Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er sexolog, psykoterapeut, coach og parterapeut.

Brevkasse

“Hvorfor bliver mænd trætte af mig?”

Hej Holger

Jeg læser med stor interesse – og udbytte – din hjemmeside og har nu selv lyst til at spørge om en ‘problematik’, som jeg går og funderer over.

Mit spørgsmål lyder kort og godt: Hvorfor bliver mænd trætte af mig?

Baggrund: jeg har haft ét langt (25 år) samt to korte (1 & 1,5 år) forhold. Jeg ser et genkendeligt forløb i alle tre forhold. Det starter hedt og intenst fra mandens side, mens jeg er længere om at få følelser. Når jeg så er blevet glad for manden, begynder han lige så stille at trække sig.

I det lange forhold ‘trak’ han sig også efter en årrække, men forblev i et dysfunktionelt forhold, indtil jeg valgte at stoppe.

I de to korte forhold fornemmede jeg en subtil tilbagetrækning, indtil det blev tydeligt at han ikke længere var interesseret. Jeg har desværre ikke kunnet få mændene til konkret at give mig en forklaring, som jeg evt. kunne bruge til at forstå og lære, så jeg har vendt det indad og brugt tid på selvransagelse.

Læs også brevet: “Jeg forstår ikke, hvorfor han slår op?!”

Jeg har nu den ‘overbevisning’, at mænd bliver trætte af mig – ikke så konstruktivt, og jeg arbejder selvfølgelig med denne negative overbevisning, da jeg ønsker et blivende forhold.
Begge mænd har udtalt: ”Jeg kan ikke give dig det, du forventer”. Det synes jeg, er en floskel og en undskyldning for ikke at være specifik. For jeg opfatter det som, at det ikke er mig, der kan imødekomme deres forventninger.

Hvad gør jeg ‘forkert’? Jeg er hverken dramaqueen, kontrollerende eller klæbende i et forhold.

På forhånd tak

Bedste hilsener

Lene

Psykoterapeutens svar:

Hej Lene

Tak, for dit brev.

Allerførst: Tak, for din ros af min hjemmeside! Jeg er glad for, at du kan bruge mine skriverier til noget!

Og nu til dit brev. Der behøver absolut intet at være i vejen med dig, bare fordi dine forhold går i stykker! Det sker jo for 90% af os.

Og du har været i et forhold i 25 år. Det er meget langt tid efter moderne standarder! Så jeg tvivler på, at der er noget i vejen med dig! Så slå den tanke ud af hovedet.

Det lyder som om, at dine forhold har begrænset levetid (som 90% af alle forhold), og at du giver forholdet en ekstra chance, hvor manden er lidt hurtigere til at stoppe.

Det er i øvrigt at klassisk mønster: Manden går for hurtigt, kvinden bliver for længe.

Du skriver, at det starter intenst fra mandens side, hvorefter han køler af. Det er også et klassisk mønster. Det er de færreste, som oplever det modsatte: At det bare bliver mere og mere intenst som årene går (selvom det kunne være fantastisk).

I de fleste parforhold falder tiltrækning og spændingen med tiden, bl.a. fordi den seksuelle polaritet falder. Det kan du læse mere om her: Seksuel polaritet og fysisk tiltrækning.

Det eneste problem ville være, hvis du tiltrækker mænd, ved bevidst eller ubevidst at bruge din seksualitet. For et parforhold som er baseret på sex, kan nogle gange have en kort levetid. Men det tror jeg ikke, er tilfældet her.

Så umiddelbart synes jeg ikke, at det lyder som om, der noget i vejen med dig. Du oplever det samme, som de fleste andre.

Jeg foreslår, at du ser fremad, i stedet for at spekulere over, hvad der gik galt. Det tror jeg ikke, at du får så meget ud af. Så hvis jeg var dig, ville jeg begynde at date og gøre mig klar til det næste forhold.

Hvis du ikke kan slippe tanken om, at der er noget i vejen med dig (men tror jeg altså ikke), så kontakt en terapeut. Det kan også være en måde at hele de sår, som du måtte bære på fra dine forliste forhold.

Jeg håber, mit svar giver mening.

Jeg ønsker dig alt det bedste – og held og lykke med kærligheden!

De bedste hilsner

Hvorfor bliver mænd trætte af mig - Psykoterapeut skriver i brevkassen.

Opdateret d.19 april 201815-4-2018Lene: “Hvorfor bliver mænd trætte af mig?”Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend