Brevkassen om parforhold, sex og kærlighed.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog og coach med base i København.

“Min eneste ene er gift! Skal jeg vente på ham?”

Hej Holger

Jeg bærer på en stor hemmelighed, som jeg ikke kan dele med nogen, og nu er jeg nødsaget til at få nye øjne på min situation. 

Jeg er kvinde, og har siden min tidlige ungdom haft en allerbedste mandlig ven. Han er en person, som altid har betydet sindssygt meget for mig. Jeg kan stadig huske den allerførste gang jeg så ham, og hvor forelsket jeg blev i ham – den første gang jeg følte forelskelse. Vi blev dog ikke kærester dengang.

Jeg har nu været venner med ham i 20 år. Jeg har haft kærester og har også været gift og fået børn. Min ven har hele tiden stået mig meget nær, han er min sjæleven, min familie og vi har altid delt alt med hinanden. Glæder som sorger. 

Han har også i mange år været i et fast forhold, men jeg har også vidst, fordi vi er så fortrolige, at hans forhold ikke var helt godt, med utilfredshed ved ikke at få børn sammen og ingen sex i rigtig mange år. 

Læs også brevet: Kvinde vil være kæreste med sin bedste ven: Er der chance for, at han forelsker sig? Se videosvar

Som årene går, vokser jeg og min eksmand fra hinanden, hverdagen bliver mere og mere præget af skænderier, hvilket gør at jeg til sidst tager afstand til ham, og forbereder mig på at få afsluttet forholdet. 

Samtidig er min meget gode ven en kæmpe hjælp og støtte for mig, og vores kærlighed til hinanden bliver pludselig til mere end bare venskab. 

Idag ses vi hemmeligt fordi han stadig er i forhold, og siger han ikke kan tage en beslutning om at vælge imellem jeg eller hende. Vi har sex sammen, og de få gange vi har været sammen er jeg slet ikke i tvivl om, at han elsker mig. 

Som tiden er gået, er jeg bare blevet mere og mere betaget af og forelsket i ham. Jeg er slet ikke i tvivl om, at han er den eneste ene for mig. Jeg har aldrig elsket nogen så højt, som jeg elsker ham. 

Vores hemmelige kærlighed har stået på i snart et år, og som tiden går, kan jeg mærke, at det blive mere og mere hårdt for mig. Det er hårdt for mig,at skulle undvære ham til tider. Det er hårdt for mig at han har en anden, og at jeg tit bliver fravalgt, fordi han ikke har mulighed for at ses.

Læs flere breve i brevkassen: Brevkassen om sex, kærlighed og parforhold

Mine bekymringer går også på, om jeg kan stole på, at han en dag vil stoppe hans gamle liv for at være sammen med mig. Han fortæller mig at sådan er det, men giver udtryk for noget andet. På det seneste er det gået mere op for mig, at han nok ikke elsker og prioritere mig lige så højt, som jeg gør ham, og det lægger han heller ikke skjul på. 

Vi snakker rigtig godt sammen og har håbløst prøvet på at finde en løsning på problemerne, så vi begge kan være glade og tilfredse. Vi har både prøvet at undgå at være intime sammen, og vi har endda også prøvet helt at holde pause fra hinanden, begge forsøg uden held, for vi kan bare ikke undvære hinanden. 

Jeg elsker ham af hele mit hjerte, og det smerter mig, hvis jeg skulle miste ham. Omvendt så ved jeg heller ikke, hvordan jeg skal takle situationen, og om jeg fortsat skal være forestående og afventende. 

Hilsen den anonyme fortvivler. 

Parterapeuten og coachen svarer:

Kære Fortvivlede

Tak, for dit spørgsmål.

Jeg kan ikke give et simpelt svar, men måske kan jeg hjælpe dig med at få klarhed.

Du siger du, at han er “den eneste ene”. Der er noget ultimativt over, at kalde en anden for “den eneste ene.” Hvad betyder det egentligt for dig, at han er din eneste ene? At han er den eneste, som kan gøre dig lykkeligt? At universet har bestemt, at I skal være sammen for altid? Eller at det bare er ham, som du helst vil ha’ netop nu?

Hvis du mener, at han er den eneste, som kan gøre dig lykkelig, så bør du være meget tålmodig. For hvis du ikke er sammen med ham, kan du jo ikke være lykkelig.

Men hvis du mener, at det “bare” er ham, du helst vil være sammen netop nu, så kan du finde lykken andre steder. Og så bør du være knap så tålmodig.

Husk også, at vi ofte elsker dem mest, vi ikke kan få. Når du føler dig i underskud, kommer han automatisk til at fremstå i lyserødt lys. Hvis du boede sammen med ham, ville det en dag blive almindelig kedelig hverdag, med konflikter og dårlig sex – som i alle andre parforhold. Og den dag vil din kærlighed måske også aftage en smule?

Du siger også, at han ikke lægger skjul på, at han føler mindre for dig, end du føler for ham? Betyder det så, at du ikke er den eneste ene for ham?

Der skal være balance i et forhold. Hvis du elsker ham meget mere, end han elsker dig, så får I et uligevægtigt forhold. I længden kommer du til at løbe efter ham, og finde dig i for meget, for du er desperat efter hans kærlighed og opmærksomhed.

Men du skriver også, at du ikke er i tvivl om, at han elsker dig. Nogle mænd har dårlig kontakt til deres følelser, og hvis han samtidig er gift, glemmer han måske sine følelser for dig, selvom de er der.

Læs også brevet: Kvinde sidder fast i kærestesorg: “Lige meget hvad jeg gør, så tænker jeg på ham…”

Hvis det var vigtigt for ham, at træffe en beslutning, så havde han gjort det. Hvis han fik at vide, at om en time, ville den ene af jer forsvinde for altid, så tror jeg udmærket han vidste, hvem han ville vælge at være sammen med. Men som tingene er nu, har han ingen grund til at skynde sig. Han har jo både kone og hemmelige kæreste. Måske har han det præcis, som han gerne vil have det?

Jeres forhold har svært ved at udvikle sig, så længe han er gift. Jeres relation stagnerer, hvilket frustrerer dig, fordi du vil så meget mere. Men ofte er det ikke selve situationen, som skaber smerte. Smerten kommer i høj grad fra, at vi sammenligner virkeligheden med vores drøm. Derfor er smerten til en vis grad, noget vi selv skaber med vores tanker.

Hvis du boede i en lille slidt campingvogn, ville du være ulykkelig, fordi du drømmer om et hus eller lejlighed. Men en fattig person fra Indien eller Afrika, ville blive lykkelig for samme gamle campingvogn.

Spørgsmålet er, hvad skaber mest smerte for dig: At du ikke ser ham mere, end du gør nu, eller at virkeligheden ikke lever op til din drøm?

Her er mine råd:

Find ud af, hvad du mener med “den eneste ene”. Mon ikke andre også kunne gøre dig lykkelig?

Find også ud, hvor meget frustration du skaber, når du sammenligner din virkelighed med din drøm.

Tag ikke en forhastet beslutning, men sæt en tidsgrænse på, hvor længe du vil vente på afklaring. Men ikke for lang tid, fx 3 måneder.

Og så synes jeg, du skal tage ham med i parterapi! Det er selvfølgelig utraditionelt at tage sin hemmelige elsker med i parterapi, men du har brug for klarhed! En parterapeut kan nemmere stille de svære spørgsmål, så du (og han) bliver klar over, hvor I står. Find evt. nogle parterapeuter i dit område, og lad ham vælge, så han føler sig tryg.

Fortæl ham, hvordan du har det. Sig du ikke ved, hvor længe du kan vente, og at det er frustrerende ikke at vide, hvor I er på vej hen. Hvis han ikke kan give dig klare svar, må han i det mindste give parterapi en chance. En enkelt session kan gøre dig/jer meget klogere.

Hvis han hverken vil se en parterapeut, eller give klare svar, så er det tegn på, at han ikke vil dig nok. Og så bør du tage konsekvensen og komme videre.

Jeg håber, du kan bruge mit svar. Og jeg ønsker dig held og lykke!

Jeg ønsker dig alt det bedste,

Parterapeut og Personlig coach København

Parterapi: Undgå misforståelser

Savner du klarhed? Ved du ikke, hvad din kæreste vil? Taler I forbi hinanden? Parterapi er den nemmeste måde, at blive klogere på dit parforhold og din partner. I et parterapiforløb skabes der et trygt rum, hvor begge kan tale frit og ærligt. Når misforståelserne er væk, bliver det pludseligt klart, hvor I skal hen sammen.

Bliv klogere på parterapi her: Parterapi København

Opdateret d.1 juni 20181-6-2018Voksen kvinde: “Min eneste ene er gift! Han elsker også mig, man kan ikke beslutte sig. Skal jeg vente på ham?”Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend