke bliver opfyldt, og du er måske blevet afvist mange gange. Det kan til gengæld betyde, at du trækker dig følelsesmæssigt fra din partner, hvilket slet ikke dur.

Samtaler om manglende sexlyst kan fx komme ind på:

  • Konflikter og følelsesmæssig afstand
  • Rutine og kedsomhed
  • Forskellige seksuelle præferencer
  • Dårlige seksuelle vaner
  • Præstationsangst

Læs mere om sexologisk rådgivning her: Sexolog i København

Manglende sexlyst

Sexlysten kommer ikke tilbage af sig selv

Sexlysten manglerDet er svært at håndtere manglende sexlyst i parforholdet. Det som burde være kilde til glæde og nærhed, bliver kilde til frustration, splid og smerte. Din seksualitet er en vigtig del af din personlighed, og derfor er sex og erotik vigtige komponenter i din livsglæde.

Manglende sexlyst kan starte en negativ spiral, hvor du får svære og svære ved at mærke dig selv og din lyst. Og du kan miste troen på, at du kan få det til at fungere med din partner. Derfor er det vigtigt at handle, før det bliver værre.

Hvis du vil hurtigt i gang med at øge din sexlyst, så anbefaler jeg dette online kursus: Få mere lyst til sex og intimitet (uden at føle dig presset).

Manglende sexlyst

Manglende sexlyst pga. følelsesmæssig afstand

Når man mangler sexlystJeg møder både kvinder og mænd, som helt har mistet lysten til sex pga. er manglende følelsesmæssig nærhed. For mange er en tryg og kærlig relation forudsætningen for lyst, sex og intimitet, og derfor kan konflikter, kritik, dårlig kommunikation og følelsesmæssig afstand gøre det umuligt at åbne sig seksuelt.

Udover sexolog er jeg også parterapeut, så vores samtaler kan både handle om sex og lyst på den ene side, men også om konflikter, kommunikation og alt det andet, som tilsammen udgør et parforhold. Det er ikke altid nok at tale om sex, hvis du vil ha’ et bedre sexliv!

Hvis sexlysten mangler pga. følelsesmæssig afstand og konflikter, kan få samtaler med en parterapeut og sexolog gøre underværker. Her kan du læse mere om parterapi.

Manglende sexlyst

Rutine og kedsomhed

Kedelig sexRutine og forudsigelighed gør sjældent noget godt for sexlysten, og derfor rammes mange par af manglede sexlyst efter nogle år. Det er vigtigt at understrege, at manglende sexlyst ikke nødvendigvis er tegn på, at parforholdet ikke er godt eller at kærlighed er væk.

Selvom venskabet og kærligheden sagtens kan øges med tiden, vil begæret og erotikken i forholdet ofte aftage i styrke efter forelskelsesfasen. Det er der mange årsager til, men det behøver faktisk ikke gå så galt, hvis man ved, hvordan man holder gnisten ved lige.

Samtaler hos en sexolog kan bl.a. handle om, hvordan I bevarer sexlysten i et langt parforhold. Jeg fortæller meget mere om rutine og kedsomhed i dette kursus: Få mere lyst til sex og intimitet.

Manglende sexlyst

Forskellige seksuelle præferencer kan slukke lysten

Sexologen kan rådgive om manglende sexlystManglende sexlyst hænger nogle gange sammen med, at din partner vil noget andet end dig. For hvis du tænder på noget andet end din partner, vil der ofte opstå situationer, hvor du og din partner kommer til at slukke hinanden. Det er selvfølgelig frustrerende, når vi misforstår hinanden og vil noget forskelligt.

En sexolog kan hjælpe med at “oversætte” dine lyster og behov, så din partner forstår dig. Mange får en aha-oplevelse, når jeg forklarer, hvordan deres partner fungerer. Det er derfor at få samtaler hos en sexolog, kan gøre en kæmpe forskel for sexlivet og parforholdet.

Vil du være klogere på dig selv og din seksualitet, så anbefaler jeg, at du læser min gratis e-bog om de erotiske arketyper. Det er en god start, hvis du vil forstå dine behov, og hvorfor du måske mangler lyst til sex.

Jeg har samlet nogle gode tips til mænd om at tilfredstille en kvinde i sengen. Tips til mænd: Bliv bedre i sengen. Tipsene er skrevet til mænd, men kvinder må også gerne læse med.

Manglende sexlyst

Dårlige seksuelle vaner

Stop dårlige seksuelle vanerMed tiden får de fleste dårlige seksuelle vaner, fordi de har ladet seksualiteten passe sig selv. Nogle dårlige vaner grundlægges allerede i forelskelsesfasen, hvor tiltrækningen er så stor at alting virker. Andre dårlige vaner sniger sig ind med tiden. Dårlige vaner kan gøre sex så kompliceret, at nogle par helt mister sexlysten.

Dårlige vaner kan være svære at ændre, fordi vaner med tiden bliver til indgroede mønstre, som er sammenvævet med hele måden du og din partner er sammen på. Det er derfor, det er godt at få hjælp af en professionel sexolog eller parterapeut, som kan se jeres forhold udefra.

Manglende sexlyst

Fysiske faktorer: Stress, overgangsalder osv.

Sexterapeut i København hjælper med manglende lyst til sex

En krop i balance er et godt fundament for sex og lyst. Derfor kan lav sexlyst skyldes usund livstil, træthed, stress, sygdom, overgangsalder, alderdom, graviditet, amning, medicin eller hormonelle forandringer. Manglende sexlyst kan være en advarselslampe, som fortæller, at du skal tage dig bedre af dig selv.

Men livsstilændringer fjerner ikke alle problemer. Hvis den nedsatte sexlyst er relateret til eksempelvis alder, kan en del af løsningen også være at finde nye måder at være intime på. Og flere ældre oplever, at sexlivet faktisk bliver bedre med alderen.

Få hjælp til manglende sexlyst

Du kommer hurtigt i gang, hvis du booker en tid nu. Her kan du se priser. Og her kan se hvor jeg bor.

Har du spørgsmål, så kontakt mig på 22321888 eller Holger@bevidsthed.org. Er du i tvivl, har du mulighed for en gratis forsamtale.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Holger Spanggaard: Sexterapeut og sexolog i København.

 

 

PS:

Kender du din erotiske arketype? Hvis ikke, så få denne gratis e-bog om de 10 erotiske arketyper.

Hvis du vil have mere sexlyst, anbefaler jeg dette kursus: Få mere lyst til sex og intimitet (uden at føle dig presset).

I denne artikel på videnskab.dk kan du læse mere om kvinders manglende sexlyst.

Opdateret d.9 juni 2024.9-6-2024Manglende sexlyst mænd – ingen lyst – mistet sex lyst kvinder – Lav lystBevidsthed.org
Parterapeut, psykoterapeut, samtaleterapi, sexolog og mandlig coach

Hej, jeg hedder Holger

Jeg er parterapeut, psykoterapeut, mandeterapeut, sexolog og forfatter. Jeg bor i København K. Her finder du mit online booking system.

Desuden afholder jeg mandegrupper, kvindegrupper og kurser for par.

Jeg interesserer mig bl.a. for

» Parforhold, sex og kærlighed

» Maskulinitet og femininitet

» Personlig udvikling

» Autentisk livsførelse

Snup en gratis e-bog:

» Hvad gør jeg, når han trækker sig?

» Hun gider mig ikke. Hvad gør jeg?

» 10 erotiske arketyper

» Den moderne alfahan

» 100 spørgsmål til din partner

» Girafsprog

Lad os holde kontakten

» Følg med på facebook og få mit nyhedsbrev

Bog: Jeg savner os - En guide til nærhed, fortrolighed og kærlighed.

Få 3 kapitler gratis

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!