Vælg en side

Parterapi i København

Jeg hedder Holger Spanggaard og tilbyder både individuel terapi og parterapi i København. Jeg hjælper 100 par om året, og jeg kan også hjælpe jer. Vil du hurtigt gang, skal du bare booke en tid i min kalender.

Parterapi kan redde dit parforhold i krise, men parterapi er også en investering i dit parforholds fremtid.

Parterapi kan fx hjælpe med:

  • Konflikthåndtering
  • Kommunikation
  • Et bedre hverdagsliv
  • Erotik og intimitet
  • Utroskab
  • Børn og familieliv
  • Sammenbragt familie
  • Nærhed og kærlighed
  • Brud og skilsmisse
  • Åbent parforhold

Hvordan foregår parterapi?

Parterapi består af samtaler på mit kontor i København. Jeg er ordstyrer, så vi får talt om de svære emner på en konstruktiv måde, uden at samtalen ender i konflikt eller dårlig stemning.

I et parterapiforløb får I gode råd og konkrete løsninger på jeres udfordringer, som I kan bruge i hverdagen. Og de fleste af mine par oplever postive forandringer allerede efter første samtale.

Antal samtaler varierer, men de fleste par ender med at have 5-6 samtaler. Vi aftaler fra gang til gang, hvornår vi mødes igen. Dvs. I binder jer ikke til et bestemt antal samtaler på forhånd.

Du kommer hurtigt i gang ved at booke en tid, så vi kan mødes på mit kontor på Øster Søgade 34, 2.th, København K.

Det er også mulig at have online sessioner via Zoom, Skype eller Google meet, hvis du ikke har lyst til at mødes fysisk på mit kontor i København.

Har du spørgsmål så ring på +4522321888, eller send en mail til holger@bevidsthed.org.

Læs mere her: Hvordan foregår parterapi i praksis?

Parterapeut i København

Holger Spanggaard er parterapeut, sexolog og psykoterapeut i København.

Bedre kommunikation med parterapi

Parterapi i København Indre byDårlig kommunikation er en af de vigtigste årsager til parterapi. For hvis man ikke kan tale sammen på en konstruktiv og kærlig måde, så kan selv de mindste uenigheder vokse til store konflikter.

x

Nogle gange handler det om at lære helt banale værktøjer til konstruktive samtaler. Andre gange handler det om, at der fundamentale uenigheder eller dybe følelsesmæssige spændinger, som får samtalerne til at køre af sporet.

I et parterapiforløb foregår de svære samtaler på en “civiliseret” måde, fordi der er en ordstyrer, som også kan “oversætte” buskaberne, når der er brug for det. På den måde kommer begge til orde og begge bliver forstået. Det alene gør underværker for de fleste.

Derudover får I gode råd og praktiske tips til at tale sammen på en bedre måde, så parterapiforløbet bliver startskuddet til generel bedre kommunikation i jeres parforhold.

Et parforhold handler ikke kun om at holde hænder, når man forstår hinanden. Det handler også om at have en masse misforståelser, og stadig holde fast i hinandens hånd.

Parterapi styrker samhørigheden

Parterapi i København K ved søerneNår følelsen af samhørighed forsvinder, går parforholdet før eller senere i stykker. Så simpelt kan det siges. Derfor er et vigtigt formål med parterapi at styrke følelsen af at være på samme hold.

x

De største parforholdsproblemer er kendetegnet ved, at de skaber følelsesmæssig afstand, dvs. du begynder at tænke mere i “mig” og “mit” end i “os” og “vores.” Det slider på kærligheden og lysten til at være i parforhold sammen.

Mange har oplevet at føle ensomhed i parforholdet, fordi afstanden er blevet for stor. Det er forfærdeligt at føle sig ensom sammen med den, man allerhelst vil være tæt på.

Med tiden går manglende samhørighedsfølelse udover tilliden og fortroligheden, hvilket ofte skaber en negativ spiral, hvor begge trækker sig mere og mere fra hinanden. Det bliver tit kun værre med tiden, så jo længere tid der går, desto mere skal I arbejde på at vende udviklingen.

Når par går fra hinanden, skyldes det ofte, at begge har mistet troen på, at de kan vende den negative spiral. Det er som om, den opsparede psykiske gæld, er blivet uoverskuelig at tilbagebetale.

I et parterapiforløb oplever begge at blive set, hørt og forstået, hvilket genskaber tilliden og følelsen af samhørighed.

Video: Typiske emner i parterapi (5 min)

Video: Få mest ud af parterapi (9 min)

Kriser, konflikter og utroskab

Parcoach og parterapeut i København Indre byMange bruger parterapi som psykisk førstehjælp, når parforholdet rammes af kriser, konflikter og utroskab.

x

Konflikter kan ikke undgås, fordi et parforhold er mellem to forskellige mennesker med forskellige behov og ønsker. Derfor vil der altid opstå uenigheder. Spørgsmålet er, om I kan håndtere uenighederne, så de ikke skader parforholdet.

Hvis der ikke bliver taget hånd om en konflikt i tide, kan den udvikle sig til en krise, som kan lede til brud. I et parterapiforløb lærer I at håndtere konflikter og kriser i parforholdet på en måde, som skaber forståelse og nærhed i stedet for afstand og mistro.

God parterapeut i Københavns Indre byUtroskab er årsagen til nogle af de største parforholdskriser. Med ét slag fyldes den ene part med mistro, vrede og sorg, mens den anden må kæmpe med skyld, skam og dårlig samvittighed. Mange forhold kommer sig aldrig efter utroskab, fordi arene er for dybe.

x

Et parterapiforløb med fokus på utroskab handler om heling af svigtet, det handler om forståelse og indsigt, så man undgår at det sker igen. Og i sidste ende handler det om tilgivelse, så man en dag kan lægge utroskaben bag sig.

Læs mere her: Kom videre efter utroskab.

Parterapi kan også handle om erotik

Parterapeut og sexolog i Københavns Indre byFor de fleste er sex og erotik en væsentlig del af et godt parforhold, og derfor er det et problem, hvis tiltrækningen og lidenskaben forsvinder. Uden et velfungerende sexliv mister forholdet en vigtig kilde til glæde og energi, og i værste fald kan det lede til et brud. Derfor giver det mening at fokusere på sexlivet i parterapi.

Din seksualitet er en vigtig del af den du er, og derfor handler erotik ikke kun om nydelse, det handler også om følelsesmæssig nærhed og bekræftelse. Det er derfor problemer i sexlivet også går ud over følelsen af nærhed i parforholdet.

Jeg er både sexolog og parterapeut i København, så jeg er vandt til at kombinere parterapi med sexologisk rådgivning til par. Almindelige emner er manglende lyst, forskellige seksuelle præferencer, præstationsangst, skam, misforståelser, forskellige følelsesmæssige behov, uenighed om hvem der skal tage initiativ oma.

Børn og familieliv: Er der flere end to i dit parforhold?

Effektiv parterapi i København K ved søerne

Et hyppigt tema i parterapi er familieliv. Bare fordi man er gode kærester, kan man godt være uenige om fx børneopdragelse og familietraditioner. Det er heller ikke unormalt, at man har udfordringer med sin svigerfamilie. Så selvom parforholdet fungerer perfekt, når I er alene, kan der opstå mange udfordringer, når I som par skal forholde jer til børn og resten af familielivet.

Børneopdragelse er en klassisk udfordring. Her kan parterapi hjælpe med at finde passende kompromisser, som begge kan tilslutte sig. En vigtig pointe er, at man ikke behøver være 100% enige om alt. Det vigtigste er, at de forskelligheder og uenigheder der måtte være, ikke er kilde til konflikter.

Den sammenbragte familie er en udfordring for mange. Hvis begge har børn med ind i parforholdet, er der pludselig mange relationer på kryds og tværs, som skal gå op i en højere enhed. Det lykkes ikke altid, men det vigtigste er, at I forbliver kærlige overfor hinanden, selvom alting ikke er perfekt.

Parterapi er professionel assistance til dit parforhold, når I er kørt fast.

Inspiration til et godt parforhold

Et bedre kærlighedsliv vha. parterapi i HovedstadenParterapi handler ikke kun om at løse problemer og konflikter. Parterapi kan også handle om at gøre et godt parforhold endnu bedre: Hvordan kan sex- og kærlighedslivet boostes? Hvordan bliver I bedre kærester for hinanden? Og hvordan får parforholdet næring i en travl hverdag?

x

Hvis det hele egentligt går meget godt, er det måske på tide at finde fælles visioner og drømme for forholdet: Hvordan skal jeres forhold se ud om 1-3-10 år? Et parterapiforløb er også en mulighed for tænke større. Fælles håb og drømme er meget til at give en følelse af mening og samhørighed på et dybere niveau.

Udfordringer ved det åbne parforhold

Dygtig parcoach og parterapeut i Kbh.Flere og flere finder alternativer til det traditionelle monogame parforhold. For mange er det noget helt nyt, de vover sig ud i, og der er mange landminer, som skal undgås.

x

Typiske udfordringer er jalousi, og hvordan man prioriterer energi og opmærksomhed mellem den faste partner og andre relationer. Og hvad gør man, hvis man bliver forelsket i en anden? Parterapi kan hjælpe med at skabe klare rammer og aftaler, så ingen bliver sårede.

Læs mere her: Hjælp til åbne parforhold

Brud eller skilsmisse?

Parcoaching og parterapi i København K (Indre by)

Nogle par opsøger en parterapeut, fordi de vil skilles på en god måde, hvilket især er vigtigt, hvis der er børn at tage hensyn til. Men det kan også handle om at kunne forlige sig med tingenes tilstand. For hvor blev kærligheden af? Hvornår begyndte det at gå galt? Skulle jeg have gjort noget anderledes? Er det min skyld? Hvad tænker min partner inderst inde?

Der er mange følelser involveret, når man skilles fra en, man engang har elsket, og måske stadig har følelser for. Under overfladen kan der være bitterhed, vrede og sårede følelser, som hurtigt blusser op og starter en konflikt. Derfor er det svært for mange at skilles som venner.

Her kan du læse mere om skilsmisseterapi.

Par-tjek: Et alternativ til parterapi

Par-tjek i København: Alternativ til parterapiEt par-tjek er et godt alternativ til parterapi. Et par-tjek består af et online-spørgeskema, som begge parter udfylder hjemme, inden vi mødes på mit kontor i København. Ud fra spørgeskemaet gennemgår vi jeres udfordringer, styrker og svagheder.

x

Par-tjekket giver et godt udgangspunkt for et efterfølgende parterapiforløb, og I får en rapport med hjem om parforholdets tilstand, som I kan læse sammen og lade jer inspirere af.

Her kan du læse mere om par-tjek.

Virker parterapi?

Parterapeut centralt i hovedstaden

Det korte svar er ja. Der er lavet flere undersøgelser, som viser at parterapi virker. Fx viser undersøgelser at 70-75% af alle par, får deres problemer løst vha. emotionsfokuseret parterapi. Og 90% af alle par kan mærke en positiv forskel op til 2 år efter deres parterapiforløb.

Uanset om vi mødes online eller på mit kontor i København, kan du hurtigt mærke, om parterapi er noget for dig. Og de fleste oplever en positive forandring allerede efter første samtale. Her kan du se hvordan parterapi foregår.

Har alle par gavn af parterapi?

Det korte svar er ja.

Undtagelsen til reglen er, at hvis I har meget svært ved at være i stue sammen, fordi I begge bliver taget af vrede eller andre store følelser, så kan det være en udfordring at have en konstruktiv dialog. I sådanne tilfælde anbefaler jeg, at parterapien kombineres med individuelle samtaler. Udover parterapeut og sexolog er jeg også psykoterapeut i København.

Fordelen ved at kombinere par samtaler med 1-2 individuelle samtaler er, at begge parter får mulighed for at tale helt åbent og frit. Og det gør tit noget godt for parterapien, hvis begge har haft mulighed for at dele deres tanker og følelser individuelt.

Er du helt sikker på, at du ønsker forandring? 

Klippekort til parterapiJo mere du committer dig til forandring, desto større chance for succes. Derfor anbefaler jeg, at I køber et lille eller stort klippekort.

x

Hvis I allerede fra start committer jer til et længere forløb, gør det noget godt for processen. I er også velkomne til at betale for én samtale af gangen, men ofte kommer enkel samtaler til handle om brandslukning, hvorimod der i et længere forløb bliver mere tid til forebyggelse og udvikling.

Fordi I allerede fra start har besluttet jer for at investere tid og penge i jeres parforhold, tager I forløbet mere seriøst og derfor får I bedre resultater. Her kan du se alle priser.

Sådan starter du dit parterapiforløb i København

Det er nemt at komme i gang vha. mit online booking system.

Her kan du se prisen på parterapi. Her kan du se, hvor jeg bor i København K ved søerne.

Har du spørgsmål, så kontakt mig på +4522321888 eller Holger@bevidsthed.org (jeg svarer inden for få timer).

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Holger er en god parterapeut i Indre by

PS:

Hvis du vil hurtigt i gang med at gøre noget godt for dit parforhold, så læs min gratis e-bog om de 10 vigtigste elementer i et godt parforhold: Guide til et godt parforhold. 

Hvis du vil have bedre kommunikation i dit parforhold, så prøv dette gratis minikursus om kommunikation og konflikthåndtering i dit parforhold. 

PPS:

Har du ikke været i parterapi før, så overvej denne serie på dr.dk. Du kan evt. læse anmeldelsen på information.dk, inden du tænder for skærmen.

Folk spørger også om:

Hvor mange gange skal man gå i parterapi?

For de fleste par er 5-6 samtaler nok. Mindre udfordringer kan ofte klares med 3-4 samtaler. Har der været store svigt i forholdet, skal I måske have 8-12 samtaler. Jo dårligere I er til at tale sammen, desto flere samtaler har I brug for. Læs mere her på siden.

Hvor koster parterapi?

Prisen afhænger af tidspunktet på dagen, og hvor længe samtalen varer. Køber du et klippekort, får du rabat. Her kan du se prisen på parterapi.

Hvad kan parterapi hjælpe med?

Parterapi kan hjælpe med: Kommunikation, konflikthåndtering, utroskab, udfordringer med bonusbørn, sexlivet, børneopdragelse, kærlighed og nærhed, åbent parforhold, familieliv, økonomi, brud og skilmisse. Læs mere her på siden.

Opdateret d.18 sep. 2023.18-9-2023Dygtig Parterapeut KøbenhavnBevidsthed.org
Parterapeut, psykoterapeut, samtaleterapi, sexolog og mandlig coach

Hej, jeg hedder Holger

Jeg er parterapeut, psykoterapeut, mandeterapeut, sexolog og forfatter. Jeg bor i København K. Her finder du mit online booking system.

Desuden afholder jeg mandegrupper, kvindegrupper og kurser for par.

Jeg interesserer mig bl.a. for

» Parforhold, sex og kærlighed

» Maskulinitet og femininitet

» Personlig udvikling

» Autentisk livsførelse

Snup en gratis e-bog:

» Hvad gør jeg, når han trækker sig?

» Hun gider mig ikke. Hvad gør jeg?

» 10 erotiske arketyper

» Den moderne alfahan

» 100 spørgsmål til din partner

» Girafsprog

Lad os holde kontakten

» Følg med på facebook og få mit nyhedsbrev

Bog: Jeg savner os - En guide til nærhed, fortrolighed og kærlighed.

Få 3 kapitler gratis

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!