Brevkassen om parforhold, kærlighed, sex og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, psykoterapeut, sexolog og coach i København.

Jaloux mand: “Hvad siger det om en pige, at hun har haft sex med 15 på 2 måneder?”

Hej Holger

Jeg  (28 år) har for nyligt, efter lang tid som single, mødt en sød pige (24 år). En pige som, indtil videre, opfylder mange af de ønsker jeg har om en kæreste. Vi snakker meget sammen og lærer hinanden at kende på godt og ondt.

For nyligt kom så det der irriterende spørgsmål omkring tidligere sexpartnere!! Hendes tal var 17-18 stykker, sågar skrevet ned på en liste! Jeg har måske tendens til en smule jalousi, så den var noget tung at sluge i min verden! 15 af dem var efter sigende over en kort periode med mange vilde byture.

Jeg har nu læst og læst nettet tyndt hvor andre fortvivlede fyre beklager sig om netop dette, men synes ikke jeg er kommet længere end før jeg startede med at læse!

Hvad siger det om en pige, at hun har haft sex med 15 mænd på en periode på 2 måneder? Og hvorfor har hun lavet en liste? Det virker jo ligefrem som om det er noget hun er lidt stolt over.

Læs også brevet: Det giver mig kvalme, at min kæreste mistede sin mødom som 13årig

Hun tilføjede så, at jeg var den bedste af dem alle, hvilke jo får ens latterlige lille stenalderhjerne til at danse af glæde, men min fornuft sætter riiimelig hurtigt stenalderhjernen på plads kort tid efter. I min verden er det FOR vildt.

Når jeg tænker over, hvorfor det får mig til at føle sådan, er det fordi at jeg ser det for mig. Det spiller simpelthen som en gyserfilm for nethinden, og tanken om at den jeg ønsker at ligge og holde om derhjemme, har været sådan omkring gør mig egentlig utilpas. Erfaring er fin, men overdrivelse ødelægger det lidt, synes jeg.

Det irriterer mig grænseløst, fordi jeg rigtig godt kan lide hende, men jeg kender mig selv godt nok til at vide, at denne tanke er en jeg kommer til at bakse med i lang tid, og jeg håber derfor på lidt hjælp til at takle dette.

Vh. Mr X

Parteraeput og sexolog svarer:

Kære Mr X

Tak, for dit brev.

Jalousi er en ubehagelig ting, ingen tvivl om det. Jeg vil anbefale dig at læse min artikel om jalousi her:

Læs også: Slip af med din jalousi!

Det er ikke unormalt, at mænd har svært at håndtere at deres kæreste, har haft mange partnere. I vores kultur er det stadig mere acceptabelt, at mænd har flere partnere end kvinder. Derfor lærer mange kvinder, at det er bedre at underdrive antallet af partnere, så de ikke bliver stemplet som billigere osv. Og derfor bliver nogle mænd chokerede, når en kvinde fortæller sandheden om sit sexliv.

Desuden lider mange mænd af det såkaldte luder-madonna-kompleks, som går ud på, at de ikke kan forene luderen og madonnaen i samme kvinde, og derfor har svært ved at acceptere deres kærestes seksualitet. Du kan læse mere om luder-madonna komplekset her:

Læs også: Luder-madonna komplekset 

Du spørger om, hvad det siger om en kvinde, at hun har været sammen med 15 mænd på 2 måneder. Mit svar er: Ingenting. Der er ikke nødvendigvis noget i vejen med, at have mange partnere i en periode i sin ungdom. Det er kun naturligt, at man prøver sig selv af. Jeg synes ikke 17-18 partnere er alarmerende, når man er 24 år. Jeg gætter på, at de fleste mænd, ville have haft sex med 100vis af kvinder, hvis de kunne få det præcist, som de ville.

Det er ikke unormalt at lave en “bolle-liste”, hvor man skriver sine partnere op. For mange er det nok lidt som at skrive dagbog. Det betyder ikke nødvendigvis, at hun har ambition om at lave en meget lang liste. Eller at hun har en hemmelig konkurrence med sine veninder. Eller at du kun er endnu et navn på listen.

Jalousi er udtryk for, at du er bange for at blive forladt. Den frygt har vi alle i en eller anden grad. Problemet er, at følelsen ikke altid er rationel. I dit tilfælde udspringer jalousien af noget, som er sket i fortiden. Og selvom det er ubehageligt, må du forholde dig til her og nu: Gør hun noget, som kan retfærdiggøre din modstand? Hvis ikke, bør du slippe følelsen inden den ødelægger dit forhold. Hver gang følelsen kommer snigende, må du vende tilbage til her og nu. Har du noget at frygte? Hvis ikke, må du ryste følelsen af dig, inden den bider sig fast.

Det er ligesom at vågne af et mareridt og være bange. Vi overvinder frygten ved at tænde lyset og se, at der hverken er spøgelser eller trolde i soveværelset. Det tager tid og mange gentagelser, fordi den del af hjernen som gør dig bange, ikke er særlig intelligent.

Læs også brevet: Det giver mig kvalme at min kæreste mistede sin mødom som 13årig

Der er ingen magisk teknik, som kan få jalousi til at forsvinde. Du må vinde over din instinktive frygt, vha. din fornuft igen og igen, indtil jalousien har mistet sin kraft. Hver gang frygten og negative tanker rammer dig, må du vende tilbage til virkeligheden igen og igen.

Hvis det er nogen trøst, så er den slags tanker ekstra pinefulde i starten af forholdet. Især hvis du er forelsket. Men efter nogen tid, når I kender hinanden bedre og stoler mere på hinanden, så mister misundelsen på fortiden sin kraft.

Måske skal du bare være glad for, at hun er genert, har erfaring og er tiltrækkende?

Håber du kan bruge mit svar.

De bedste hilsner,

Holger er sexolog og parterapeut i København

Parterapi: Overvind jalousi

Jalousi kan ødelægge dit parforhold. Parterapi er god måde at håndtere en af de mest smertefulde følelser.

I parterapi får I talt om de svære situationer, tanker og følelser som skaber jalousi. På den måde får I bedre forståelse for hinanden, og kan nemmere undgå konflikterne.

Læs mere om parterapi: Parterapi København

Opdateret d.9 juli 2017

9-7-2017Jaloux mand: “Hvad siger det om en pige, at hun har haft sex med 15 på 2 måneder?”Bevidsthed.org 

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend