Vælg en side

Seksuel polaritet skaber fysisk tiltrækning

Som sexolog møder jeg igen og igen par, som savner den berømte gnist. De elsker hinanden og har en god hverdag sammen, men alligevel mangler der noget.

Men hvad er den magiske ingrediens, som skaber gnist, spænding og tiltrækning? Det får du svaret på i denne artikel.

Hvad er seksuel polaritet?

Hvad tiltrækker dig mest ved det modsatte køn? 

Hvis du er mand, tænder du på pigernes kjoler, lange hår, bryster, hofter, bløde hud, lyse stemmer, makeup, høje hæle osv. Og hvis du er kvinde, tænder du på mænds brede skuldre, stærke arme, skæg, dybe stemmer, brede kæber, jakkesæt, uniform, håndværkertøj  osv.

Det er er forskellene, som skaber Seksuel polaritet. Jo større forskel, desto større polaritet: Der er stor seksuel tiltrækning mellem en maskulin mand og en feminin kvinde. Og en lille tiltrækning mellem en feminin mand og en maskulin kvinde. Både mænd og kvinder indeholder maskuline og feminine “energier” eller personlighedssider. Men som regel er manden mest maskulin og kvinden mest feminin.

Læs også: Den maskuline mands egenskaber

Polaritet er energi og liv

Et forhold uden seksuel polaritet, dvs. fysisk tiltrækning, føles fladt og kedeligt. Det kan godt være rart, hyggeligt og bekvemt, men uden polaritet er der ingen passion og energi i kroppen.

x
Seksuel polaritet og stærk fysik tiltrækning - Når en mand er tiltrukket til en kvinde - Sexolog i KøbenhavnHar du nogensinde været tiltrukket af en fremmed person uden at vide hvorfor? Måske tror du, at det er øjnene, kroppen, smilet, latteren, personligheden, kroppen eller noget andet. Men i virkeligheden er det intet af disse. Du mærker fysisk tiltrækning, fordi der er seksuel polaritet imellem jer.

.

En mand får mere energi, når der er en kvinde tæt på ham. Uanset om han sidder i bussen, graver i haven, er på arbejde eller i fitnesscenter, kan han mærke, at der er en feminin kvinde tæt på ham. Han får mere energi, ranker ryggen, smiler og gør sig umage.

.

Tilsvarende liver en kvinde op, når hun ser en maskulin mand. Hun ser sig i spejlet, retter håret, bliver mere smilende, flirtende og hjælpsom.

.

Seksuel polaritet er en vigtig motor i parforholdet. Polaritet er årsagen til fysisk tiltrækning, og sikrer dermed parrets sexliv. Men polaritet udtrykker også et udviklingspotentiale, fordi komplementariteten som skaber polaritet, også beriger og forandrer. 

Læs også om forskellen på maskulin og feminin energi.

Seksuel polaritet er hverken kærlighed eller venskab

Seksuel polaritet har intet at gøre med kærlighed, venskab, sympati, forelskelse, interessefællesskab eller romantik. Den seksuelle polaritet har sit eget liv, og følger sine egne love. Derfor kan du være tiltrukket til personer, du slet ikke kender. 

Seksuel polaritet er forholdets vigtigste motor. Uden polaritet går forholdet i stå.

Fysisk tiltrækning bliver ofte forvekslet med kærlighed eller romantik. Men det har intet med hinanden at gøre – selvom vi ofte ønsker, at det hænger sammen. En romantisk aften med stearinlys, måneskin og violinmusik, er ikke garanti for vild og passioneret sex. Og manglende fysisk lyst betyder ikke, at kærligheden er væk. 

Polaritetens fjender: Rutine og ”partnerskab”

I mange moderne par lægges der stor vægt på, at forholdet er et ”partnerskab”. Mand og kvinde bliver en slags unisex kollegaer i parforholdet. Det er praktisk, at mand og kvinde kan udfylde de samme roller: begge henter og bringer børnene, laver mad, tjener penge osv., så familien bliver drevet effektivt. Problemet er, at forholdet nemt bliver et venskabeligt unisex-forhold i stedet for et mand-kvinde-forhold. Og når forskellene udviskes forsvinder polariteten og dermed energien og passionen. Det er derfor at nogle par vælger det såkaldte cola-forhold, hvor de ikke bor sammen.

Sexolog: Når en mand er tiltrukket af en kvinde - Stærk fysisk tiltrækning - Polaritet

Kønspolitisk er et unisex-forhold et stort skridt frem i forhold til det patriarkalske, kvindeundertrykkende parforhold, som var fremherskende før kvindernes ligestilling. Bagsiden er, at når forskellene udviskes, forsvinder en vigtig del af forholdets fundament.

.

Der er ikke noget i vejen med et ”partnerskab”, men hvis du gerne vil have et forhold med lidenskab og seksuel tiltrækning, så bliver du nødt til at respektere polaritetens love. Og polariteten mellem to uni-sex-personer er nul.

.

Det er vigtigt at understrege, at seksuel polaritet ikke indebærer, at forholdet vender tilbage til forældede kønsrollemønstre. Før kvindefrigørelsen var der ganske vist polaritet imellem kønnene, men det var en afstumpet polaritet, som hverken lod mand eller kvinde realisere deres fulde potentiale. En sund seksuel polaritet indebærer, at hverken mand eller kvinde undertrykker dele af sig selv.

Fysisk tiltrækning forsvinder af sig selv!

I begyndelsen af forholdet er polariteten typisk størst – I har lyst til at elske ofte og længe. Men som tiden går, svinder polariteten langsomt og tiltrækningen falder. Det kan godt være at kærligheden og venskabet vokser, men polariteten falder.

Seksuel polaritet forsvinder i de fleste tilfælde automatisk, med mindre parret gør noget aktivt. Når mand og kvinde er meget sammen, er der en tendens til at mødes på midten, fordi det er mest praktisk. Begge parter går på kompromis, og får med tiden de samme værdier, meninger, venner osv. Til sidst bliver det hele gråt-i-gråt. 

Når to mennesker tilpasser sig hinanden så meget, at de næsten smelter sammen, kaldes det nogle gange for konfluens. Det kan du læse mere om her:

Læs også: Konfluens: Er du smeltet sammen med din kæreste?

Det er frustrerende at være i et forhold uden polaritet. Små uoverensstemmelser bliver til skænderier og konflikter. Derfor kan mange typiske parforholdsproblemer fjernes ved at øge den seksuelle polaritet. Hvis polariteten er væk, nytter det ikke noget at blive bedre til at ”kommunikere”, fordi det ikke løser det grundlæggende problem.

Hvor meget din seksuelle lyst påvirkes af polaritet afhænger bl.a. af din erotiske arketype, som du kan læse mere om i denne gratis e-bog om 10 erotiske arketyper. 

Seksuel tiltrækning skal bevidst skabes!

Du identificerer dig med forskellige dele af dig selv i forskellige situationer. Du er forælder sammen med dine børn, kollega på jobbet, kæreste med din partner osv. Hvis du vil bevare polariteten i dit forhold, skal manden identificere sig med sin maskulinitet og kvinden med sin femininitet, således at I er sammen som mand og kvinde i stedet for to venner.

Resten af tiden, på jobbet osv., kan I identificere jer med andre sider af jer selv. En mand som arbejder i en børnehave, skal bruge sine feminine sider, for at børnene trives. Og en kvinde som forfølger sin karriere, skal bruge sine maskuline sider, hvis hun vil have succes. Men hvis du vil skabe fysisk tiltrækning, når du er sammen med din kæreste, nytter det ikke, at I begge tager jeres en kønsneutral arbejdsidentitet med hjem. 

Læs også: Begær og lyst i lange parforhold

Det er mest praktisk at være moderne neutrale partnere. Derfor er der en naturlig bevægelse mod et venneforhold, medmindre I bevidst vælger noget andet. Vil I være praktiske unisex-kollegaer eller kærester? I kan nemlig ikke være begge dele på samme tid. 

For mange er det en stor udfordring at finde ind til sin maskuline eller feminine kerne – og turde manifestere den. Ikke mindst fordi man går imod de typiske forestillinger om et moderne parforhold. Du skal gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst i dit parforhold. Polaritet forudsætter forskellighed, hvorimod partnerskab fungerer bedst, når mand og kvinde er ens.

Polaritet skabes, når du polariserer din kæreste 

At vedligeholde den seksuelle tiltrækning er et fælles ansvar. Udover at tage ansvar for din egen pol, bør du også bevidst polarisere din partner.

Når en mand ser det feminine og smukke i en kvinde, kan hun mærke det. Når en mand polariserer sin kæreste ved at rose hendes skønhed, holde døren for hende, fortælle at han elsker hende, at hun har smukke øjne osv. begynder hun at føle sig som kvinde, og dermed øges polariseringen. 

På samme måde kan en kvinde polarisere sin mand, ved at få ham til at føle sig som mand. Hun kan fx fortælle ham, at hun er tryg, når de er sammen, at hun stoler på ham, at han er stærk, maskulin osv.

Når en mand er tiltrukket til en kvinde - Sexolog - Polaritet skaber stærk fysisk tiltrækning

Men hvis en kvinde kritiserer sin mand for at være svag, uduelig og mangle overblik så depolariseres han. På samme måde kan en mand depolarisere sin kvinde med en ubetænksom bemærkning om hendes udseende. Endnu værre bliver det, hvis han hopper op på køkkenstolen, og beder hende fjerne den store edderkop på gulvet. Så bytter de roller, og det neutraliserer polariteten i forholdet. 

.

Seksuel polaritet er ikke en absolut størrelse, men noget der skabes hvert øjeblik, afhængig af den energi som hver part bringer ind i nuet. Hvert øjeblik indeholder maskulin og feminine energi, spørgsmålet er, hvem manifesterer hvad.

x

Læs også: Tegn på at hun ikke er interesseret

x

Polaritet gør dig glad, fordi du er i kontakt med maskuline hhv. kerne. Øjeblikket fyldes med energi og vibration, og derfor er polarisering den største gave, du kan give din kæreste. 

.

Hvis en mands kæreste kommer træt hjem fra arbejde, hvor hun har brugt sine maskuline, handlekraftige sider, kan manden polarisere hende, dvs. hjælpe hende hjem i hendes feminine kerne. Efter han har fundet sin egen maskulinitet, kan han polarisere hende med nærvær, opmærksomhed og kærlighed. Fx kan han massere hendes fødder, fortælle hende hvor smuk hun er, kysse hende blidt i nakken osv.

Når en mand holder døren for en kvinde, gør han samtidig sig selv til en gentleman. Ved at rose en kvindes udseende, bliver han samtidig manden som beundrer og tilbeder det feminine. 

På samme måde bliver en kvinde mere feminin ved bevidst at polarisere en mand. Hun kan understrege sin femininitet vha. hendes påklædning, at være åben og flirtende overfor manden. Ved samtidig at tale til det mest maskuline i manden, føler manden som mere mand, men kvinden føler sig også som mere kvinde.

Det er gaven ved at arbejde med polaritet: Når du bevidst polariserer din partner, polariserer du samtidig dig selv! 

Lyt til podcast: Den moderne mands største udfordring – set fra en kvindes synspunkt

Værd at huske…

Hvis du ikke tager bevidste valg, forsvinder polariteten og den fysiske tiltrækning gradvist fra dit parforhold. Hvis du ønsker at bevare den seksuelle tiltrækning, skal manden identificere sig med sin maskulinitet, og kvinden med sin femininitet, når I er sammen. 

I alle andre sammenhænge kan I bruge både jeres feminine og maskuline sider, men når I er sammen, bør I være sammen som mand og kvinde. Ellers ender I som et vennepar, uden passion, tiltrækning og energi.

PS:

Hvis du vil udvikle din maskulinitet, så overvej dette kursus: Sådan styrker du din maskulinitet – uden du bliver et macho-fjols.

Du kan også hente denne Gratis e-bog: Den moderne alfahan.

Opdateret d.24 juli 2022.

24-7-2022Seksuel polaritet skaber fysisk tiltrækningBevidsthed.org 

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!