30-04-2017Min ekskæreste kan ikke bestemme sig: Skal jeg vente på ham eller komme videre?Bevidsthed.orgBrevkassen om parforhold, sex og kærlighed

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog, psykoterapeut, og coach med base i København.

Utålmodig kvinde: “Min ekskæreste kan ikke bestemme sig. Skal jeg vente på ham eller komme videre?”

Hej Holger

Jeg har brug for et godt råd fra en udenforstående.

Min ekskæreste og jeg har været sammen on/off i 2 år (han er psykisk syg og misbruger). Han er usikker, men meget rolig og kærlig.

Fortalt meget kort: Han gik fra mig for 6 måneder siden. Jeg mødte ham igen for 2 måneder siden, hvor han sagde, at han elsker mig, men at han ikke mente, at vi kunne sammen. Han hopper frem og tilbage.

Læs også brevet: Hjælp! Jeg slog op med min kæreste ved en fejl!

Mit spørgsmål er: Skal jeg vente på ham, eller skal jeg komme videre?

Jeg har svært ved at slippe ham, når jeg ved, at han stadig elsker mig. For det er vores individuelle usikkerhed, som er skyld i bruddet…

Mvh Lise

Parterapeuten og coachen svarer:

Kære Lise

Tak, for dit spørgsmål.

Du skriver, at det er svært at slippe ham, fordi han stadig elsker dig. Men elsker du også ham?

Du har ikke en pligt til at være sammen med ham, og du skylder ham ingenting. Så elsker du ham virkelig? Hvis du ikke elsker ham, er det nemt. Så skal du se at komme videre.

Det er altid rart, at føle sig elsket, men kærligheden skal gå begge veje. Så overvej om du virkelig elsker ham.

Men hvis I elsker hinanden, er det værd at kæmpe for kærligheden. Også selvom det gør ondt.

Du skriver, at det er jeres individuelle usikkerheder, som har ødelagt forholdet. Ofte forelsker vi os i dem, som trykker på vores ømme punkter. I stedet for at bruge jeres individuelle usikkerheder som undskyldning for at gå fra hinanden, så brug hellere forholdet som motivation til at overvinde jeres begrænsninger.

Før eller senere bliver I nødt til at overvinder jeres individuelle usikkerheder. Hvorfor ikke nu? Overvej evt. at gå i parterapi sammen. Eller kontakt en terapeut eller coach.

Overvejer du parterapi, så se her: Parterapi

Selvfølgelig er det hårdt at vente på en person, som ikke kan bestemme sig. Og ovenikøbet en psykisk syg og misbruger som måske aldrig bliver stabil.

Jeg synes ikke, at du skal vente på, at han skifter mening, for det gør han måske aldrig. Han har sine grunde til ikke at være sammen med dig lige nu. Hvis han ikke mener, at I kan være sammen, så må du respektere det.

Men jeg synes ikke, du skal afskrive ham.

Læs flere breve: Brevkassen om parforhold og kærlighed

Jeg foreslår, at du fortæller ham, at du elsker ham (hvis du altså gør det?), men at du ikke kan vente på, at han ombestemmer sig. Foreslå, at I forbliver venner, og ses engang imellem, når det føles rigtigt. Og hvis han en dag vil give jeres forhold en chance, så vil det gøre dig rigtig glad, fordi du er villig til at give jeres forhold en ny chance.

Mens han overvejer, hvad han vil, skal du se at komme videre med dit liv. Brug din energi på mennesker, som vil og kan dig. Spild ikke tiden med at vente på noget, som måske aldrig kommer til at ske.

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Jeg ønsker dig alt det bedste,

Parterapeut København - Sexolog og personlig coach Kongens Nytorv

Parterapi:

Fungerer kærligheden ikke?

Alle søger kærligheden og det gode parforhold. Men stort set alle oplever problemer på den eller anden måde. Intet er mere udfordrende end et parforhold, fordi det er parforholdet som vækker de meste intense følelser. Et parterapiforløb lærer jer at kommunikere med empati og at finde fælles forståelse for jeres problemer.

Læs mere om parterapi: Parterapi København

Opdateret d.30 april 2017

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!

Send this to a friend