Vælg en side

Parterapi i København

Holger er sexolog og parterapeut i Kbh

Jeg hedder Holger Spanggaard, og jeg tilbyder både parterapi, individuel terapi og sexologisk rådgivning centralt i København. Vi kan også mødes online.

Jeg hjælper 100 par om året med mange forskellige problemstillinger, så jeg kan sikkert også hjælpe jer.

Vil du hurtigt gang, skal du bare booke en tid i min kalender.

Du er også velkommen til at ringe på 22321888 eller sende en mail til holger@bevidsthed.org, hvis du har spørgsmål.

Jeg glæder mig til at lære dig at kende!

Hvad kan parterapi bruges til?

Parterapi handler om alt det, som kan udfordre et parforhold. Når vi mødes, tager vores samtaler altid udgangspunkt i jeres parforhold og jeres konkrete behov.

Her er nogle typiske emner i et parterapiforløb:

  • Kommunikation
  • Konflikthåndtering
  • Nærhed, samhørighed og kærlighed
  • Erotik, intimitet og manglende lyst
  • Utroskab og svigt
  • Børn, familieliv og praktik
  • Sammenbragt familie
  • Brud og skilsmisse
  • Åbent parforhold, cola forhold og andre måder at være i forhold på
  • Udvikling og forandring af usunde mønstre

👉 Er du i tvivl om parterapi er noget for jer, så ring til mig på 22321888 og bliv afklaret.

Hvordan foregår parterapi?

Parterapi består af samtaler på mit kontor i København. Jeg er ordstyrer, så vi får talt om de svære emner på en konstruktiv måde, uden at samtalen ender i konflikt eller dårlig stemning.

I et parterapiforløb får I gode råd og konkrete løsninger på jeres udfordringer, som I kan bruge i hverdagen. Og de fleste af mine par oplever positive forandringer allerede efter første samtale.

Antal samtaler varierer, men de fleste par ender med at have 5-6 samtaler. Vi aftaler fra gang til gang, hvornår vi mødes igen. Dvs. I binder jer ikke til et bestemt antal samtaler på forhånd.

Du kommer hurtigt i gang ved at booke en tid, så vi kan mødes på mit kontor på Øster Søgade 34, 2.th, København K.

Det er også mulig at have online samtaler via Zoom, Skype eller Google meet, hvis det ikke passer jer at mødes på mit kontor i København.

Har du spørgsmål, så ring på 22321888, eller send en mail til holger@bevidsthed.org.

Læs mere her: Hvordan foregår parterapi i praksis?

Kender vi ikke hinanden endnu?

Mit navn er Holger Spanggaard. Jeg er parterapeut, psykoterapeut og sexolog i København. Og så er jeg forfatter til bogen Jeg savner os – en guide til nærhed, fortrolighed og kærlighed (læs de første 3 kap her).

Jeg afholder desuden mandegrupper, kvindegrupper og kurser for par. Vil du vide mere om min baggrund, kan du læse min historie >>>

Hvert år hjælper jeg over 100 par, som kæmper med konflikter, dårlig kommunikation, følelsesmæssig afstand, utroskab, dårligt sexliv og mange andre problemer. Jeg har også mange indviduelle klienter.

Sexolog og parterapeut i København

Holger Spanggaard er parterapeut, sexolog og psykoterapeut i København.

Den eneste forudsætning for parterapi er lysten til at gøre noget godt for dit parforhold.

Det er til gengæld ikke en forudsætning, at du tjek på parforhold og kærlighed, at du er god til at tale om følelser, eller har læst en masse bøger. Hvis du har styr på det hele, er der jo ingen grund til at besøge en parterapeut.

Har du spørgsmål til parterapi, så ring til mig på 22321888. Så snakker vi om det.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Holger Spanggaard Coach for parforhold parcoach parterapeut parterapi København

Bedre kommunikation med parterapi

Parterapi i København Indre byDårlig kommunikation er en af de vigtigste årsager til parterapi. For hvis man ikke kan tale sammen på en konstruktiv og kærlig måde, så kan selv de mindste uenigheder vokse til store konflikter.

Nogle gange handler det om at lære helt simple værktøjer til konstruktive samtaler. Andre gange handler det om, at der er fundamentale uenigheder eller dybe følelsesmæssige spændinger, som får samtalerne til at køre af sporet.

Et parforhold handler ikke kun om at holde hænder, når man forstår hinanden. Det handler også om at have en masse misforståelser, og stadig holde fast i hinanden!

I et parterapiforløb foregår de svære samtaler på en “civiliseret” måde, fordi der er en ordstyrer, som også kan “oversætte” buskaberne, når der er brug for det. På den måde kommer begge til orde og begge bliver forstået. Det alene gør underværker for de fleste.

Derudover får I gode råd og praktiske råd til at tale sammen på en bedre måde, så parterapiforløbet bliver startskuddet til generel bedre kommunikation i jeres parforhold.

Parterapi styrker samhørigheden

Parterapi skaber samhørighedNår følelsen af samhørighed forsvinder, går parforholdet før eller senere i stykker. Så simpelt kan det siges. Derfor er et vigtigt formål med parterapi at styrke følelsen af at være tætte og være på samme hold.

x

De største parforholdsproblemer er kendetegnet ved, at de skaber følelsesmæssig afstand, og du begynder at tænke mere i “mig” og “mit” end i “os” og “vores.” Det slider på kærligheden og lysten til at være i parforhold sammen.

Mange har oplevet at føle ensomhed i parforholdet, fordi afstanden er blevet for stor. Det er forfærdeligt at føle sig ensom sammen med den, man allerhelst vil være tæt på.

Med tiden går manglende samhørighedsfølelse udover tilliden og fortroligheden, hvilket ofte skaber en negativ spiral, hvor begge trækker sig mere og mere fra hinanden. Det bliver tit kun værre med tiden, så jo længere tid der går, desto mere skal I arbejde på at vende udviklingen.

Når par går fra hinanden, skyldes det ofte, at begge har mistet troen på, at de kan vende den negative spiral. Det er som om, den opsparede psykiske gæld er blevet uoverskuelig at tilbagebetale.

I et parterapiforløb oplever begge at blive set, hørt og forstået, og det genskaber tilliden og følelsen af samhørighed. Det styrker også troen på, at I godt kan få det til at virke sammen.

Er samtalerne gået i stå?

Mange par oplever at deres samtaler er gået i stå. Måske fordi de har mistet nysgerrigheden på hinanden, eller måske fordi de har svært ved at tale sammen uden at skændes. Der er mange grunde til at dialogen stopper i et kærlighedsforhold, men uanset årsagen er tavshed gift for parforholdet.

Vil du have inspiration til de næste samtaler, så har jeg lavet 100 gratis samtalekort for par, som du kan hente her.

Få 100 gratis samtalekort:

Video: Typiske emner i parterapi (5 min)

Kriser, konflikter og utroskab

Konflikt i parforholdetMange bruger parterapi som akut førstehjælp, når parforholdet rammes af kriser, konflikter og utroskab.

.

Konflikter kan ikke undgås, fordi et parforhold er mellem to forskellige mennesker med forskellige behov og ønsker. Derfor vil der altid opstå uenigheder. Spørgsmålet er, om I kan håndtere uenighederne, så de ikke skader parforholdet.

Hvis der ikke bliver taget hånd om en konflikt i tide, kan den udvikle sig til en krise, som kan lede til brud. I et parterapiforløb lærer I at håndtere konflikter og kriser i parforholdet på en måde, som skaber forståelse og nærhed i stedet for afstand og mistro.

Utroskab er årsagen til nogle af de største parforholdskriser. Med ét slag fyldes den ene part med mistro, vrede og sorg, mens den anden må kæmpe med skyld, skam og dårlig samvittighed. Mange forhold kommer sig aldrig efter utroskab, fordi arene er for dybe.

Et parterapiforløb med fokus på utroskab handler om heling af svigtet. Og det handler om forståelse og indsigt, så man undgår, det sker igen. Det handler selvfølgelig også om tilgivelse, så man en dag kan lægge utroskaben bag sig.

Læs mere her: Kom videre efter utroskab.

Video: Få mest ud af parterapi (9 min)

 

Parterapi kan også handle om erotik

Parterapeut og sexolog i Københavns Indre byFor de fleste er sex og erotik en væsentlig del af et godt parforhold, og derfor er det et problem, hvis tiltrækningen og lidenskaben forsvinder. Uden et velfungerende sexliv mister forholdet en vigtig kilde til glæde, energi og følelsesmæssig nærhed, og i værste fald kan det lede til et brud, hvis sexlivet ikke fungerer. Derfor giver det mening at fokusere på sexlivet i parterapi.

Jeg er både sexolog og parterapeut i København, så jeg er vant til at kombinere parterapi med sexologisk rådgivning til par. Almindelige emner er manglende lyst, forskellige seksuelle præferencer, præstationsangst, skam, misforståelser, forskellige følelsesmæssige behov, uenighed om hvem der skal tage initiativ oma.

Børn og familieliv

Effektiv parterapi i København K ved søerne

Et hyppigt tema i parterapi er familielivet. Bare fordi man er gode kærester, kan man godt være uenige om fx børneopdragelse, traditioner og meget andet. Det er heller ikke unormalt, at man har udfordringer med sin svigerfamilie. Så selvom parforholdet fungerer perfekt, når I er alene, kan der opstå mange udfordringer, når I sammen skal forholde jer til børn og resten af familien.

Parterapi er professionel assistance til dit parforhold, når I er kørt fast.

Den sammenbragte familie er en udfordring for mange. Hvis begge har børn med ind i parforholdet, er der pludselig mange relationer på kryds og tværs, som skal gå op i en højere enhed. Det lykkes ikke altid, men det vigtigste er, at I forbliver kærlige overfor hinanden, selvom alting ikke er perfekt.

Børneopdragelse er en klassisk udfordring. Her kan parterapi hjælpe med at finde passende kompromisser, som begge kan tilslutte sig. En vigtig pointe er, at man ikke behøver være 100% enige om alt. Det vigtigste er, at de forskelligheder og uenigheder der måtte være ikke skaber konflikter.

Inspiration til et godt parforhold

Et bedre kærlighedsliv vha. parterapi i HovedstadenParterapi handler ikke kun om at løse problemer og konflikter. Parterapi kan også handle om at gøre et godt parforhold endnu bedre: Hvordan kan sex- og kærlighedslivet boostes? Hvordan bliver I bedre kærester for hinanden? Og hvordan får parforholdet næring i en travl hverdag?

x

Hvis det hele egentligt går meget godt, er det måske på tide at finde fælles visioner og drømme for forholdet: Hvordan skal jeres forhold se ud om 1-3-10 år? Et parterapiforløb er også en mulighed for tænke større. Fælles håb og drømme er med til at give en følelse af mening og samhørighed på et dybere niveau.

Ofte anbefaler jeg et par-tjek som alternativ til parterapi. Et par-tjek består af et spørgeskema, som giver jer et overblik over parforholdets tilstand. Det er et perfekt udgangspunkt for et parterapiforløb.

Forebyg problemerne i dit parforhold 

Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Derfor har jeg lavet et gratis kursus til alle par, som vil have et bedre parforhold. Jeg har kaldt kurset for Verdens bedste parforhold.

Så snart du tilmelder dig, får du e-bogen med de 10 vigtigste elementer i et godt parforhold. Derudover får du 10 podcasts, hvor jeg uddyber e-bogens pointer.

Gratis kursus: Verdens bedste parforhold

Udfordringer ved det åbne parforhold

Dygtig parcoach og parterapeut i Kbh.Flere og flere finder alternativer til det traditionelle monogame parforhold, hvor man bor sammen. Flere og flere vælger fx at bo hver for sig. Og mange forsøger sig med åbne forhold. Der er mange landminer, som skal undgås, når man undersøger nye måder at være sammen på. En typisk udfordring er og at finde ud af, hvordan man prioriterer tid, energi og opmærksomhed, så begge får deres behov opfyldt. Jalousi kan være en anden udfordring.

Parterapi kan hjælpe med at skabe klare rammer og aftaler, så ingen bliver sårede, når I skal navigere i nye rammer. I får også nogle praktiske råd til, hvordan I nemmest får enderne til at mødes, så begge er glade.

Læs mere her: Hjælp til åbne parforhold

Brud eller skilsmisse?

Skilmisse i KøbenhavnNogle par opsøger en parterapeut, fordi de vil skilles på en god måde, hvilket især er vigtigt, hvis der er børn at tage hensyn til. Men det kan også handle om at kunne forlige sig med bruddet og de knuste drømme. For hvor blev kærligheden af? Hvornår begyndte det at gå galt? Skulle jeg have gjort noget anderledes? Er det min skyld? Hvad tænker min partner inderst inde?

Der er mange følelser involveret, når man skilles fra en, man engang har elsket og måske stadig har følelser for. Under overfladen kan der være bitterhed, vrede og sårede følelser, som hurtigt blusser op og starter en konflikt. Derfor er det svært for mange at skilles som venner.

Vil du have hjælp til at skilles fra din partner på den bedst mulige måde, er du meget velkommen til at booke en tid.

Her kan du læse mere om skilsmisseterapi.

Par-tjek i København: Et alternativ til parterapi

Par-tjek i København: Alternativ til parterapiEt par-tjek er et godt alternativ til parterapi i København. Et par-tjek består af et online-spørgeskema, som I begge udfylder hjemme, inden vi mødes på mit kontor i København. Ud fra spørgeskemaet gennemgår vi jeres udfordringer, styrker og svagheder.

Par-tjekket giver et godt udgangspunkt for et efterfølgende parterapiforløb, og I får en rapport med hjem om parforholdets tilstand, som I kan læse sammen og blive inspireret af.

Her kan du læse mere om par-tjek.

Tips til bedre kommunikation

Mange par havner i konflikter, fordi de er dårlige til at kommunikere. Det værste er ikke selve uenigheden, men måden de taler om uenigheden på.

Vil du have 5 små videoer med mine bedste tips til god kommunikation, så kan du hapse dem her.

Få 5 små videoer og lær god kommunikation:

Virker parterapi?

Parterapeut centralt i hovedstaden

Det korte svar er ja. Der er lavet flere undersøgelser, som viser at parterapi virker. Fx viser undersøgelser at 70-75% af alle par, får deres problemer løst vha. emotionsfokuseret parterapi. Og 90% af alle par kan mærke en positiv forskel op til 2 år efter deres parterapiforløb.

Uanset om vi mødes online eller på mit kontor i København, kan du hurtigt mærke, om parterapi er noget for dig. Og de fleste oplever en positive forandring allerede efter første samtale. Her kan du se hvordan parterapi foregår.

Har alle par gavn af parterapi?

Klippekort til parterapi i KbhDet korte svar er ja.

.

Undtagelsen til reglen er, at hvis I har meget svært ved at være i stue sammen, fordi I begge bliver taget af vrede eller andre store følelser, så kan parterapi ikke stå alene. I sådanne tilfælde anbefaler jeg, at parterapien kombineres med individuelle samtaler. Udover parterapeut og sexolog er jeg også psykoterapeut i København.

Fordelen ved at kombinere par samtaler med 1-3 individuelle samtaler er, at begge parter får mulighed for at tale helt åbent og frit. Og det gør tit noget godt for parterapien, hvis begge har haft mulighed for at dele deres tanker og følelser individuelt.

