Vælg en side

Akut parterapi

Konflikter, kriser og utroskab er de hyppigste grunde til akut parterapi. Har du brug for akut hjælp, så book en tid nu eller ring på 22321888.

Akut parterapi fx hjælpe med:

  • Konflikthåndtering
  • Kommunikation
  • Ændring af destruktive mønstre
  • Heling af gamle sår

Læs mere om Parterapi i København.

Akut parterapi som førstehjælp

Akut parterapi skaber nærhedHvis I er havnet i en krise og har svært ved at tale sammen, kan I bruge en parterapeut som ordstyrer og mægler.

.

Jeg hjælper med at berolige begge parter, så ingen siger eller gør noget, de senere fortryder. Og forhåbentligt kommer der hurtigt ro på, så vi kan tale om årsagerne til krisen.

Konflikter og kriser

Konflikt i parforholdetKonflikter i parforholdet kan handle om økonomi og penge, bolig, arbejdsfordeling i hjemmet, familie, opdragelse, fritid, feriemål, utroskab og meget andet. Nogle gange skaber små uenigheder store konflikter, mens store uenigheder håndteres stille og roligt. Hvordan I håndterer konflikter, har kæmpe betydning for kvaliteten af parforholdet.

I virkeligheden handler de fleste konflikter om sårede følelser. Under alle ordene og argumenterne ligger oplevelsen af følelsesmæssig afstand, afvisning, skuffelser, svigt, mistro osv.

Derfor handler parterapi især om at finde ud af, hvad der er problemets rod og hvilke følelser der er i spil. For hvis I ikke får fat i roden, opstår konflikten igen – selvom det måske bliver i ny forklædning.

Parterapi er den mest nænsomme måde at håndtere konflikter og dilemmaer, uden det slider på forholdet. I får en fælles forståelse for jeres udfordringer, og I bliver støttet i en ærlig, kærlig og konstruktiv samtale. I får også nogle gode værktøjer, I kan bruge hjemme.

Nogle af de værste kriser opstår efter utroskab. Det kan du læse mere om her: Kom videre efter utroskab.

Akut parterapi har fokus på kommunikation

Lynkursus i god kommunikation vha. akut terapiMange par som søger akut parterapi, efterspørger redskaber til konstruktiv kommunikation. Når følelserne er store, skal der ikke meget til, før man misforstår hinanden. Et forkert ord kan starte en lavine, som forvandler en mindre konflikt til en ødelæggende krise. Men hvordan reparerer man et forhold, hvis samtalerne blot gør det hele værre?

En parterapeut er både ordstyrer og samtale-guide. Jeg sikrer, at begge bliver hørt på en ordenligt måde. Og samtidig indlærer I nye sunde kommunikations vaner, som minimerer chancen for konflikt fremover. 

Destruktive mønstre skaber konflikter

Parterapeuten i Kbh: Akutte konflikter i parforholdet

Mange par havner i destruktive mønstre, som slider parforholdet op. Nogle mønstre påvirker dig, uden du opdager det. Andre gange kan du se mønstret udspille sig, men magter ikke at ændre tingene.

x

I fællesskab identificerer vi de negative mønstre, som påvirker jeres samvær. Når I begynder at gennemskue forholdets dynamik, kan I give forholdet en ny positiv retning.

Akut parterapi går bl.a. ud på at skabe nærhed og forståelse, hvor der før var afstand og mistro. En vigtig pointe er, at I skal gøre de negative mønstre til en fælles fjende, I sammen bekæmper.

Parterapi er et arbejdsfællesskab, hvor I finder kærlige alternativer til destruktive mønstre.

Gamle sår gør dig konfliktparat

Akut parterapi skaber nærhedMange kriser udspiller sig på baggrund af gamle sår, og derfor er det nogle gange nødvendigt at se på fortidens spøgelser. Det kan fx dreje sig om svigt, afvisninger, grænseoverskridende adfærd, utroskab eller andet. Alle par har en fortid, og det er ikke unormalt, at der er hændelser, som aldrig er blevet talt igennem og tilgivet.

Akut parterapi er en lejlighed til at få sagt nogle af de ting, som skulle have været sagt for længe siden. Måske skal der siges undskyld eller tilgives. Eller måske skal der skabes en fælles forståelse for, hvorfor fortiden blev som den blev.

Individuel terapi gør akut parterapi mere effektivt

Akut hjælp til parforholdskriser. Kriser og konflikter i parforholdet er ikke altid tegn på, at der er noget i vejen med parforholdet. Nogle gange handler det om, at den ene (eller begge) har sine egne kampe. Hvis du fx lider af stress, er ramt af sorg eller på anden måde går igennem en svær tid, er du selvfølgelig ikke den bedste version af dig selv i dit parforhold.

x

I sådanne tilfælde er det ofte en god idé at kombinere akut parterapi med individuel psykoterapi.

Har du brug for akut parterapi?

Her finder du den næste ledige tid i min kalender. Her kan du se priser for parterapi og muligheder for rabat, og her kan du se kort og adresse i København.

Hvis du ikke kan vente til næste ledig tid i kalenderen, så ring på 22321888, så kan jeg som regel finde tid inden for 48 timer.

Har du spørgsmål, så kontakt mig på 22321888 eller Holger@bevidsthed.org.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Akut parterapi til parforholdet i krise

 

 

PS:

Hvis du vil hurtigt i gang med at gøre noget godt for dit parforhold, så prøv mit gratis online kursus: Verdens bedste parforhold.

Hvis du vil have bedre kommunikation og konflikthåndtering i dit parforhold, så prøv dette gratis minikursus.

Opdateret d.16 juni 2024.16-6-2024Parterapi: Parforhold i kriseBevidsthed.org
Parterapeut, psykoterapeut, samtaleterapi, sexolog og mandlig coach

Hej, jeg hedder Holger

Jeg er parterapeut, psykoterapeut, mandeterapeut, sexolog og forfatter. Jeg bor i København K. Her finder du mit online booking system.

Desuden afholder jeg mandegrupper, kvindegrupper og kurser for par.

Jeg interesserer mig bl.a. for

» Parforhold, sex og kærlighed

» Maskulinitet og femininitet

» Personlig udvikling

» Autentisk livsførelse

Snup en gratis e-bog:

» Hvad gør jeg, når han trækker sig?

» Hun gider mig ikke. Hvad gør jeg?

» 10 erotiske arketyper

» Den moderne alfahan

» 100 spørgsmål til din partner

» Girafsprog

Lad os holde kontakten

» Følg med på facebook og få mit nyhedsbrev

Bog: Jeg savner os - En guide til nærhed, fortrolighed og kærlighed.

Få 3 kapitler gratis

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!