Tantrasex for begyndere

Overvejer du om tantrasex er noget for dig? 

Læs denne guide og få svaret.

Oprindelig er tantra et system til personlig og spirituel udvikling.

I tantrisk elskov tilføjes erotikken en ekstra dimension. Formålet er ikke kun glæde, nydelse og intense orgasmer, men at opdage nye lag af sig selv og hinanden. Tantra handler om autenticitet, nærvær og kærlighed – ikke specielle teknikker.

Det modsatte af tantrasex er det hurtige knald, med ham/hende du mødte for 2 timer siden lørdag nat. Selvom den slags spontane møder kan være fornøjelige, kan det også efterlade et savn efter en dybere kontakt.

5 Principper for tantrisk erotik

Der er ingen regler for tantrisk erotik, kun principper og retningslinjer:

(1) Kærlighed og nærvær er fundamentet for tantrasex – ikke avancerede stillinger og teknikker.

(2) Begær og lyst er ikke et mål i sig selv, men et middel til at styrke kærligheden.

(3) Den seksuelle energi er forudsætningen for sex, og derfor skal den bevares. Det betyder, at manden ikke får udløsning og kvinden ikke får klitorisorgasmer. Til gengæld må begge gerne få helkropsorgasmer, skedeorgasmer osv.

(4) Sex ses som noget ophøjet: Man har ikke sex, man elsker. Man ser ikke manden og konen, men guden og gudinden i hinanden. Det erotiske møde er ikke en mulighed for at tilfredsstille sine fysiske behov, men en mulighed for at gøre sin elskede lykkelig.

(5) Ekstatisk nydelse, dybe orgasmer og intens kærlighed bruges som effektive metoder til personlig udvikling.

Læs også: Min vildeste helkropsorgasme

 Tantrasex i 5 trin

1. Forberedelse

Forberedelse er en af de væsentligste forskelle på tantrasex og ”normal” sex. Hvis I har forberedt jer godt, får I en bedre oplevelse – som med alt andet.

Start med at lave en date nogle dage ude i fremtiden, så I kan begynde at glæde jer. Det er en god idé ikke at have sex 2-3 dage inden jeres tantradate, så længes I ekstra meget efter hinanden.

Gør noget særligt ud af at skabe en kærlig stemning mellem jer. Manden kan fx give sin kvinde en lille gave, fx noget chokolade eller blomster. Og kvinden kan fx tage hans favorit kjole på.

Læs også: De 5 kærlighedssprog

Gør soveværelset til jeres eget tantratempel: Sørg for at det er pænt og rent, fjern det beskidte vasketøj, stil blomster frem, tænd stearinlys og find noget rart musik. Skru evt. op for varmen, så I kan være nøgne i lang tid.

Forberedelse til tantrasex

Det er også en god idé at lave jeres eget lille ritual, som markerer, at det er en særlig begivenhed. Fx ved at bruge noget særligt sengetøj, eller spille noget specielt musik.

I en travl hverdag bliver kærligheden ofte glemt. Derfor er en godt start, at huske alt det, som I elsker ved hinanden. Start fx med at sidde overfor hinanden og se hinanden i øjnene. Tænk på dengang I var allermest forelskede, og mærkede kærligheden mellem jer. Husk formålet med jeres tid sammen: At give så meget kærlighed og lykke til hinanden som muligt.

Læs også: Sex i lange parforhold

Øv dig hele tiden på at se det højeste og mest fantastiske i din kæreste: Se guden i din kæreste, ikke manden. Det er en attitude, du hele tiden skal øve dig i, så det til sidst bliver automatisk. Det er næsten som om, du gør dig forelsket igen.

Hvis I har lyst, kan I evt lave en hjertemeditation sammen (se evt. her: dit intelligente hjerte).

2. Forspil

Alt for mange sjusker med forspillet, fordi de har travlt med at komme til hovedretten. Men hvis man er sammen med en, man elsker, hvorfor så have travlt?

Forspil er vigtigt for både manden og kvinden. Det er ikke noget, som bare skal overstås for at gøre kvinden klar til sex.

Forspillet er den periode, hvor de elskende finder en fælles erotisk bevægelse. Det tager altid tid at åbne hjertet og finde hinanden i det erotiske rum. Derfor er det vigtigt ikke at skynde sig. Fokusér på at skabe en kærlig og givende energi, fordi den tone som sættes i forspillet, farver resten af mødet.

Tantrisk erotik er ét langt forspil. 

Fysisk har kvinden typisk brug for mere tid og opmærksomhed end manden, før hun er klar til elske. Hendes krop har brug for kærtegn, opmærksomhed og kærlighed for at åbne sig. Et godt tip til manden er at gå roligt frem. Start med at kærtegne hendes ryg, hals, nakke og lår. Vent med bryster og skød – og brystvorterne til allersidst.

Selvom manden typisk hurtig er klar til sex, så hjælper et langt forspil ham til at åbne op følelsesmæssigt. Det er vigtigt, at manden får kærtegnet hele kroppen under forspillet, fordi det vækker hans hjerte og de kærlige følelser, som er en af forudsætningerne for tantrisk erotik.

Desuden vækker forspillet mandens erotiske zoner, så han får en langt større erotisk oplevelse.

Ingen hastværk!

3. Elskov

Tantrasex fokuserer på nuet. Der er intet mål udover at gøre din kæreste lykkelig.

Pas på ikke at falde i gamle mønstre, hvor I bevidst (eller ubevidst) begynder at jagte orgasme og udløsning. Slap af i kroppen, vær nærværende (undgå at fantasere), tag det roligt, se hinanden i øjnene og nyd det.

Se det smukkeste i din kæreste, alt dét du engang var forelsket i. Det kræver en smule øvelse (og vilje), men belønningen er stor. Det er en attitude som forvandler sex til elskov, og liderlighed til kærlighed. Desuden bliver det nemmere for mænd at få orgasme uden udløsning.

Læs også: 10 Tips til orgasme uden udløsning

Hvis du oplever at dit begær overskygger de kærlige følelser, så fokuser i dit hjerte. Sæt evt. tempoet lidt ned eller tag en pause, hvor I kun kæler og kysser. Når du mærker, at kærligheden igen overskygger dit begær, kan I fortsætte. Det handler om at prioritere: Kærlighed eller lyst.

4. Efterspil

Tantrisk elskov slutter når I er mætte.

Efterspillet er vigtig, fordi det sætter tonen for jeres næste møde – så sørg for at slutte fulde af kærlighed. Brug blide, kærlige berøringer til at lande i hjertet. Læg mærke til hvor tætte og intime i er med hinanden.

Tantrasex forspil

5. Adskillelse

Når efterspillet er slut og I går hver til sit, så brug alenetiden til at fordøje alle indtrykkene.

Det er først, når du er alene, du bliver fuldt bevidst om kærligheden og de usynlige bånd, der er imellem dig og din kæreste. Derfor er alenetid vigtigt.

Hvis du har mulighed for det, så gå evt. en tur, meditér eller bare sid i stilhed og mærk dig selv. Mærk taknemmeligheden over jeres fælles oplevelse, og glæd dig til næste gang.

Alenetid øger også den seksuelle polaritet, så du din kæreste virker endnu mere tiltrækkende, når I mødes igen.

Læs også: Sådan skaber du seksuel polaritet i dit parforhold

Vigtigt tip til tantrisk erotik

Jeg har lavet en video, hvor jeg gennemgår et vigtigt tip til tantrisk elskov, nemlig at du venter på anden bølge. Du får videoen her:

5 Udfordringer ved tantrasex

Tantrasex er ikke nemt for alle, fordi det kræver at nogle seksuelle vaner ændres:

(1) Hvis du er vant til at fantasere under sex, er det svært at være nærværende.

(2) Har du plejer at have sex uden kærlighed, er det en udfordring at have hjertet med.

(3) Er du normalt mest optaget af din egen nydelse, er det unaturligt at tilbede din elskede.

(4) Hvis du er vant til at få udløsning (ejakulation eller klitorisorgasme), kan det være svært at få helkropsorgasmer og skedeorgasmer.

(5) Hvis du har modstand på at planlægge et erotisk møde, føles det måske unaturligt at lave en tantradate.

Læs også: Alle kan få multiorgasme

Ofte er det kvinden, som skal tage initiativet til tantrasex, fordi kvinder generelt er mere åbne overfor tantra end mænd. Hvis din mand ikke synes, tantra lyder som en super idé, må du lokke ham lidt. Du kan evt. fortælle ham, at tantrasex nok vil gøre dig mere åben og give dig mere lyst til sex. Det skal nok gøre ham interesseret.

Det tager tid at ændre gamle vaner, så vær tålmodig. Det er det værd.

Den største lykke er at gøre sin elskede lykkelig!

5 Fordele ved tantrasex

I tantra går sex, kærlighed og personlig udvikling op i en højere enhed. Det har mange positive effekter:

(1) Den erotiske oplevelse er langt mere komplet og tilfredsstillende.

(2) Kærligheden og intimiteten øges. Ikke kun når I elsker, men i jeres forhold generelt.

(3) Tiltrækningen mellem jer øges. I bliver (næsten) som nyforelskede.

(4) I vokser som mennesker, og får det bedste frem i hinanden.

(5) Tantra åbner nye døre i det erotiske univers, som kan puste liv i dit sexliv og parforhold.

Vær at huske

Tantra blander sex og kærlighed med spiritualitet og personlig udvikling. Tantrasex handler først og fremmest om attitude, kærlighed og nærvær – ikke specielle teknikker.

I tantra løftes begær, lyst og liderlighed til hjertet. Elskov er en måde tilbede og ære din elskede, i stedet for at jagte den næste orgasme.

Tantrisk elskov har mange positive effekter: Kærligheden og intimiteten i dit forhold øges. Du øver dig I at se det højeste i din kæreste, hvilket transformerer jer begge. Du bliver bedre til at kontrollere dine seksuelle impulser, og du lærer samtidigt at bruge dem til et højere formål. Tantrasex gør dig til den bedste version af dig selv.

Prøv det!

PS: Hvis du overvejer et tantrakursus, så de her: Natha yogacenter

[/su_note]

Opdateret d.21 juli 2018

21-7-2018Tantrasex: 5 trin for begyndereBevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend