Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog, coach og psykoterapeut i København

Brevkasse

Jaloux og fortvivlet mand: “Min kæreste vil i swingerklub!”

Hejsa

Jeg bor sammen med min dejlig kæreste. Vi er en sammenbragt familie på 6 hun har 2 børn & jeg har 2, vi har været sammen i snart 5 år. Vi har boet sammen i snart 1 år.

Efter vi flyttede sammen, har vi haft en del nedture, men vi har også haft dejlige tider, og en masse god sex. Jeg synes stadig vores forhold er nyt, og nyder de gode tider vi har.

Efter et skænderi tog hun i byen med en ven, og efterfølgende finder jeg ud af, hun har skrevet med en fyr, og at de har skrevet frækt sammen, men har ikke lavet noget fysisk. Hun afbrød kontakten ret hurtig, da jeg opdaget det.

Læs også brevet: Jaloux mand: “Hvad siger det om en pige, at hun har haft sex med 15 på 2 måneder?

Vi havde et kæmpe skænderi i fredags, hvilket resulteret i at hun braser ud ad døren, og jeg frygter det værste. Min frygt var heller ikke ubegrundet, da hun senere fortæller hun har været i swingerklub, dog har hun blot kigget og snakket.

Jeg blev utrolig ked af det, og følte mig svigtet, utilstrækkelig og en masse andre følelser. Jeg havde svært ved at forstå, hun bare gjorde det uden vi havde snakket om det. Hun forklarer, at hun tænder på at se andre have sex, og tænder på at se andre mænd blive tilfredsstillet.

Det gør mig ked af det at vide, at hun bliver ophidset af at andre har sex på den måde, og hun har det behov. Det har jeg det slet ikke godt med, da det går meget over mine grænser, og så helst hun kun ville have mig! Og det var mig, som bragte hendes safter i kog!

Vi havde en snak om det, hvor hun læser dette op for mig: 
”Mit ønske til dig er, du vil give mig tillid og forståelse for, at jeg gerne vil udleve mine fantasier med dig og andre. Du ved, jeg dagdrømmer om at have 2 eller flere mænd. Den lyst er udelukkende, fordi jeg ønsker og tænder på at blive udnytte og domineret.

Det har INTET med følelser for andre mænd at gøre. Det er noget, jeg har villet kunne give dig, for jeg ønsker at være med dig, og kun give min kærlighed til dig, bare så du forstår det.

Men for at komme tilbage til min lyster, så er det alt sammen noget, jeg har tænkt på i mange år, også før dig og gerne vil prøve i dette liv.

Du siger, det er utroskab, jeg kalder det en lyst uden følelse. Jeg har også en teori ang. alle de dårlig ting jeg har gjort mod min ekskæreste.

Jeg er overbevist om at for det første ville jeg aldrig gå uden om dig eller undlade at fortælle dig mine fejl. Hvis du giver mig lov til at udleve min fantasier den ene gang.

Læs også brevet: Ung mand: “Det giver mig kvalme, at min kæreste mistede sin mødom som 13-årig!”

Vi kan på forhånd bare blive enig om, hvad der er tilladt for mig at gøre. For det andet er jeg overbevist om, at vores kærlighed aldrig vil dø. Fordi vi ikke tager noget fra hinanden, men giver og accepterer, at det ikke handler om følelser, men lyster jeg har.

Dette betyder også, jeg vil komme dine lyster i møde engang. Jeg har brug for, du giver mig denne tillid og tilladelse til at udleve mine lyster, så jeg aldrig går bag om dig og skjuler noget. Måske er det derfor, jeg har været mine tidligere kærester utro. 

Jeg ønsker både at få lov at leve med dig og udleve mine lyster. Som tydeligvis fylder meget….”

Dette var en svær pille at sluge, da hun ved jeg ikke har lyst til at deltage i en trekant, da jeg ikke ville kunne holde tanken ud om at en anden mand var sammen med hende!

Alle mine alarmklokker ringede på samme tid, følte stort ubehag, fordi jeg føler mig presset i en retning, hvor min grænse er passeret for længst – at jeg skulle give hende lov til at knalde med flere fyre og acceptere dette som en lyst?

Jeg følte mig pludselig ikke ret meget værd, følte mig utilstrækkelig, samtidigt følte jeg ud fra det hun fortalte/læste op at hun faktisk gave mig et ultimatum… For enten gav jeg hende min tilladelse og accept eller også gjorde hun det bare bag min ryg ”Jeg har brug for du giver mig denne tillid og tilladelse til at udleve mine lyster så jeg aldrig går bag om dig og skjuler noget. Måske er det derfor jeg har været mine tidligere kærester utro.”

Hendes plan var at besøge swingerklubben 1-2 gange per måned. Hendes anden lyst var at blive taget af flere mænd på en gang. Det ville være noget hun ville gøre 1 gang om året.

Jeg er glad for hendes åbenhed, og hun gerne vil fortælle mig dette, og ikke bare gøre det. Men det nager mig bare, hvis jeg siger fra, vil hun så bare gøre det bag min ryg næste gang vi skændes? Ligesom hun bare har kørt i swingerklub første gang?

Jeg føler mig tvunget til at give hende denne oplevelse, selvom det går så meget over min grænser, og tanken at hun kan lide det, og jeg skal dele hende med andre mænd et par gange om året, får mig til at føle mig utilstrækkelig, ked af det, ikke god nok, magtesløs og en helvedes masse andre ting!

Læs også brevet: Kvinde bliver ædt op af jalousi: “Min mand har skrevet hemmelige beskeder i 5 år!”

Samt det virker ikke som om, hun lytter til, hvad jeg siger, ellers ignorer hun det helt og faktisk kun venter på, jeg giver efter for hendes lyster og behov.

Her de sidste par dage føler jeg min kærlighed til hende forsvinder langsomt, og er så småt begyndt at væmmes ved det hele, hende og ved mig selv!

Jeg har en indre kamp skal jeg give efter og give hende lov, og undertrykke alle mine følelser og bide smerten i mig hver gang hun går i klubben? Lade det æde mig op indvendigt, når hun skal mødes med de andre mænd? Eller skal jeg stoppe det hele og gå fra hende?

Jeg elsker hende sindssygt meget, men føler min kærlighed for hende forsvinder mere og mere.

Jeg frygter, du vil sige hun vil blive mere vild og elske mig meget mere, hvis jeg gav efter og lod hende gøre dette og tage i klubben, når hun vil. Men så vil jeg hellere slutte vores forhold.

Jeg har allermest lyst til at rede den smule værdighed, jeg har tilbage, og bede hende om at skride ad helvede til, og derved give hende mulighed for leve sin lyster ud – bare uden mig!

Hilsen den fortvivlede

Parterapeut og sexolog svarer:

Kære fortvivlede

Tak, for dit brev.

Jeg kan sagtens forstå, at du bliver jaloux. Det er forståeligt, men det er ikke sikkert, at følelsen gavner dig/jer. Hvis du ikke var jaloux, ville hendes swingerfantaser ikke ramme dig så hårdt.

Næsten alle har på et tidspunkt fantaseret om sex med flere på én gang, så din kærestes fantasier er helt normale.

Hvis det er en trøst, så skal du vide, at sexfantasier sjældent har noget med kærlighed og følelser at gøre. Det handler typisk om at prøve noget nyt og spændende.

Og netop fordi sexfantasier, trekanter osv-, sjældent handler om følelser, stikker behovet heller ikke så dybt. Og når man har prøvet en trekant eller to, finder de fleste ud af, at så sjovt er det heller ikke. Det kan bedst sammenlignes med en slags avanceret onani.

Bliv klogere på fantasier her: De typiske sexfantasier

Når en fantasi ikke udleves, kan den nogle gange vokse og virke endnu mere tillokkende. Derfor kan din modstand mod hendes swinger-fantasier, få hendes sexfantasier til at vokse sig større.

Hvis I sammen kunne udforske swinger-miljøet, trekanter osv. så kunne I måske få nogle gode oplevelser sammen, der ville gavne og styrke jeres forhold.

Men hvis du ikke er åben for den idé, skal du finde ud af, om du vil acceptere hendes lyster eller ej. Eller om I kan finde et kompromis, du kan leve med.

Læs også: Er din jalousi sund eller usund?

Det er aldrig godt at stille ultimatummer, så hvis I kan finde et kompromis, er det at foretrække for jer begge. Et kompromis kunne fx gå ud på, at du/I i fællesskab bestemmer hvornår, hvor længe og hvilken swingerklub hun må besøge.

Hvis du heller ikke vil det, starter I en magtkamp. Hvis du vinder, retter hun ind og finder sig i dine regler, selvom hun er frustreret. Men du risikerer også, at I får en masse konflikter, eller hun til sidst er dig utro, eller at I ligefrem går fra hinanden.

Der er hverken ikke rigtigt eller forkert. Kun to mennesker, som har forskellige ønsker og behov.

Når jeg læser dit brev, kommer jeg til at tænke, at det måske også handler om tryghed. Altså hvor tryg du er i dit forhold til hende, og hvordan jeres tilknytningsmønstre spiller sammen. Hun har måske et såkaldt undvigende mønster, som gør, at hun søger væk, når I har det svært. Hvorimod du måske har et mere nervøst mønster, som gør, at du har tendens til at blive omklamrende, når I har det svært.

Det kan du læse mere om her: De 4 tilknytningsmønstre

Derfor handler jeres konflikt måske også om, at I skal blive bedre til at skabe tryghed og tillid i jeres forhold. For hvis der ikke er tryghed og tillid i forholdet, så bliver det ekstra svært at håndterer seksuelle eksperimenter med andre.

Jeg håber, I finder en løsning, som I begge kan leve med. Og jeg ønsker dig/jer alt godt!

De bedste hilsner,

Jaloux og fortvivlet mand: "Min kæreste vil i swingerklub!" - jalousi - tilknytningsmønstre - åbent parforhold

Parterapi: Hjælp til åbent parforhold

Flere og flere eksperimenterer med at alternative samlivsformer, åbent parforhold, polyamorøsitet osv.

Det kan været et farligt minefelt at bevæge sig ind i, og derfor søger mange professionel hjælp.

Læs mere om parterapi og det åbne parforhold: Parterapi: Hjælp til åbent parforhold

Opdateret d.27 juli 201827-7-2018Jaloux og fortvivlet mand: “Min kæreste vil i swingerklub!”Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend