Hvad er tantramassage?

Hvad er tantramassage? Tantramassage er en sensuel, erotisk og kærlig form for massage, som ofte involverer massage af kønsorganerne. Massagen er en blanding af almindelig massage, kropsterapi, tantrasex og mindfulness.

Tantramassage blev udviklet i vesten i 1970’erne, i modsætning til tantra som er et ældgammelt spirituelt system med rødder i østens mystik.

Tantramassage er interessant, fordi det giver dig nye erotiske oplevelser, nye sansninger og nye måder at være i kontakt med et andet menneske på.

Groft sagt er der 3 formål med tantramassage:

  1. Erotisk nydelse (ikke udløsning og orgasme)
  2. Personlig og spirituel udvikling
  3. Healing af seksuelle traumer og psykiske blokeringer

Er du nysgerrig på tantrasex, så læs også denne begynder guide til tantrasex.

Sensuelt og kærligt (ikke liderligt)

Det vigtigste kendetegn ved tantramassage er, at det vækker den erotiske energi uden at blive til råt begær. Derfor er det en vigtig opgave for tantramassøren at holde massagen i en let sensuel tone, som ikke trigger de almindelige seksuelle mønstre.

På en måde minder tantramassage om et langt forspil, men med den vigtige pointe, at hvor et almindeligt forspil tjener som forberedelse til sex, så er målet med tantramassage ikke sex. I stedet er målet at være i nuet, at give sig hen, nyde, lade sig kærtegne, forføre og åbne sig op seksuelt og følelsesmæssigt.

Den langvarige, kærlige og sensuelle massage af hele kroppen, kan give dig en helt anden form for nydelse end målorienteret penetrerings-sex. Og måske derfor er især kvinder interesseret i tantramassage.

Hvor åben du er for tantra afhænger bl.a. af din erotiske arketype, som du kan læse om i e-bogen De 10 erotiske arketyper. 

Tantramassage kan udvikle din seksualitet

Når du modtager tantramassage, besøger du andre dele af dit erotiske univers end når du har sex med fokus på penetrering og orgasme. Derfor kan det være meget udviklende både at modtage og give tantramassage.

Især mænd opdager nye dimensioner af deres seksualitet, og hvis massagen indeholder lingammassage (massage af penis), oplever han at blive stimuleret på en meget anderledes måde end det normale håndjob, som er beregnet til at give manden udløsning.

En mand som jævnligt modtager tantramassage bliver en bedre elsker, fordi han kommer i kontakt med sin sensualitet, og lærer at forbinde sin erotiske energi med noget ikke-målsøgende.

Læs også: Sådan får du orgasme uden udløsning

Hvad er tantramassage?

Tantramassage kan heale traumer

Som parterapeut og sexolog møder jeg mange kvinder, som har følt sig presset til sex af en mand, som ikke har forstået deres erotiske behov og lyst. Nogle gange betyder det, at kvinden helt mister lysten til sex, og mister tillid til mænd generelt.

Tantramassage være en nænsom måde at få positive erotiske oplevelser for en kvinde, fordi hun ikke skal forholde sig til mandens seksuelle begær. På den måde kan kvinden langsomt genfinde modet til nyde og give sig hen til en mand.

Nogle gange indeholder massagen også yonimassage (massage af vulva og skede) uden det bliver avanceret onani. Den indvendige massage af kvinden kaldes nogle gange yoni-mapping, og har til formål at fjerne spændinger og ømme punkter. Yonimassage skal udføres meget forsigtigt, så det ikke opleves grænseoverskridende.

Der er mange professionelle udbydere af tantramassage, fx Tantratemplet i Bagsværd, som du kan læse om i Femina. Overvejer du at modtage en professionel tantramassage, så sørg for at tage en grundig snak med massøren inden I går i gang, så du ved præcis, hvad du kan forvente.

Hvordan giver man tantramassage?

Hver får du en kvikguide, hvis du vil prøve tantramassage med din partner:

Start med at gøre det hyggeligt og rart i soveværelset, eller der hvor massagen skal foregå. Find noget afslappende musik, sørg for dæmpet belysning, og skru op for varmen i rummet.

Inden I går i gang, så brug gerne nogle minutter på at centrere jer i hjertet. Dvs. du lukker øjnene og holder din opmærksomhed i midten af brystet, samtidig med at du holder fast i et ønske om at være kærlig, sensuel og nærværende uden at blive taget af seksuelle automatreaktioner.

Hvis du skal modtage massagen, så læg dig på maven og slap af i hele kroppen. Hav en intention om at give dig hen, åbne op og slippe alle ønsker om at opnå noget bestemt.

Hvis du giver massagen, så start med at kærtegne modtagerens ryg og nakke kærligt, langsomt og roligt, så modtageren slapper af og føler sig tryg.

Efter 10-15 min. kan du gradvist gøre massagen mere sensuel men uden at overfokusere på det erotiske. Brug evt. hele din krop til at kærtegne modtageren.

Vær opmærksom på de signaler modtagerens krop sender. Hvis du kan se, at han/hun slapper af og åbner sig, er du på rette vej. Er du i tvivl om modtagerens oplevelse, så spørg undervejs.

Efter 30 min. kan du massere modtagerens kønsorganer (det er en god idé, at have talt om det først, så modtageren ikke bliver overrasket). Husk, det ikke skal være onani. Så fokuser på blid sensuel berøring.

De sidste 5 min. af massagen kan du langsomt skrue ned for den erotiske energi, så modtageren ikke efterlades i en frustreret tilstand, når massagen er slut.

Afslut gerne med at ligge i hinandens arme i 5 min. og mærk den kærlige forbindelse imellem jer.

Folk spørger også om:

Hvad er tantra massage?

Tantramassage er en massageform som både kan give nydelse, kærlighed og healing. Massagen kan heale psykosomatiske seksuelle spændinger i din krop (fx hvis du har været udsat for overgreb). Men massagen kan også give dig en kærlig sensuel oplevelse, som kan røre dit hjerte på en måde, du ikke har prøvet før. Selvom massagen kan inkludere massage af kønsorganerne, er fokus ikke på sex og liderlighed, men på noget mere sublimt, kærligt og blidt.

Er tantra utroskab?

Om tantramassage opfattes som utroskab, afhænger af hvor seksuel massagen er. Og om kønsorganerne masseres. Er der intet seksuelt i massagen, synes de færreste det er utroskab. Men inkluderer massagen berøring af kønsdele, orgasme osv. vil mange opfatte det som en form for utroskab. Det er bedste råd er, at du taler med din partner, så I er enige om, hvad utroskab er for jer.

Tantra massage hvordan?

På mange måder er tantramassage som en almindelig afslappende massage. Men tantramassage fokuserer mere på sensualitet end på spændingerne i din nakke. Derudover vil tantramassage ofte også berøre dine kønsorganer på en blid sensuel måde, som ikke har til formål at give dig udløsning eller orgasme, selvom det også kan være en del af massagen. Nogle mandlige behandlere tilbyder penetrations sex som en del af behandlingen.

Tantra massage for mænd?

Tantramassage til mænd vil ofte involvere massage af mandens penis (lingammassage). Målet er ikke at give manden udløsning (så er det et håndjob, ikke tantra). Målet vil snare være at give manden nydelse på en blid kærlig måde, og på den måde heale hele hans hjerte og nervesystem. Tantramassage kan bl.a. bruges til at give en mand nye erotiske erfaringer, hvor liderlighed og fokus på udløsning erstattes af kærlig omsorg og en ikke-målorienteret sensualitet. Nogle behandlere tilbyder også massage af prostata (udvendig eller indvendig) som en del af tantramassagen.

PS:

Hvis du er mand, og har lyst til at udvide din seksuelle horisont, anbefaler jeg disse 5 råd til mænd, som vil være bedre i sengen. Det er samtidig en god forberedelse til tantra! Jeg anbefaler også dette kursus til mænd (og kvinder): Kunsten at tilfredsstille en kvinde (og få mere sex).

Opdateret d.2 jan. 2022.

2-1-2023Hvad er tantramassage?Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!