Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, psykoterapeut, sexolog og coach i København.

Forladt kvinde: “Jeg forstår ikke, hvorfor han slår op?!”

Hej Holger

Jeg står desværre i en uheldig situation, at jeg har datet med en fyr siden april måned frem til nu i torsdags, hvor han valgte at skrive at han vil “sætte vores forhold på køl”. Jeg forstår ikke om han mener han bare “vil sætte det på køl”, eller om han stopper helt mellem os. Og kan ikke finde ud af, om han bare har fået lidt følelser for mig. Selv om eks’en begyndte at fylde meget hos ham.

Jeg er 27, og han er 30. Det var ikke længe siden han gik fra ekskæresten, før vi begyndte at skrive sammen. Vi skrev ca. en måned, før vi begyndte at mødes. Hans årsag til at han vil stoppe / sætte vores forhold på køl, er at han i de sidste mange uger har savnet eks’en, og svært ved at glemme hende. I starten da vi skrev, fik jeg at vide, at årsagen han ikke kunne med hende, er at hun var ham meget mistænkelig, og han skulle skrive/ringe hver time, når han var i byen osv. Han følte ikke de havde noget forhold til sidst. Men det har åbenbart vist sig, at hans følelser er blevet stærk fremkaldt igen.

Han har virkelig ramt mig følelsesmæssigt, og jeg sidder med rigtig stærke følelser for ham. Jeg brød fuldstændig sammen torsdag, da sms’en tikkede ind, mens jeg var på arbejdet, at jeg måtte tage min bærbar og sætte mig væk fra kollegerne. De første tanker, der fløj ind i hovedet på mig, var alt fra at være kæft en idiot han er. Men jeg ønskede ikke at svare ham på denne måde. Hvorfor sende hinanden vrede og sårende sms’er. Fumlede meget over hvad jeg skulle skrive, og tillod mig at sende ham en hudløs ærlig besked tilbage om hvordan det stod for mig med følelserne overfor ham. For jeg har ikke fortalt ham hvor meget han egentlig betød for mig, selvom jeg godt har skrevet før at jeg virkelig godt kunne lide ham.

Han skrev i torsdags, hvor jeg først har kunne svare ham tilbage i går, lørdag. Og ellers var det i meningen, at vi skulle ses her i går, lørdag.

Er bange for at han selvfølgelig vil gå tilbage til sin ekskæreste. Men vil han sagtens kunne det, når det er ham selv, som har brudt op med sin ekskæreste? Hvordan kan det så være, at han følelser lige pludselig er blevet så stærke, at han ikke har kunnet glemme hende og savner hende så meget? Er det en process at gå i gennem, eller hvordan er en mands beslutning, når han har truffet denne beslutning til start?

Læs også brevet: “Hvorfor bliver mænd trætte af mig?”

Noget siger i mig, at jeg skal slette ham fra alle steder, facebook, sms’er, telefon nr og snapchat. Sådan har jeg altid gjort, når jeg blev såret af en fyr. At jeg skubbede dem helt væk fra mig. Men der er noget “anderledes” ved ham. Selvfølgelig går jeg med et håb om han bare har fået lidt følelser for mig, at han ønsker at give slip på eksen, og derfor vælger at sætte vores forhold på køl, for ikke at gøre det værre mellem ham og jeg, så han kan komme over følelserne med hende. Det overrasker mig dog lidt, at han kaldte det et “forhold” mellem ham og jeg, for vi fik aldrig snakket om hvor vi står. Så tænkte vi bare datede. Han var dog godt klar over, at jeg søgte et seriøs forhold.

Håber du kan hjælpe mig med at med at forstå hans besked han sendte. Har intet hørt fra ham, efter jeg selv sendte mit eget svar tilbage i går formiddag. Ved ikke om jeg har gjort det rigtigt med at sende denne besked tilbage til ham, og om jeg kan gøre andet.

___

Hans besked fra i torsdags:

“Hey xx jeg bliver nødt til at indrømme noget. Jeg bliver nødt til at lægge vores forhold på køl. De sidste mange uger har jeg savnet min eks kæreste rigtig meget og har så svært ved at glemme hende. Jeg vil føle mig som et svin hvis jeg begyndte at have sex med en pige som jeg har svært ved at få følelser for på nuværende tidspunkt. Jeg kan godt forstå hvis du bliver sur og ked af det men syntes heller jeg vil stoppe det før jeg gør mere skade.

Du skal slet ikke være i tvivl om at jeg syntes du er skide fræk og en lækker lille sag fordi det gør jeg.

Mange gange undskyld”

Læs også brevet: Min eneste ene er gift! Han elsker også mig, man kan ikke beslutte sig. Skal jeg vente på ham?

___

Min besked fra lørdag:

“Kære xx. Din besked slår mig rigtig hårdt. Jeg er ikke sur, men er rigtig ked og såret. Derfor jeg først skriver til dig nu.

Betyder det, at du vil gå tilbage til din eks igen? Forstår ikke hvorfor, du slog op med hende, og af hvilken årsag? Hvornår gik I fra hinanden? Og skriver I sammen og ses igen nu, eller ønsker du at komme videre?

Vores forhold, vil du kun sætte det på køl i noget tid, eller stopper vi kontakten fuldstændig her og aldrig skriver sammen og ses mere? Vil det sige, at du slet ikke har fået nogle følelser for mig overhovedet? Og at jeg kun var til for at du måske kunne komme over din ekskæreste?

Læs også brevet: Min ekskæreste kan ikke bestemme sig: Skal jeg vente på ham eller komme videre?

Jeg håber ikke du tager det forkert, at jeg stiller dig spørgsmålene. Forstår bare ikke, hvad der er sket. Vil gerne danne mig en forståelse for din beslutning. Så håber virkelig du vil svare mig ærligt.

Vil ønske du var ærlig med din besked noget før. Men tak for din ærlighed. Det sætter jeg virkelig pris på. Du ved selv, jeg var ret svær at komme ind på om jeg ville på date med dig. Men det lykkedes dig alligevel at slå benene helt væk under mig. Du har ramt mig rigtig dybt følelsemæssigt, at jeg står med ret stærke følelser for dig. Det er ikke mange fyre der kan give mig den tryghed til at føle mig så godt tilpas, hvilket som du netop godt kunne. Du har ændret mit syn på det med familie/børn, hvilket jeg slet ikke havde set komme, at jeg godt vil kunne se mig gå den vej. Du ved, jeg flere gange sagde “jeg kan aldrig sige aldrig”. Men det er ikke noget jeg haster efter. Det er kun en åbent mulighed.

___

Kh Frk N

Parterapeut og sexolog svarer:

Kære Frk N

Tak, for dit brev.

Jeg synes hans besked er ret klar. Han er begyndt at savne sin ekskæreste. Og at hans følelser er stærkere for hende end for dig. Øv.

Følelser svinger op og ned, og det giver ikke altid mening at forsøge at regne dem ud. Han forstår sikkert ikke engang selv sine følelser 100%, siden han har ændret mening mht. sin ekskæreste. Nogle gange går der dage, uger eller måneder, inden man finder ud af, præcist hvor man står. Sådan er det for både mænd og kvinder.

Måske har han brug for nogle ugers tænkepause. Eller han har brug for at gå tilbage til sin ekskæreste, og blive træt af hende igen om 2 måneder, inden han for alvor kan være sammen med dig. Eller måske har de haft nogle vigtige samtaler, og er begyndt finde hinanden igen. Det er umuligt at vide. Men det er ikke væsentligt at kende alle detaljer. Konklusionen på det hele er, at hun er vigtigere for ham end dig lige nu. Det er møg ubehageligt, men sådan er det åbenbart.

Du har fortalt ham dine følelser, derfor er det nu op til ham at tage kontakt til dig. Der er ikke mere du kan gøre. Derfor er mit bedste råd er, at du slår koldt vand i blodet, selvom det er svært, når du har stærke følelser.

Jeg synes ikke, du skal presse ham for forklaringer, hvis han ikke svarer dig. Hvis du presser for meget, udvikler det sig bare til en konflikt eller en sur diskussion, som ikke gavner nogen – og slet ikke, hvis I skal finde sammen igen senere. Hvis du har forelsket dig i ham, forstår jeg godt, at du nærlæser hans beskeder, og forsøger at forstå hans handlinger, men jeg tror ikke, du kan finde en klar konklusion.

Jeg ønsker dig alt det bedste, og håber du kan bruge mit svar.

De bedste hilsner,

Holger er sexolog og parterapeut i København

Parterapi: Forstå din partner

Hvem har ikke været i tvivl om sin partners tanker og følelser. Det kan til tider være frustrerende og skabe usikkerhed, når man ikke forstår hinanden.

Parterapi er en god mulighed for at skabe gensidig forståelse. I parterapi får begge lov til at tale uden at blive afbrudt, og parterapeuten spørger ind, så det væsentlige bliver sagt.

Læs mere om parterapi: Parterapi København

Opdateret d.9 juli 2017

9-7-2017Forladt kvinde: “Jeg forstår ikke, hvorfor han slår op?!”Bevidsthed.org 

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend