Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog, coach og psykoterapeut i København

Brevkasse

Anne er forvirret: “Hvorfor trækker han sig pludselig?”

Hej Holger

Jeg er har et kæmpe problem med min kæreste. Jeg er 34 og han er 35. Vi har kendt hinanden i 2 år.

Problemet er, at han nogle gange trækker sig. Vi kan hygge en hel lørdag, og så vil han pludselig hjem. Mit spørgmål til dig er: Hvorfor trækker han sig pludselig?

Jeg ved ikke om, det er noget jeg siger eller gør. Eller om det overhovedet har noget med mig at gøre? Kan han ikke lide mig?

Har prøvet at tale om det, men han lukker i, og siger, at det ikke har noget med mig at gøre. Men jeg bliver super frustreret, når han pludselig trækker sig, uden at give en forklaring.

Et godt eksempel: Vi sidder hos mig i sofaen og ser film. Efter filmen føles det som om, der er dårlig stemning. Jeg spørger, hvad der er galt. Uden jeg rigtig føler, jeg får svar, tager han hjem. Hvor trækker han sig pludselig? Hvorfor siger han ikke noget?

Læs også brevet: Hvad gør jeg, når han ikke tager kontakt?

Det skal siges, at vi tidligere havde været uenige om, hvor meget han bidrager til madlavning, rengøring osv. når han altid er hos mig (han har stadig sin egen lejlighed), men han er hos mig 4-6 dage om ugen.

Jeg kan sagtens leve med, at han nogle gange har lyst til at være alene. Men har svært ved at acceptere, at vi ikke kan tale om det.

Håber du har en forklaring, for jeg er godt nok træt af, at han trækker sig igen og igen.

På forhånd tak for dit input,

Anne

Hvorfor trækker han sig pludseligt og ignorerer mig?

Hvorfor trækker han sig pludselig?

Parterapeut og psykoterapeut svarer:

Hej Anne

Tak, for dit brev.

Jeg kan sagtens forstå, at du er frustreret og forvirret over, at han pludselig trækker sig.

Der er flere typiske grunde til, at mænd lukker af og trækker sig. Jeg foreslår, at du starter med at læse her: Når mænd lukker af.

Det er svært for mig at vide, hvad der sker mellem jer, når han trækker sig.

Et typisk problem er, at manden har svært ved at tale om sine behov og følelser. En del mænd synes, det får dem til at virke svage. Og de tror, at sårbarhed har noget at gøre med græde eller lign. Derfor trækker nogle mænd sig, i stedet for at åbne op fortælle hvad der foregår.

Det lyder til, at I har haft en konflikt om, hvor meget han skal bidrage til det huslige, når han er hos dig. Og jeg gætter på, at du var i offensiven og han i defensiven.

Så hvorfor trækker han sig pludselig? Mit bedste gæt er, at han føler sig “kørt over af dig.” Fordi I er sammen i dit hjem, vil det være dig, som naturligt “bestemmer” mange ting. Selvom I er meget sammen, føler han sig sikkert lidt som gæst.

Derfor er mit forslag, at I sætter jer ned, og laver en arbejdsplan på papir. Det lyder lidt dumt, men det virker, hvis I ikke kan blive enige. Og mange mænd foretrækker et skema med klare regler.

Aftal hvem der gør hvad hvornår. På den måde er der færre misforståelser. Men vigtigst er måske, at han føler sig hørt. Når han aktivt er med til at lave en plan, tager han mere ejerskab og føler sig mindre presset.

Din opgave er selvfølgelig at være fleksibel og imødekommende for hans ønsker til arbejdsfordelingen – og bidrag til det praktiske.

Jeg har samlet 10 gode råd til at kommunikere med mænd som pludselig tækker sig eller har svært ved at åbne op. Du kan få denne gratis lille e-bog, som kan inspirere dig: Hvad gør jeg, når han trækker sig.

De bedste hilsner,

Parterapeuten skriver om psykologi i brevkassen - Hvorfor trækker han sig pludselig?

Opdateret d.10 okt. 201910-10-2019Lene er forvirret: “Hvorfor trækker han sig pludselig?”Bevidsthed.org

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!

Send this to a friend