Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er psykoterapeut, sexolog, coach og parterapeut i København.

Brevkasse

“Forladt pga. stress”

Hej Holger

Jeg er blevet forladt af min kæreste igennem lige over 2 år. Vi bor ikke sammen.

Han har over et længere stykke tid fortalt, at han er træt, hvis han bliver oprørt får han smerter ved brystet, han er blevet sat op i blodtryks medicin, og fået at vide af lægen, at han var så tæt på at have stress, som han havde for nogle år siden. Jeg blev klart bekymret og gjorde mit for at passe på ham.

Han har bekymringer om sit arbejde, økonomi, men ikke fortalte specifik, hvad det er han bekymrer sig om. For han skal selv arbejde med tingene i hovedet inden han kan fortælle.

Jeg har ikke selv haft stress, og vi har jo når vi var sammen, grinet sammen, han har kærligt drillet mig (som er noget han gør, selv om vi er voksne), vi har været stille, krammet, haft sex osv.

Jeg har kunnet mærke, at han har store følelser for mig. Han har desværre et stort temperament og vi har nogle gange små uoverenstemmelser. Dem har han sagt til mig, at han ikke kan overkomme, men han starter dem jo selv ofte. Og så kan hans temperament komme til udtryk med at sige ting, han senere fortryder.

I weekenden havde vi det super dejligt, men jeg stillede så på et tidspunkt et spørgsmål, og det var nok til at bægeret flød over. Han brød sammen, han kunne ikke klare mere, han ville stoppe vores forhold. Blev vred.

Læs også brevet: “Min ekskæreste kan ikke bestemme sig. Skal jeg vente på ham eller komme videre?”

Han kørte mig hjem og herhjemme krammede han mig hårdt og sagde, hvor godt et menneske jeg er, hvor ked af det han var mens han græd (har aldrig set ham græde) og kiggede mig ind i øjenene, og sagde han ikke havde det godt.

Han kunne ikke være sammen med mig mere, fordi han ikke kan give mig det jeg vil have, han føler han bliver trukket i fra alle sider.

Jeg var i chok og er det stadig. Jeg anede ikke han havde det SÅ skidt og havde jeg vidst det, havde jeg støttet meget mere. Spurgte ham endda om at få en chance, eller vi kunne have en pause. Men med en pause, ville han stadig føle sig presset.

Så fra en dag til den anden, er jeg ude af hans liv og fra kontakt hver dag til ingen kontakt.

Mit hjerte er knust og jeg elsker ham. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Om jeg skal skrive, om jeg skal lade være.

Læs også brevet: Hvorfor trækker han sig pludseligt?

Synes det er så unfair, at jeg ikke fik en chance, og jeg føler mig pludselig, som om jeg intet betød. Jeg græder og græder og kan ikke forstå det.

Skrev dagen efter bruddet og han svarede, han var så ked af at have såret mig, det var det sidste han ville, men han ikke har det godt. Siden har jeg ikke kontaktet ham.

Hvad skal jeg gøre, og hvordan skal jeg forholde mig? Jeg har haft det fantastisk med ham indtil dette. Men kan ikke tvinge ham.

På forhånd tak fra den ulykkelige kvinde

Ps. Vi er begge i 40’erne

“Forladt pga. stress”

Parterapeut svarer:

Hej ulykkelige kvinde

Tak, for at du skriver til brevkassen.

Sikke et chok du har fået!

Det virker til, at han har gået med tingene selv, og glemt at inddrage dig i hans proces. Og derfor opdager du slet ikke, hvor skidt han har haft det. Og at han var på vej ud af forholdet.

Når han får smerter i brystet, og er i kontakt med lægen, gætter jeg på, at han er presset ud over det sædvanlige. Og hvis han derudover er dårlig til at sætte ord på sine følelser, tanker og behov, så er det ikke let at være ham.

Er man meget stresset, kan man ikke rumme noget som helst. Heller ikke et parforhold. Og så kan man ende med at trække sig fra forholdet bare for at kunne overleve.

Det er selvfølgelig dybt frustrerende for den anden part, som bare gerne vil støtte og hjælpe. Men måske kan det sammenlignes med at have intens hovedpine. Hvis du har prøvet det, ved du, at det eneste man kan, er at ligge med lukkede øjne, og vente på at det går over. Det eneste man ønsker er fred, og ens partner kan intet gøre.

Jeg tror ikke, at du kan gøre så meget for at få ham tilbage i dit liv. Men du kan skrive til ham, at du håber, han snart får det bedre. Og at han kontakter dig, når han gør.

Og du kan tilføje, at du også håber, at han vil dele nogle af de tanker og følelser, som har fået ham til at stoppe forholdet, fordi du endnu ikke har forstået, hvad som skete.

Udover det tror jeg ikke, du kan gøre så meget. Der skal to til at kommunikere. Og der skal to til et parforhold. Og hvis han er ramt af stress, fungerer han så dårligt, at du ikke får noget godt ud af at presse ham.

Læs også artiklen: Når mænd lukker af

Jeg ønsker dig alt det bedste, og jeg håber, du kan bruge mine råd.

De bedste hilsner

Forladt pga. stress

Opdateret d.22 nov. 202022-10-2020Kvinde på 42: “Forladt pga. stress”Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend