Vælg en side

Tegn på at hun ikke er interesseret længere

I mit arbejde som parterapeut oplever jeg ofte, at kvinden trækker sig uden manden opdager det.

I denne artikel får du nogle af tegnene på, at hun ikke er interesseret længere og kærligheden er væk.

Mænd ser ikke tegnene på, at kærligheden er væk!

Ofte har mænd lidt færre forventninger til kommunikation og nærhed end kvinder.

Groft sagt ønsker den typiske mand et parforhold, hvor han kan lade batterierne op, inden han igen skal ud og erobre verden. Han ønsker sig ro, sex, mad og en seng at sove i.

En kvinde vil typisk have meget mere end det. Hun vil have kærlighed, nærvær, følelser og samhørighed. Hun vil vokse og udvikle sig. Hun vil opdage sig selv, røres, henrykkes og begæres – kort sagt det hele!

Derfor stiller kvinden ofte større krav end manden. Og derfor kan der opstå en situation, hvor manden synes, det da går meget godt, mens kvinden er dybt utilfreds med parforholdet.

Fordi manden ikke ser tegnene på at kærligheden er væk, tænker han: ”Det går rigtigt godt. Vi er gode venner, vi skændes aldrig og har go’ sex.”

Kvinden derimod har en anden oplevelse: ”Vi taler aldrig om noget, der har betydning. Det er flere måneder siden, vi oplevede noget sammen. Jeg keder mig, du forstår mig ikke, jeg er ensom og vores sexliv er ensformigt.”

Fordi manden har færre (og andre) behov end kvinden, ser han ikke tegnene på, at hun ikke elsker ham mere. Og måske er det derfor, at kvinder tager initiativ til de fleste skilmisser.

Gratis guide: Hvad du skal vide, når kvinden trækker sig

Hent guiden nu:

Det første tegn: Hun trækker sig

Nogle kvinder brokker sig højlydt. Andre lider i stilhed.

Det er nemmest forholde sig til en kvinde, som skælder ud og brokker sig ud. Så er du ikke i tvivl om, at der er noget i vejen. Er din kvinde mere stille og indadvendt, skal du være mere opmærksom.

Forholdets afslutning starter med, at hun trækker sig følelsesmæssigt og bliver fjern. Det er begyndelsen til enden, for uden følelsesmæssig nærhed har kvinden ingen grund til at blive i forholdet.

Men fordi manden har andre prioriteter, opdager han ikke, at hun er fraværende og trækker sig følelsesmæssigt, hvilket selvfølgelig er et sikkert tegn på, at hun ikke gider ham.

Faktisk kan manden få en oplevelse af, at forholdet er bedre end nogensinde før. For når kvinden trækker sig, stopper hun også med at forsøge at ændre manden. Hvilket han tolker som om, hun endelig ser tingene fra hans side – eller at alt er godt, som det er.

Men når hun trækker sig følelsesmæssigt, næres hun ikke længere af forholdet. Hendes hjerte lukker sig, og hun tørrer ud.

Tegn på hun ikke er interesseret - Tegn på at kærligheden er væk - Tegn på hun ikke elsker dig mere

Tegn på at kærligheden er væk

Her er nogle tegn på, at hun ikke er interesseret længere:

 • Hun er fraværende.
 • Hun er trist, men kan ikke sige hvorfor.
 • Hun længes, men ved ikke efter hvad.
 • Hun har ikke lyst til sex.
 • Hun stopper med at snakke om sine følelser.
 • Hun griner ikke mere, når I er sammen.
 • Hun snakker aldrig om fremtiden.
 • Hun foreslår ikke fælles aktiviteter.
 • Hun undgår fysisk kontakt.
 • Hun undgår øjenkontakt.
 • Hun tager ikke telefonen, når du ringer. Og glemmer at svare på dine SMS’er.
 • Hendes kropssprog er afvisende.
 • Hun bruger mere tid på sine veninder og sig selv.
 • Andre mænd og gamle kærester begynder at dukke op i jeres samtaler.

Husk, at alle kvinder er forskellige, så ovenstående liste er kun en vejledning. Men hvis hun viser flere og flere af ovenstående tegn, skal du gøre noget nu!

Tegn på hun ikke elsker dig mere - Tegn på at hun ikke er interesseret længere - Tegn på at kærligheden er væk

Arbejd for kærligheden

Mange mænd bliver helt trætte, når jeg fortæller dem, hvad kvinder ønsker sig. Men hvis du vil have en lykkelig kvinde, må du gøre noget. Så simpelt er det.

Det gode er, at du udvikler dig selv og din maskulinitet, når du arbejder for et godt parforhold. Og du opdager nye sider af kærligheden og din kvinde.

Start med at prioritere tæt følelsesmæssig kontakt. Tal med hende hver dag, opbyg en tæt empatisk kontakt og sæt dig ind i hendes behov. Gør du det, er du halvvejs i mål.

Hun gider mig ikke. Hvad gør jeg?

Jeg har skrevet en gratis kvikguide til dig, som ser tegn på, at kærligheden er væk. 

Du får gode råd til, hvad du skal gøre for at reparere dit parforhold – inden det er for sent.

Få din gratis guide her:

Værd at huske…

Mænd og kvinder har forskellige behov, og stiller forskellige krav til deres parforhold. Groft sagt ønsker manden ro og fred, så kan lade batterierne op, når han er hjemme. Kvinden derimod vil mærke de store følelser. Hun vil udfordres, lære nyt, have omsorg, tryghed, nærvær og kærlighed.

Fordi mænd og kvinder har forskellige behov, ser mange mænd ikke tegnene på, at kærligheden er væk.

De fleste mænd forstår ikke kvindens behov, og derfor kan han ikke gøre hende lykkelig. Det kan du heldigvis lære, og hvis du er smart, gør du en indsats nu. Vent ikke på, at du ser de første tegn på, at hun ikke gider dig!

Held og lykke!

PS:

Læs mere i denne gratis e-bog: Hun gider mig ikke. Hvad gør jeg?

Folk spørger også om:

Hvordan ved jeg, om hun er interesseret?

Her er nogle sikre tegn på interesse: Hun smiler og hendes øjne lyser, når I taler sammen. Hun har lyst til at bruge tid sammen med dig, og hun siger ja, når du inviterer hende ud. Typisk har hun lyst til at fysisk nærhed som at kramme og sidde tæt i sofaen. Hvis hun er interesseret i dig, vil hun sørge for at holde sms-samtalerne kørende, så I hele tiden er i kontakt. Hvis du er interesseret i hende, så tag chancen og inviter hende ud, og se hvad der sker. Læs mere i artiklen.

Hvornår ved man, forholdet er dødt?

Forholdet er dødt, når begge har opgivet. Når I trækker jer følelsesmæssigt fra hinanden dør forholdet langsomt. Hvis I ikke bor sammen, kan du overveje, hvor tit I ses, og hvor meget kontakt der er imellem jer. Hvis I ses meget mindre end normalt, kan det være tegn på at forholdet er ved at dø. Læg også mærke til, hvor meget energi du selv fornemmer mellem jer. Er der en flad kedelig stemning, når I er sammen, kan det være tegn på, at du ikke er forelsket mere, men det betyder ikke at forholdet er dødt. Måske er forholdet bare på vej en i en ny fase. Læs mere i artiklen.

Hvorfor mister man følelser for en person?

Der er mange grunde til, at man mister følelser for en person: Nogle gange vokser man natuligt fra hinanden. Som tiden går, ændres dine behov, og den person som engang gjorde dig til verdens lykkeligste menneske, betyder nu mindre for dig. Nogle gange bliver man taget af en forelskelse, og er overbevist om, at man vil elske hinanden for evigt. Men når du opdager tegnene på, at du ikke er forelsket mere, opdager du måske også, at det aldrig handlede om kærlighed. Det kræver en bevidst indsats at bevare de kærlige følelser, men de fleste mennesker lader kærligheden dø mens de passivt ser på. Læs mere i artiklen.


Parterapi: Min kone elsker mig ikke mere

Hvis der er tegn på at kærligheden er væk, og kvinden trækker sig, er det på tide at kontakte en parterapeut. En parterapeut kan hjælpe jer med at knytte bånd, og genskabe den kærlige empatiske kontakt.

Et parterapiforløb fjerner misforståelser, så begge får en fælles forståelse af forholdets problemer. Derfor er parterapi den nemmeste måde ud af problemerne.

Læs mere: Parterapeut i København

Opdateret d.9 juli 2022.

9-7-2022Parterapeut: Derfor trækker kvinden sig – Info til mændBevidsthed.org 

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!