Kender du dine livsmål?

Hvad er dit liv værd?

Hvor er du på vej hen? Hvad vil du nå, inden livet er forbi? Hvis du ikke kan give et klart svar, mangler dit liv en klar retning.

Måske føler du, at du ikke har brug for en klar retning? Men så tænk over at uden et klart mål, risikerer du, at dagene går med meningsløst indhold. Dit liv føles kedeligt og uinspirerende, og du lever til sidst som en zombie, uden entusiasme eller livsglæde. Tilsidst dør du, uden at have levet fuldt ud.

Det lyder trist, og det er det også. Men heldigvis behøver det ikke at gå sådan! Ingen forhindrer dig i at definere dine livsmål her og nu, og leve efter dem fra i morgen!

Spøgsmålet er: Hvor billigt sælger du dig selv? Hvad er dit liv værd?

Livsmål handler ikke nødvendigvis om at opnå noget stort i den ydre verden – det handler først og fremmest om, at du lytter til dit hjerte, og gør det du brænder for mest for.

Mange lider den triste skæbne, at de lever hele deres liv uden at tage deres drømme og mål alvorligt. Lad det ikke ske for dig.

Læs også: Hvad er meningen med livet? Hvad er et meningsfuldt liv?

Den, hvis liv indeholder et hvorfor, kan bære næsten et hvilket som helst hvordan.Friedrich Nietzsche

Definer dine livsmål:

Afslut følgende sætninger:

A) I dette liv vil jeg _______________

B) Før jeg pensioneres vil jeg _______________

C) Inden for de næste 7 år vil jeg _______________

D) Inden der er gået 1 år vil jeg _______________

Du kan sikkert mærke, at du fyldes med glæde og begejstring, når du tænker på dine livsmål. Ellers skal du tænke en ekstra gang over dine mål.

Livsmål: Mål i livet - drømme for fremtiden - boligHvis et mål ikke begejstrer dig, brænder du ikke nok for det. Og så giver det ikke mening, at gøre det til et livsmål.

x

Hvad er vigtig for dig?

x

Vil du gå på den kinesiske mur, giftes og have børn, skrive en bog, lære spansk, bo i udlandet, lære at synge, arbejde med mennesker eller forske i hjerneceller?

x

Gør dig selv klart, hvorfor du vil opnå dine mål. Hvad er din motivation? Ved du, hvorfor du vil opnå dine livsmål? Hvis ikke, risikerer du at blive afsporet, og ender med at jagte de forkerte mål. Præcis som de succesfulde mennesker, der har alt, men alligevel er ulykkelige.

Når du kender din motivation, fordobler du chancen for succes!

Uddyb dine svar:
A) I dette liv vil jeg _______________ , fordi det vil give mig _______________

B) Før jeg pensioneres vil jeg _______________ , fordi det vil give mig _______________

C) Inden for de næste 7 år vil jeg _______________ , fordi det vil give mig _______________

D) Inden der er gået 1 år vil jeg _______________ , fordi det vil give mig _______________

Når du sætter ord på din motivation opdager du måske, at nogle af målene skal justeres. Det er tegn på, at du er på rette vej.

Vær ærlig og spørg dig selv følgende:
– Er målene veldefinerede?
– Ved jeg helt præcist, hvad jeg vil?
– Er målene i konflikt med mit liv som helhed?
– Er målene i harmoni med mine livsværdier?
– Er jeg klar til at handle og gøre mine drømme til virkelighed? Hvis ikke nu, hvornår så?
– Hvad skal der til for at jeg begynder?
– Hvad er jeg klar til at ofre?

Jo mere veldefineret et mål er, jo lettere er det at opnå. Derfor skal målene formuleres klart og præcist. Derudover skal målene være realistiske og opnåelig. Ellers er fiasko garanteret!

Det er vigtig, at målene harmonerer med dine kerneværdier. Dvs. de værdier som du bevidst, eller ubevidst, lader dig styre af. Ellers bliver dine mål en kilde til evig konflikt, og du vil ubevidst modarbejde dig selv

Læs også: Find dine kerneværdier – de er dit indre kompas

Den sidste ingrediens er, at du forpligter dig selv til at forfølge dine mål. Stil dig ikke tilfreds med en lunken indsats. Vær aktiv, og udsæt ikke dine mål til næste uge – eller næste år.

Hvis dine mål virkelig kommer fra dit hjertes visdom, og er i overensstemmelse med dine kerneværdier, så giver det dig glæde og overskud at arbejde på dine mål.

Dårligt selvværd og begrænsende overbevisninger er typiske forhindringer. Hvis det gælder for dig, så overvej evt. at snakke med en coach.

Prioriter at arbejde på dine livsmål hver dag. Husk at lidt er meget bedre end ingenting! Og vær taknemmelig for, at du har besluttet at følge dit hjerte.

Bliv inspireret af Jane Goodall

Værd at huske

Livet er kort og tiden kan nemt gå med ubetydelige gøremål, som ikke for alvor gør dig lykkelig. Livsmål giver dit liv retning, og viser, at du tager dig selv alvorligt. Derfor er de vigtige.

Klare mål forudsætter selverkendelse, dvs. at du ved hvem du er, og hvad du står for. Overvej din motivation: Hvorfor vil jeg opnå et bestemt mål? Hvad vil det gi’ dig?

Læs også: Livet er kort – hvad vil du bruge tiden på? 

Opdateret d.18 april 2022

18-4-2022Hvad er dit livsmål?Bevidsthed.org 

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!