Vælg en side

Cola-forhold: Kærester som ikke bor sammen

Et cola-forhold er et parforhold, hvor man bor hver for sig. Cola er et akronym for COuples Living Apart dvs. par som ikke bor sammen, selvom de er kærester.

En af fordelene ved ikke at bo sammen er, at man fjerner en god portion af hverdagens trummerum fra parforholdet. Og de dage man er sammen, kan man til gengæld gøre samværet til noget særligt. Derfor kan et cola-forhold være en måde at få mere kærestetid og mindre hverdag i parforholdet.

Parforholdets dilemma

Et kærlighedsforhold fungerer kun, når der er balance mellem et “os” og to selvstændige personer. For meget “os” kan føles trygt, men du risikerer samtidigt at miste dig selv, fordi parforholdet bliver for meget symbiose. Men hvis der er for lidt “os”, er der ingen samhørighedsfølelse.

Problemet med at bo sammen er, at balancen ofte tipper mod for meget “os”, hvilket gør parforholdet forudsigeligt og trygt, men magien, tiltrækningen og spændingen har det med at forsvinde.

I et cola-forhold har du mulighed for at kun at være sammen med din partner, når du virkelig har lyst. Man kan sammenligne det med en lækker kage, du ikke har lyst til at spise af hver dag, selvom den er virkelig lækker. I stedet kan du samle appetit og nyde savnet, inden du skal have næste bid.

Læs også: Seksuel polaritet og fysisk tiltrækning

Hvad er et cola forhold?

Cola-forhold og romantiske drømme

Det er en kulturel norm, at man på et tidspunkt flytter sammen og deler hverdagen, hvis parforholdet er seriøst. Derfor kan det føles lidt som et tabu ikke at bo sammen. Derudover har mange romantiske drømme om at bo sammen med den eneste ene, og det er en overvindelse at vælge en anden samlivs form. Og endelig kan det føles som et nederlag at flytte fra hinanden. Det betyder at mange vælger cola-forholdet fra, selvom det måske ville fungere rigtig godt for dem – og i nogle tilfælde endda redde parforhold.

Læs også: Det åbne parforhold

Er et cola-forhold noget for dig?

Her er nogle tegn på, at du måske skal overveje et cola-forhold:

  • Du savner frihed og alenetid, selvom du ikke vil undvære din partner.
  • Du keder dig lidt, selvom du elsker din partner.
  • Din sexlyst er faldet efter I flyttede sammen.
  • I er begyndt at skændes om ligegyldige ting.
  • Du føler du har mistet dig selv i dit forhold.
  • I har en mange forskelligheder, som skaber splid.
  • Du savner at savne din partner.

Hvis du ønsker at bevare dit parforhold, men kan sige ja til et eller flere af ovenstående punkter, så er et cola-forhold måske noget for dig. Mange oplever at cola-arrangementet giver ny energi til parforholdet.

Der er mange måder at have et cola-forhold på. Har I begge børn, vil I måske kun ses i børnefri uger. Arbejder I i hver jeres del af landet, passer det måske kun at ses i weekenden. Eller måske har I lyst til at være sammen næsten hver dag. Det er op til jer selv at finde den rigtige model.

3 udfordringer ved et cola-forhold

Den første udfordring er, at mange ikke kan slippe deres forestillinger om, hvordan man burde leve sammen. Derfor kommer de nemt til at tolke det som manglende kærlighed, at man bor hver for sig. Selvom kærlighed selvfølgelig ikke afhænger af hvor man bor.

Den næste udfordring er, at man ikke får talt om, præcis hvordan cola-forholdet skal fungere i praksis. Dvs. hvor ofte og hvordan man ses. Det er en normal udfordring, at man har forskellige behov for samvær. Derfor skal man finde en god balance mellem alene tid og samvær.

Den sidste udfordring er, at huske at vedligeholde den følelsesmæssige nærhed. Det er vigtigt, at man ikke glemmer ens partner, bare fordi man ikke har set hinanden nogle dage. Man skal altså huske at styrke samhørigheden, så parforholdet ikke lider af, at man bor hver for sig. Eksempelvis ved at ringe til hinanden, sende søde sms’er og måske mødes til frokost eller en kop kaffe engang imellem.

Du kan fx læse mere om cola-forhold i Jyllands-Posten og på Heartbeats.dk.

PS:

Hvor meget din sexlyst falder af at bo sammen med din partner, afhænger bl.a. af din erotiske arketype. Det kan du læse mere om i den gratis e-bog: De 10 erotiske arketyper.

Folk spørger også om:

Hvad betyder et cola forhold?

Et parforhold hvor man ikke bor sammen, selvom man er kærester. Det betyder ikke, at man ikke elsker hinanden eller ønsker en fælles fremtid. Det betyder bare, at man har 2 adresser. Læs mere i artiklen.

Kan man være kærester uden at bo sammen?

Ja, det kan man godt. Det kaldes nogle gange for et cola-forhold. Læs mere i artiklen.

Hvad er cola princippet?

Et parforhold hvor man bor hver for sig. Cola er et akronym for COuples Living Apart. Læs mere i artiklen.


Opdateret d.7 9. 2022.

7-1-2023Cola-forhold: Kærester som ikke bor sammen.Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!