Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog og mandeterapeut i København.

“Hjælp! Jeg slog op med min kæreste ved en fejl!”

Kære Holger

Kort sagt ønsker jeg at få min ekskæreste tilbage, selvom det var mig, der slog op.

Det startede som en lyn-romance i to uger, hvorpå hun smuttede på udveksling til et andet land. Vi blev enige om at hænge i, til hun kom hjem et halvt år efter, men så langt nåede vi ikke. Allerede efter halvanden måned valgte jeg at tage derned og besøge hende en weekend. Det endte med at vi blev kærester.

Vi var helt fortabt i hinanden, og vi vidste, det skulle være os to resten af livet. Grundet utroligt meget stress hjemme i Danmark hos mig, at hun var langt væk og samtidig viste en lidt irriterende side af sig selv, mistede jeg lidt følelserne for hende.

Det var den værste følelse, da jeg før har været i et forhold, hvor jeg manglede følelserne. Fordi jeg var bange for, det ville gentage sig, og jeg ville holde hende for nar, panikkede jeg og slog op, i stedet for at vente og give det tid. Det var dumt. Meget, meget dumt.

Læs også brevet: Ung fortvivlet kvinde: Skal jeg tage min narcissistiske kæreste tilbage?

Hun fik naturligvis sit hjerte knust, og jeg vidste, jeg var en kæmpe nar.

Hun reageret ved at lukke mig ude (hvilket jeg godt forstår), men problemet er bare, at nu hvor stressen er taget af, er mine følelser kommet tilbage, og jeg føler endnu engang, hun er den eneste ene, men ak, hun giver mig den kolde skulder.

Hun har ikke helt afvist, hun måske en skønne dag vil give mig en chance til, og det resulterede i, jeg skrev en lang besked hvori jeg forklarede, hvad jeg følte, og hvor dumt det hele havde været.

Jeg valgte at følge clihéen “Hvis du virkelig elsker hende, lader du hende gå”, og det er nu op til hende at kontakte mig, skulle det ske, hun får lyst til at give mig en chance til.

Der er nu gået tre uger siden denne ‘afsked’, og jeg er ved at gå ud at mit gode skind. Jeg tænker på hende konstant, og jeg er så bange for, jeg har mistet hende for altid. Det kribler i fingrene for at skrive til hende, selvom jeg ved, det blot skubber hende længere væk.

Det skal siges alt dette har udspillet sig over det sidste halve år.

Hvad i alverden kan jeg gøre, nu da jeg sidder i denne selvforskyldte situation?

– Den Fortabte

Mandeterapeut svarer:

Kære Fortabte

Tak, for dit spørgsmål.

Følelser svinger altid. Den dag dine følelser ikke er i forandring, er du død. Hvordan du håndterer dine følelsesmæssige udsving, viser din modenhed.

Læs flere brev her: Brevkassen om sex, kærlighed og parforhold

Jeg kan godt forstå, at din ekskæreste bliver skræmt, hvis du slår op, bare fordi dine følelser er mindre stærke end normalt. Hvordan skal hun kunne stole på en mand, som mangler så meget selvindsigt og selvkontrol?

Selvfølgelig vil hun have sider, du ikke bryder dig om. Men kærlighed og parforhold går bl.a. ud på, at man rummer og elsker alligevel. Jeg gætter på, at du også har sider, hun ikke bryder sig om.

Klicheen om, at man sætter en person fri, og så ser, om han/hun vender tilbage, giver mening i nogle tilfælde. Men ikke når det er dig, som slår op! Så glem alt om den kliche.

Hvorfor tror du, at du skubber hende længere væk, hvis du skriver mails til hende? Det tror jeg ikke. Men det er mere effektivt at ringe, eller endnu bedre: at besøge hende! At sende mails er alt for tamt. Og du kan slet ikke regne med, at en enkelt mail er nok!

Hvis du virkelig mener det, foreslår jeg, at du booker en flybillet, og besøger hende i weekenden.

Du skal handle, ikke vente på, at hun kommer tilbage af sig selv. Du skal vise hende, at du er mand, hvis du vil vinde hende tilbage. Og mænd venter ikke passivt. De drager ud, og erobrer den kvinde, de elsker. Du skal være en handlekraftig kærlighedskriger, som følger sit hjerte uden at tøve. Du skal være modig, ærlig og parat til at ændre dig. Alt andet er ligegyldig.

Ring til hende, og sig at du kommer i weekenden. Sig du tænker på hende hele tiden, og at du føler dig som en kæmpe idiot. Hvis hun siger, at hun ikke vil være kæreste med dig, så sig, at du kommer alligevel, så I kan skilles som venner. Når først I er fysisk sammen, kan hun/du/I bedre mærke, hvad der er rigtigt for jer.

Hvis hun tager dig tilbage, så tillykke! Hvis ikke, så kan du slippe hende, velvidende at du har gjort, hvad du kunne.

Her er et par artikler om mænd og maskulinitet, som du måske kan blive inspireret af: 7 Kvaliteter alle maskuline mænd bør have og Myter om rigtige mænd.

Jeg håber, du kan bruge mit svar – og jeg ønsker dig held og lykke!

De bedste hilsner,

Holger er mandeterapeut i København, hvor han laver coaching for mænd på Nørrebro.

Mandeterapi: Find dine maskuline identitet   

Mandecoaching og mandeterapi er til mænd, som vil udvikle sig. Mange mænd er opvokset uden maskuline idealer, og mangler derfor fast fodfæste i en moderne verden. Terapi og coaching er en måde, finde sig tilrette med sin maskulinitet. Du får konkret rådgivning og maskulin sparring, så du finder de svar, som giver mening for dig.

Bliv klogere på mandeterapi: Mandeterapi København

Opdateret d.14 april 201714-4-2017Hjælp! Jeg slog op med den eneste ene ved en fejl!Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend