Brevkassen om kærlighed, parforhold, sex og personlig udvikling

Brevet er besvaret af Holger, som er terapeut, sexolog, coach og parterapeut i København.

Kvinde bliver ædt op af jalousi: “Min mand har skrevet hemmelige beskeder i 5 år!”

Hej Holger

Jeg har virkelig brug for et godt råd, jeg er ved at blive ædt op af jalousi!

En lang historie kort:

For 1 1/2 år siden opdagede jeg ved et tilfælde at min mand, som jeg har været sammen med i 34 år, i en periode på 5 år næsten dagligt har skrevet “MILF” (MILF = Mother-I’d-Like-To-Fuck) til en fælles bekendt. Der har ikke været nogen former for fysisk kontakt mellem dem. Vores sexliv i den periode var bare af pligt fra min side. Hans forklaring er, at han brugte ordet milf til at anspore en fantasi. Det har været rigtigt svært for mig, at han har haft sin lille hemmelighed, og jeg kæmper med at genfinde tilliden til ham.

Nu har jeg så taget ham i endnu en hemmelighed, som jeg ikke ved, hvordan jeg skal tackle – jeg ved kun, jeg er ved at gå i opløsning.

Han har en kollega, som lider af angst og psykiske problemer. Han har det sidste år keret sig meget om hende. Ringet og skrevet meget til hende, når hun ikke var på job. Jeg bad ham, bede hende om ikke at skrive til ham, når hun var syg. Det har han gjort.

Læs også brevet: Jaloux kvinde: Jeg tror min mand er utro med ung kollega, men kan ikke bevise noget

Nu har jeg så fundet ud af, at han henter hende i hendes lejlighed hver morgen, og kører hende hjem igen. Det har stået på i 2 mdr, og han har intet fortalt mig om det. Han fortæller, at han gør det, for at hun kan komme ud af døren, ellers murer hun sig inde. Han siger, han ikke har fortalt mig om det, da han vidste det ville give anledning til flere skænderier mellem os. Jeg ved han i det sidste år, har brugt hende til at tale med om vores problemer, jeg ved de støtter hinanden.

Jeg ved også, at de giver daglige kram til hinanden. Han siger rent ud, at han ikke vil stoppe sin kørsel med hende, for han hjælper bare et menneske, der har det svært. For mig er det bare endnu et tillidsbrud. Jeg har oplevet, at han 2 gange har ringet til hende, så snart jeg er ude af døren. Og i mit hovede er det underligt, han ikke kan ringe til hende, når jeg hører det.

Jeg kæmper så meget med, om der mon er grund til jalousi. Jeg ved de ikke har noget sexuelt sammen. Men deres tætte og fortrolige forhold piner mig. Især fordi jeg ikke måtte vide noget om deres samkørsel.

Læs flere breve her: Brevkassen

Vores sexliv er super dejligt nu, vi udforsker og har det fint sammen sexuelt.

Er det mig, der ser spøgelser, tror du – eller hvordan skal jeg komme videre?

Jeg er i syv sind, om jeg kan komme til at stole på ham igen.

Hilsen A. 

Parterapeut og psykoterapeut svarer:

Kære A.

Tak, for dit spørgsmål.

Jeg kan godt forstå, at du bliver utryg over din mands opførsel. 5 år med hemmelige beskeder er lang tid! Og det lyder ikke godt, at han fragter sin kollega til og fra arbejde i 2 måneder, uden at fortælle dig om det.

Helt kort: Det kan selvfølgelig aldrig være hans ansvar, at køre sin kollega til arbejde. Så hvis du har meget stor modstand på deres samkørsel, så synes jeg, at han må bøje sig for dig og stoppe med at køre hende.

Din jalousi er et fælles problem – ikke kun dit. Et parforhold er et partnerskab, hvor man passer på hinanden. Din mand og dig skal have snakket om jeres forhold, din jalousi og hans kontakt til andre. Og du skal have fundet ud af, præcis hvor dine grænser går!

Du skal fortælle din mand, hvordan du har det. Mange skammer sig over deres jalousi. Men det nytter ikke at skjule det. Hver gang din jalousi bliver ramt, må du fortælle din mand det. I ksal snakke om det igen og igen! Sammen skal I finde en måde at håndtere din utryghed, jalousi osv, som fungerer for jer begge. Hvis det er svært for jer, så anbefaler jeg, at I finder en parterapeut. De følsomme samtaler bliver nemmere, hvis der er en god ordstyrer.

Se forskellen på sund og usund jalousi her: Jalousi

Jalousi er en forfærdelig lidelse. Det er både hårdt at lide under, men også hårdt for forholdet. Jalousi handler om, at man er bange for miste. Er du bange for, at din mand forlader dig? Eller at du får mindre opmærksomhed og kærlighed?

Det lyder som om, din mand har et tæt forhold til sin kollega. Men siden de ikke har sex, og jeres forhold ellers er godt, er det så et problem? Ville det være et problem, hvis du er 200% sikker på, at deres forhold aldrig udvikler sig til mere?

Du skriver, at deres tætte og fortrolige forhold piner dig. Ville du foretrække at din mand og dig, ikke er følelsesmæssige tætte på andre? Der er ikke noget rigtigt svar, kun fordele og ulemper. Fordelen ved, at I ikke er fortrolige med andre, er en følelse af tryghed, ulempen er, at I mister glæden ved at have tætte relationer. Du/I må opveje fordele og ulemper, og finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

Læs mere om at slippe jalousi her: Slip din jalousi dit parforhold

Frygten for at miste er en legal følelse. Spørgsmålet er, hvordan du/I takler det. Hvad skal der til, før du føler dig sikker og tryg? En mulighed er, at han giver dig mere opmærksomhed, så du slet ikke tvivler på, at du har første prioritet. En anden mulighed er, at han stopper al kontakt til sin kollega.

En tredje mulighed er, at du/I opstiller nogle regler, så han fortsat kan køre veninden til og fra arbejde, uden at det sårer dig. Fx at du skal have ALT at vide, hvad han foretager sig med hende. At han kun må ringe til hende, når du hører det, at han kun må køre hende én gang om ugen, eller hvad der nu giver mening for dig/jer.

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Jeg ønsker dig alt det bedste,

Parterapeut og Personlig coach København

Parterapi:

Håndter jalousi i fællesskab

Mange par rammes på et tidspunkt af jalousi. Hvordan I håndterer udfordringen bestemmer jeres fælles fremtid. I et parterapiforløb kommer I begge til orde og får lejlighed til at tale ud. En parterapeut er en neutral 3.person, som kan give et anderledes perspektiv på jeres situation og forhold.

Bliv klogere på parterapi her: Parterapi København

Opdateret d.3 jan. 2018
3-1-2018Kvinde bliver ædt op af jalousi: “Min mand har skrevet hemmelige beskeder i 5 år!”Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend