Sexolog og sexterapeut København

Manglende sexlyst

Sex og lyst skaber livsglæde, og er det vigtige elementer i et velfungerende parforhold. Derfor er manglende sexlyst er et problem

Nedsat eller manglende sexlyst rammer de fleste på et tidspunkt i deres liv. Det kan være kortvarigt (fx pga. stress), men også mere permanent (fx pga. alder).

Uanset årsagen til den nedsatte lyst, går det ofte ud over forholdet, og derfor er manglende sexlyst en af de hyppigste årsager til at kontakte en sexolog.

Et sexologi-forløb kan fx komme ind på:

  • Fysiske faktorer, fx stress, træthed og overgangsalder.
  • Psykiske faktorer, fx præstationsangst, selvværd, skam og nervøsitet.
  • Relationelle faktorer, fx kærlighed, polaritet og konflikter.
  • Dårlige seksuelle vaner.

Læs mere om sexologisk rådgivning her: Sexolog København

Manglende sexlyst

Fysiske faktorer: Stress, overgangsalder osv.

Sexterapeut - Sexolog København tilbyder sexologisk rådgivning mod manglende sexlyst

En krop i balance er fundamentet for sex og lyst. Derfor kan lav sexlyst skyldes usund livstil, træthed, stress, sygdom, overgangsalder, alderdom, graviditet, amning, medicin eller hormonelle forandringer.

Manglende sexlyst kan være en advarselslampe, som fortæller, at du skal tage dig bedre af dig selv. Livsstilsændringer, kost, søvn og motion kan være en del af løsningen.

Men livsstilændringer fjerner ikke alle problemer. Hvis den nedsatte sexlyst er relateret til overgangsalder og alderdom, kan en del af løsningen

 også være at finde ny måder at være intime på. Det er derfor, flere ældre oplever, at sexlivet faktisk bliver bedre med alderen.

Manglende sexlyst

Psykiske faktorer: præstationsangst, nervøsitet osv.

Sexolog og terapeutEn sund sexlyst forudsætter, at du har godt med dig selv, din krop og seksualitet. Ellers opstår der indre spændinger, som forhindrer din seksuelle energi i at manifestere sig.

Mange har et dårligt seksuelt selvværd, dvs. de tvivler på, om deres seksualitet er helt ok. Tvivlen kan være mere eller mindre ubevidst, og kan fx vise som præstationsangst, rejsningsbesvær eller skam over sin krop eller følelser.

Andre har haft dårlige oplevelser, som sidder fast i kroppen, og dæmper modet til at udfolde sin seksualitet sammen med et andet menneske.

Jeg har lavet et online kursus til mænd, som har problemer med lav sexlyst og rejsningsproblemer: Overvind præstationsangst og rejsningsproblemer.

Manglende sexlyst

Relationelle faktorer: konflikter, polaritet osv.  

Sexolog: Lav sexlyst - manglende lyst til sex - ParterapeutFor mange er konflikter en af de helt store årsager til manglende sexlyst. Anklager og bebrejdelser skaber følelsesmæssig afstand, hvilket kan gøre det næsten umuligt at tænde og åbne sig seksuelt.

x

Derudover kan tiden mindske sexlysten. Selvom venskabet og kærligheden kan øges med tiden, kan begæret og erotikken i forholdet falde med tiden. Det er der mange klassiske årsager til, men det behøver faktisk ikke gå så galt.

For mange kvinder og mænd er manglende følelsesmæssig kontakt en af de helt store problemer, fordi en tryg og kærlig relation er en vigtig forudsætning for åbne sig seksuelt.

Manglende sexlyst  

Dårlige seksuelle vaner, manglende forståelse for hinandens behov osv.

Manglende sexlyst kan skyldes dårlige seksuelle vaner, som medfører lav lyst - Book tid hos en sexologDe fleste har dårlige seksuelle vaner, fordi de har ladet seksualiteten passe sig selv. Nogle dårlige vaner grundlægges allerede i forelskelsesfasen, hvor tiltrækningen er så stor at alting virker. Andre dårlige vaner sniger sig ind med tiden.

Typiske dårlige vaner er: Ikke at prioritere sexlivet ved at give det tid og energi, ikke tale om følelser og lyst, ikke anerkende hinandens behov og vente på at problemerne går væk af sig selv.

Dårlige vaner kan gøre sex kompliceret, selvom det burde være nemt og naturligt. Det oplever jeg dagligt som sexolog, hvor jeg møder par, som har lyst til hinanden, men ikke orker sex, fordi det er blevet for kompliceret.

Dårlige vaner kan være svære at ændre alene. Dels fordi man ofte er ubevidst om, at man faktisk har en vane. Og dels fordi vaner med tiden bliver til indgroede mønstre, som er sammenvævet med ens personlighed og hele parforholdsdynamikken.

Hvis du er mand, og vil blive klogere på din kvindes seksualitet, har jeg lavet et kursus til dig: Online kursus til mænd: Forstå din kvindes lyst, og få det sexliv du drømmer om.

Manglende sexlyst

Problemerne forsvinder ikke af sig selv

Hjælp til manglende sexlystDet er svært at håndtere manglende sexlyst i parforholdet. Begge parter er frustrerede, den ene føler sig ofte afvist, mens den anden bliver ramt på sin seksuelle selvtillid. Det som skulle være kilde til glæde og nærhed, bliver til frustration, splid og smerte.

Mange forsøger at ignorere problemerne, fordi det er svært at tale om, uden at der opstår spændinger eller konflikter.

Men i længden duer det ikke at ignorere problemerne. Din seksualitet er en vigtig del af din personlighed, og derfor trives du ikke, hvis din den ikke får lov at udfolde sig.

Vil du vide mere?

Her kan du se priser. Og her kan du se ledige tider. Og her kan se hvordan jeg bor.

Har du spørgsmål, så kontakt mig: 22321888 eller Holger@bevidsthed.org

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Holger Spanggaard: Sexterapeut og sexolog i København.

 

Opdateret d.12 april 202012-4-2020Manglende sexlyst mænd – ingen lyst – mistet sex lyst kvinder – Lav lystBevidsthed.org

Parterapeut, psykoterapeut, samtaleterapi, sexolog og mandlig coach

Hej, jeg hedder Holger

Jeg er parterapeut, psykoterapeut, mandeterapeut, coach, sexolog og forfatter. Her kan du se priser og ledige tider.

Desuden afholder jeg kvindegrupper og mandegrupper.

Jeg interesserer mig bl.a. for

» Parforhold, sex og kærlighed

» Maskulinitet og femininitet

» Personlig udvikling

» Autentisk livsførelse

Lær mig bedre at kende

» Besøg min blog

» Besøg min brevkasse

» Besøg min podcast på spotify

» Læs min profil

Lad os holde kontakten

» Følg med på facebook og få mit nyhedsbrev

Kontakt:

+4522321888 eller Holger@bevidsthed.org

Bog: Jeg savner os - En guide til nærhed, fortrolighed og kærlighed.

Få 3 kapitler gratis 

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!