Hvem opsøger typisk en parterapeut?

Hvem opsøger parterapi i København KPå mit kontor i København møder jeg mange forskelige par: Både unge par i starten af 20erne og ældre par i 80erne. Jeg møder par, som har været sammen i 3 måneder og er nyforelskede. Og par som har været sammen i over 50 år. Par med børn, sammenbragte familier og par uden børn. Par som bor sammen, og par som lever hver for sig. Par som lever i åbne parforhold. Både heteroseksuelle og homoseksuelle par. Rige og fattige.

x

Der findes ikke et “typisk” eller almindeligt par. Men alle har det tilfælles, at de vil have kærligheden til at fungere.

Er jeg den rigtige parterapeut for jer?

Den rigtige parterapeut i københavnEr du i tvivl om parterapi, og om jeg er den rigtige parterapeut for jer, så tilbyder jeg en gratis forsamtale, hvor I kan lære mig lidt at kende og mærke kemien. Samtalen foregår online eller på telefon og varer 10 min. Det er gratis, og I binder jer ikke til noget.

I forsamtalen fortæller jeg om min rolle som parterapeut, og hvad I kan forvente af et parterapiforløb. Men vi taler ikke om jeres konkrete udfordringer. Her kan du evt. læse mere om en gratis forsamtale.

En forsamtale er ikke nødvendig for at starte et parterapiforløb, og de fleste springer forsamtalen over. Du kan også bare ringe på 22321888, og høre mere om parterapi og få svar på dine spørgsmål.

Sådan starter du dit parterapiforløb i København

Det er nemt at komme i gang vha. mit online booking system, hvor du hurtigt kan booke en tid eller booke en gratis forsamtale.

Her kan du se prisen på parterapi. Og her kan du se, hvor jeg bor i København K ved søerne. Vi også kan mødes online, hvis det passer dig bedre.

Har du spørgsmål, så kontakt mig på 22321888 eller Holger@bevidsthed.org (jeg svarer typisk inden for få timer).

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Holger er en god parterapeut i Indre by

PS:

Hvis du vil hurtigt i gang med at gøre noget godt for dit parforhold, så læs min gratis e-bog om de 10 vigtigste elementer i et godt parforhold: Guide til et godt parforhold. 

Hvis du vil have bedre kommunikation i dit parforhold, så prøv dette gratis minikursus om kommunikation og konflikthåndtering i dit parforhold. 

PPS:

Undersøgelser viser, at ca. 20% ikke trives i deres parforhold, men under 10% overvejer parterapi. Derudover viser undersøgelser, at jo før du starter processen desto hurtigere (og billigere!) bliver parforholdet bedre. Læs mere i denne artikel på dr.dk.

Folk spørger også om:

Hvor mange gange skal man gå i parterapi?

For de fleste par er 5-6 samtaler nok. Mindre udfordringer kan ofte klares med 2-4 samtaler. Har der været store svigt i forholdet, skal I måske have 8-12 samtaler. Jo dårligere I er til at tale sammen, desto flere samtaler har I brug for. Læs mere om parterapi i København på siden.

Hvor koster parterapi?

Prisen afhænger af tidspunktet på dagen, og hvor længe samtalen varer. Køber du et klippekort, får du rabat. Her kan du se prisen på parterapi.

Hvad kan parterapi hjælpe med?

Parterapi kan hjælpe med: Kommunikation, konflikthåndtering, utroskab, udfordringer med bonusbørn, sexlivet, børneopdragelse, kærlighed og nærhed, åbent parforhold, familieliv, økonomi, brud og skilmisse. Læs mere om parterapi i København på siden.

Opdateret d.19 maj 2024.19-5-2024Dygtig Parterapeut KøbenhavnBevidsthed.org Udgivet første gang d.14 dec. 2016.

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!