Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog, coach og psykoterapeut i København

Brevkasse

“Skal jeg fortælle, at jeg har været utro?”

Kære Holger

Jeg er en pige på 22, som har været i en skønt forhold med min elskede kæreste snart 4 år.

Vi har både givet hinanden plads til at arbejde i udlandet, rejse og været på højskole uafhængigt af hinanden. Nu er vi begge bosat i Århus, hvor vi studerer og nyder livet.

Mit store dilemma er, at da jeg gik på højskole, faldt jeg for min meget flotte ven, det var svært for mig at styre det, fordi jeg blev virkelig forelsket i ham, når jeg havde drukket mig fuld.

En aften endte jeg med at sove sammen med ham, og vi puttede meget intimt hele natten og morgenen, men vi endte heldigvis ikke med at kysse eller tage den til next level.

Jeg nævnte det overfor mine veninder, som sagde at min kæreste ville slå op, hvis han fandt ud af det. Jeg besluttede ikke at sige noget, og har nu holdt det hemmeligt i et år.

Det piner mig stadigvæk og jeg fortryder det så inderligt, at jeg får helt ondt i maven ved tanken om den aften. Det florerer meget i mine tanker og jeg synes slet ikke min kæreste fortjener sådan en som mig…

Jeg spørger tit mig selv, hvad jeg skal stille op, og hvordan jeg kunne finde på det. Jeg skammer mig så inderligt meget. Jeg har selv oplevet utroskab i et tidligere forhold, som forvoldte mig meget smerte!

Jeg kan næsten ikke holde den her hemmelighed ud, men hvis jeg fortæller det, skal jeg så fortælle hele sandheden, eller kan jeg nøjes med at fortælle, at vi sov ved siden af hinanden?

Jeg håber du kan hjælpe, for min dårlige samvittighed har snart fyldt mine tanker for meget.

Kh S

“Skal jeg fortælle, at jeg har været utro?”

Parterapeut og psykoterapeut svarer:

Hej S

Tak, for dit brev.

Det er godt spørgsmål, om man skal fortælle om utroskab. Det kommer an på, hvem man er, hvor man er i sit parforhold

På den ene side er det smukt og godt, hvis man kan fortælle alle sine hemmeligheder, og parret kan rumme hinandens smerte og sårbarhed. At man kan vokse igennem krisen og komme endnu tættere på hinanden, på trods af det som skete.

Men hvis I ikke er dér, risikerer du, at du ødelægger dit forhold, blot fordi du vil dulme din dårlige samvittighed. Og det er slet ikke sikkert, at du får bedre samvittighed af gå til bekendelse. Måske bliver det værre. Den eneste forskel er, at nu har du også har gjort din kæreste ked af det. Og så er I begge triste.

Det faktum at I ikke havde sex, at du var fuld, og at det var i en speciel situationen, nemlig at du var på højskole, og at du ikke senere har opsøgt ham, synes jeg er formildende omstændigheder. Det får mig til at tænke, at det største problem er, at du ikke kan lade være med at tænke på det. At dine tanker kører i ring og er blevet en plage. Det ville give mening, hvis du stadig så ham, men det gør du jo ikke. Og det skete for 1 år siden.

Hvis du ikke formår at parkere dine tanke om fortiden, bliver du nødt til at sige det før eller senere, fordi du ikke kan være nærværende. Og i det tilfælde, synes jeg du skal sige det hele ærligt: Sig, at du var fuld, at du puttede med ham uden kys og sex. Og at du har mega dårlig samvittighed. Og at du vil gøre alt for beholde dit forhold.

Hvis du kun siger halvdelen, risikerer du, at du senere føler dig presset til at sige resten, og så har din kæreste mistet al sin tillid til dig. For nu kan han åbenbart heller stole på dig, når det skal forestille, at du siger sandheden.

Endelig vil jeg sige, at du ikke skal skamme dig. Det er ok, at du fortryder, hvad du har gjort. Men du er ikke et dårligt menneske, fordi du har gjort noget dumt, da du engang var fuld på en højskole. Her kan du læse mere om skam.

Jeg kan ikke sige, hvad du skal gøre. Men jeg håber, mit svar hjælper dig til at finde ud af, hvad som er det rigtige for dig.

De bedste hilsner,

Holger - Skal jeg fortælle, at jeg har været utro?

Opdateret d.29 mar. 202029-03-2020“Skal jeg fortælle, at jeg har været utro?”Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend