Brevkassen om personlig udvikling, parforhold, sex og kærlighed

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog, psykoterapeut og coach i København.

Fortvivlet og forvirret pige: “Hvem skal jeg vælge?”

Hej Holger,

Situationen er det at jeg startede på pædagoguddannelsen sammen med min nuværende eks kæreste (jeg gik fra ham igår). Vi lærte hinanden at kende fordi vi startede i klasse sammen, og begyndte lige så stille at hænge meget ud sammen, i ca. 2-3 måneder. Vi klingede virkelig godt og elskede at være i hans selskab, fordi jeg glemte tid og sted og tiden fløj altid bare afsted med ham.

Fra første gang vi var sammen var jeg meget nevøs da han skulle komme på besøg, men sagde til mig selv det kunne ikke passe jeg følte noget for ham, fordi han i mine øjne ikke var den slags fyr jeg normalt ville falde for, så ignorerede mine følelser og sagde til mig selv at jeg skulle bare være mig selv ligesom når jeg var sammen med mine veninder. 

Læs også brevet: Hjælp! Jeg slog op med min kæreste ved en fejl!

Dog forsvandt min følelser aldrig til ham og blev mere og mere interesseret i at finde ud hvad jeg følte for ham og ville have han skulle kysse mig og lave et move mellem os, samtidig med at jeg ikke ville have det, af den grund at jeg var bange for om han var dårlig til at kysse osv. Latterligt jeg ved det.

Men efter lang tid, kyssede han mig, efter utallige afvisninger fra min side, trods jeg inderst inde ville have han skulle gøre det.

Det gik så rigtig stærkt fra at være bedstevenner-agtigt til kæresteforhold, og vi er faktisk kun sammen i en halv måned, efter at vi beslutter at jeg skal flytte ind hos ham, fordi vi har det så godt sammen og jeg synes det kunne være nice, samtidigt med jeg sparer penge ved denne løsning. 

Jeg får så hurtigt følelsen af tvivl i min krop, bliver meget usikker om jeg har gjort det rigtige, fordi blandet andet popper min eks tit op i mit hoved og begynder at stille spørgsmål ved dette, da jeg ikke kan forstå min eks kommer op i hovedet når jeg er sammen med en anden…

Læs også brevet: Jeg tvivler på min kærlighed, min kæreste og mig selv

Jeg begynder lige så stille at tænke mere og mere på min eks og sammenligner hele tiden mit forhold med ham til min nuværende eks, hvilket gør mig skør i bolden og total ude af stand til at kunne se klart på hvad jeg vil. 

Det skal lige siges at min eks behandlede mig ikke særligt godt, han var ligeglad med mig, viste mig ikke kærlighed og jeg følte han legede med min følelser, og vi var on/off i 2 år… Jeg turde heller aldrig vise mine følelser til ham, men var total skudt i ham. Troede han var min drømmemand. 

Indtil jeg så møder min nuværende eks kæreste, som bare behandler mig som en prinsesse, han er den dejligste mand jeg kender, han er fræk i sengen, viser så meget kærlighed, forstår mig og er godt selvskab. Dog føler jeg ikke jeg er lige skudt i ham som jeg var med min eks? Her sammenligner jeg igen…

Og tvivlen rammer mig så tit hos min nuværende eks kæreste fordi jeg blev så usikker på mig selv fordi jeg følte at følelsen hos min tidligere eks var stærkere end den er hos min nuværende eks…. Men ved godt man ikke skal sammenligne men det gjorde jeg. Har dog også tænkt at grunden til min følelser var anderledes hos min tidligere eks, var nok fordi han aldrig gad mig, og så ville jeg mere og her hos min nuværende eks kæreste har jeg bare tryghed og ved han vil mig, og det bliver måske endda lidt for meget for mig nogen gange, fordi det er gået så hurtigt og fordi han viser så meget kærlighed.

Læs også brevet: Min eneste ene er gift! Han elsker også mig, man kan ikke beslutte sig.

Jeg elsker ham og kan virkelig se en fremtid med ham fordi han er sådan en fantastisk mand og alt jeg har drømt om, men er så bange for mig selv og de tanker jeg får når jeg ligepludselig tvivler på om det skal være ham, fordi jeg sammenligner med mit tidligere forhold OG fordi at nogen gange gider jeg ikke kysse med ham eller have at han rør ved mig, og har slet ikke lyst til sex lige så meget som han har. Dette forstår jeg heller da jeg havde meget lyst til sex med min tidligere eks (han gad så heller aldrig, så det skyldtes måske min konstante lyst hos ham)…. 

Men når jeg endelig vil have sex med min nuværende eks er det også virkelig godt og jeg har også lyst til at kysse med ham nogen gange og putte osv, men ikke altid og det frustrerer mig. Fordi så slår tanken mig om det kan være en anden derude som jeg har lyst til alle de her ting med på fuldtid og ikke skal afvise en anden potential kæreste for berøringer og kys og sex??

Men så er der stadig den anden side af mig som siger, at jeg ikke skal giv op mig ham og mig (selvom jeg har gjort det) fordi vi har det jo pisse godt sammen og kan virkelig være mig selv 140% sammen med ham, vi kan ALT sammen og har virkelig oplevet meget sammen med ham på de korte 4-5 måneder vi har haft sammen. Men den her tvivl har også bare levet inden i mig fra starten af, og blev så træt af den følelse af tvivl at jeg til sidst måtte sige stop mellem os, følte ikke jeg kunne tilbyde ham flere situationer hvor jeg kom i tvivl, og følte ikke jeg kunne tilbyde mig selv det mere, for kæmpede næsten med følelsen hverdag… Plejede at være så mega positiv før og glad hver dag, hvor jeg nu ikke er særlig positiv mere overhovedet, hvilket jeg også tror kan være grunden til jeg ikke altid vil min nuværende eks kæreste?? er så fanget og forvirret i mine tanker. Puha. 

Læs også brevet: Utro mand: Jeg elsker min kone, men kan ikke stoppe med at date andre – Videosvar

Det skal lige siges at min mor mener jeg har det med hjemmefra, det at jeg ikke er god til/har lyst til berøringer og kys hele tiden, fordi hun har det på samme måde min min far. Kan det være ”arveligt”? Eller er det bare fordi jeg ikke føler den 100% med ham, trods alt andet virkelig spiller?

Jeg er så meget i tvivl om jeg har taget den rigtig beslutning ved at gå fra ham, men kan ikke finde ro, giver også mig selv tid nu til virkelig at mærke efter, fordi tænker at hvis det virkelig er ham jeg vil have, vil jeg vel savne ham så meget til sidst at jeg bliver nødt til at prøve at se om han vil tage mig tilbage en dag. Puha, undskyld den lange smøre, håber du kan hjælpe!

Knus den MEGET fortvivlsomme tøs 

Parterapeut og coach svarer:

Kære unge kvinde

Tak, for dit spørgsmål.

Du kan se mit svar her:

Håber du kan bruge mit svar.

Held og lykke.

De bedste hilsner,

Holger er sexolog og parterapeut i København

Parterapi København

Hvis dit forhold lider af konflikter, kriser eller mangelfuld kommunikation, så kontakt en parterapeut.

I et parterapiforløb får I talt ud om tingene, får en fælles forståelse af jeres situation og udfordringer, og dermed det bedste udgangspunkt for at komme videre. Jo før I kontakter en parterapeut, desto nemmere er det at overvinde problemerne.

Læs mere om parterapi i København: Parterapi København

Opdateret d.21 maj 2017

24-5-2017Brevkasse: Fortvivlet og forvirret pige: “Hvem skal jeg vælge?”Bevidsthed.org 

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend