Ynkelige mænd jagter ekskæresten

En undersøgelse har vist, at op mod 41% af kvinderne i alderen 30-49 år har oplevet uønskede henvendelser fra ekskæresten, mens det omvendte kun gælder for 22% af mændene (undersøgelsen er lavet af Yougov og beskrevet i Metroxpress 10.juni 2014). 

Det er mere og mere normalt, at det er kvinden som dumper manden – hvorefter manden tigger om at blive taget tilbage.

Læs også: Tøffelheltens 3 fejl

Hvis manden eller kvinden har dummet sig, skal han/hun selvfølgelig gøre skaden god igen. Men hvis forholdet er slut, og ekskæresten virkelig ikke er interesseret i at genoptage forholdet, skal man hurtigst muligt komme videre – alt andet er selvpineri.

Hvis du har et løbe-efter-mønster, og altid søger kontakt og bekræftelse fra din kæreste (eller ekskæreste), kan det være tegn på et såkaldt ængsteligt/ambivalent tilknytningsmønster.

Hør podcast: En kvindes syn på den moderne mands udfordringer

Det nytter ikke at tigge ekskæresten

Det er sundt for både mænd og kvinder, at have andre interesser end deres parforhold. Hvis en mand jagter sin ekskæreste, viser det, at hans liv mangler retning og indhold. Hans parforhold er naturligvis vigtig, og han skal gøre sit bedste, for at få det til at fungere, men det må ikke være det eneste, der betyder noget for ham. Han skal have en vision for sit liv, der rækker ud over parforholdet.

Læs også: En maskulin mands kvaliteter

Når en mand tigger ekskæresten om at komme tilbage, starter en negativ spiral: Hans tiggeri viser, at hans liv mangler indhold. Det får ham til at fremstå mindre selvsikker og maskulin, hvilket gør ham mindre attraktiv for kvinden. Desuden mister han selvtillid og selvrespekt, når han desperat opsøger ekskæresten, selvom hun afviser ham. Hendes afvisning undergraver hans selvtillid, så bliver endnu mere afhængig af en kæreste, hvilket gør ham endnu mere desperat osv. osv. 

Tøffelhelt eller alfahan? Er du en pleaser mand?

Som mand skal du huske

(1) Der er altafgørende, at du har retning og indhold i dit liv, der rækker ud over dit parforhold. Hvis du ikke har det, skal du finde det, inden du gør noget som helst andet! Du får et langt bedre liv – og din kvinde vil elske dig for det! 

Læs også: Kend dine livsmål

(2) Erkend at en kvinde aldrig kan gøre dig 100% lykkelig – der skal være mere i dit liv end parforholdet.

(3) Gør din kvinde lykkelig! Hvis forholdet ikke fungerer, og hun ikke smiler, så tag ansvar for situationen. Giv forholdet retning og indhold, forstå hendes behov og gør hende lykkelig. Kan du ikke det, så er det bedre at skilles.

Læs også: Hvad er en rigtig mand?

PS:

Jeg har lavet to kurser til mænd, som måske er interessante for dig:

1) Et kursus til mænd, som øge deres maskulinitet og finde sig til rette i manderollen: Sådan styrker du din maskulinitet – uden du bliver et macho-fjols

2) Og et kursus til mænd, som har det svært i deres parforhold: Sådan gør du din kvinde glad og redder dit parforhold – selvom det virker håbløst.

Terapi for mænd

Overvejer du om terapi eller coaching er noget for dig? Du kan bruge terapi, når du slås med svære følelser som skam, jalousi og kærestesorger. Eller hvis du vil være klogere på din rolle i parforholdet og soveværelset. Uanset hvor du er i livet, giver mandeterapi give dig et maskulint fundament at stå på.

Start et terapiforløb og giv dit liv et skub i den rigtige retning. Find ud af om mandeterapi er noget for dig:

Læs mere om mandeterapi her: Terapi for mænd

Opdateret d.15 dec. 201715-12-2017Ynkelige mænd jagter ekskærestenBevidsthed.org 

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend