Derfor gider hun ikke sex:

11 grunde til kvinders manglende sexlyst

Sex og erotik er med til at give parforholdet energi og binde parterne sammen, og derfor er det vigtigt at forstå hinandens lyst og seksualitet.

Jeg har skrevet denne artikel til mænd, som gerne vil forstå, hvorfor kvinder mangler sexlyst, og hvad de kan gøre ved det. Hvis du vil forstå din partner og din egen seksualitet på et dybere niveau, anbefaler jeg, at du starter med at finde din erotiske arketype.

Her er 11 typiske grunde til kvinders manglende sexlyst:

 1. Manglende følelsesmæssig intimitet
 2. Hun føler sig ikke som kvinde
 3. Lav selvindsigt
 4. Stress og nervøsitet
 5. Træthed og mangel på energi
 6. Dårlig sex
 7. Overgreb og ubehagelige oplevelser
 8. Skam og lavt seksuelt selvværd
 9. Graviditet
 10. Børn
 11. Overgangsalder

1. Manglende følelsesmæssig nærhed

Dette er måske den vigtigste grund til at mange kvinder mister sexlysten. Og det er måske den grund, som mange mænd forstår mindst.

De fleste kvinder skal først åbnes i hjertet, før de åbner sig seksuelt. Mens det er omvendt for mange mænd.

Faktisk bruger mange mænd sex som et middel til at komme i kontakt med deres kærlige følelser. Derfor giver det nogle gange god mening for en mand at tage initiativ til sex, selvom nærheden mangler, fordi han ved, at han åbner sig under og efter sex.

Men for de fleste kvinder, fungerer den strategi ikke. Derfor skal du sørge for, at der er en kærlig energi mellem jer, hvis du vil vække din kvindes sexlyst.

Vigtigt: Det er ikke nok, at du skruer charmen på 5 min. før du foreslår sex. Det tænder hende fuldstændigt af, hvis hun oplever, at du giver kærlighed, fordi du er ude på sex. Kvinder (og mænd) vil elskes for den de er. Ikke fordi de skal levere noget til gengæld.

Hvis du vil have mere nærhed i dit parforhold, så start med at læse de 3 første kapitler af min bogJeg savner os.

2. Hun føler sig ikke som kvinde

Mange kvinder har brug for at føle sig som kvinder, ligesom mænd har brug for at føle sig som mænd. Men den følelse forsvinder, når forholdet bliver rutinepræget.

I en travl hverdag med job, børn osv. glemmer parterne ofte at være kærester. Tiltrækning forudsætter forskellighed. Derfor er det afgørende også at være sammen som mand og kvinde. Ellers forsvinder den seksuelle polaritet og dermed den fysiske tiltrækning.

Som mand skal du huske at få din kvinde til at føle sig som kvinde. Det gør du ved at prioritere kærestetid, ved at tage manderollen på dig, holde døren, give hende blomster osv.

En nem måde at bryde hverdagens rytme er at arrangere ture, hvor I kommer væk fra hjemmet. Tag ansvar og planlæg turen. Og opfør dig som en gentleman. Det vil hun elske – og det vil være godt for jeres forhold, ikke kun sexlivet.

Læs også: Sådan skaber du fysisk tiltrækning og seksuel polaritet. 

3. Lav selvindsigt

Mange kvinders lyst opstår som reaktion på mandens initiativ. Dvs. hun bliver først rigtig klar over sin sexlyst, når manden vækker den i hende.

Det betyder, at hvis der i en periode ikke er sex i forholdet, og manden ikke tager initiativ, så mister hun nemt kontakten til sin sexlyst.

En kvinde med selvindsigt ved, at hun bevidst skal pleje sin lyst, hvis hun ikke vil miste den. Hun ved også, hvad hun tænder på, hvordan hun vil have sex osv. Ellers kan hun ikke bede om det, og manden bliver nødt til at gætte.

Derfor skal du sørge for, at tale med din kvinde om sex og lyst. Find ud af, hvad hun har brug for, tænder på og savner. Måske kan hun ikke give dig et klart svar. Men det må ikke stoppe dig. Bliv ved med at være nysgerrig og spørg. På den måde bliver hun klogere på sig selv.

Læs også: Er der virkelig forskel på mænds og kvinders seksualitet?

4. Stress

Både mænd og kvinder kan miste sexlysten pga. stress.

De tanker som fylder hendes hovedet i dagtimerne, forsvinder ikke, når hun lægger hovedet på puden. Tankerne tager al fokus, så hun ikke kan give sig hen til øjeblikket.

Hun kan være stresset pga. hendes job, en vigtig relation (fx til en veninde eller et familiemedlem), eller hun kan være stresset over jeres parforhold og familieliv.

Hvis din kvinde er stresset, er det ofte bedre at vente med sex.

Læs også: 6 tips mod stress

Kvinde har ingen lyst til sex - Manglende sexlyst hos piger - Sexolog og sexterapeut København

5. Træthed og mangel på energi

I en travl dagligdag med børn, arbejde og hus der skal passes, løber kvinden nemt tør for energi, og derfor mister hun sexlysten.

Mange kvinder laver stadig det meste af det huslige arbejde. Og nogle gange laver hun meget mere, end manden er klar over.

Hvis din kvinde er for træt til sex om aftenen, så prøv at planlægge et erotisk møde midt på dagen eller i weekenden.

Du kan evt. få en barnepige, og tage en større del af de huslige pligter, så hun får mere overskud til sex.

Læs også: En sexolog kan hjælpe med manglende sexlyst

6. Dårlig sex

Manglende sexlyst kan skyldes dårlig sex. Jo bedre du er til at tilfredsstille hende, desto mere lyst vil hun have til gentagelser. Det er logik.

At være god i sengen handler om meget mere end orgasme. Det handler primært om følelser, intimitet og nærvær.

Som mand er det vigtigt, at du er ekstra opmærksom på den følelsesmæssige kontakt, når I har sex. Selvom et hurtigt knald fungerer godt for dig, er det ikke sikkert, at det fungerer for din kæreste. Sex uden følelser kan ødelægge dit parforhold.

God sex handler også om udvikling, at I lærer nyt, og bruger nye sider af jer selv, så det ikke bliver kedelige gentagelser. Ligesom vi har brug for at udvikle os på vores job, har vi også brug for at udvikle os seksuelt. I kan evt. finde jeres erotiske arketyper.

7. Overgreb og ubehagelige oplevelser

Manglende sexlyst kan skyldes ubehagelige oplevelser, som bevirker at kvinden mister forbindelsen til sin krop og dermed også sin lyst.

Hvis din kvinde har haft dårlige seksuelle oplevelser, skal I have talt om, hvordan I kan gøre sex til en tryg og kærlig oplevelse. Og du skal være meget opmærksom på ikke at presse på for at få sex. Det kan få hende til at trække sig og lukke helt ned for sexlysten.

Læs mere om sex og erotik i det faste parforhold her: Erotisk intelligens – Begær og lyst i dit faste parforhold

Manglende sexlyst hos kvinder - Hvorfor vil hun ikke have sex?

8. Skam og lavt seksuelt selvværd

Mange kvinder skammer sig over deres seksualitet.

Det ligger stadig i vores kultur, at piger skal være artige og ”pæne” piger. Derfor har mange kvinder svært ved at stå ved deres seksualitet, udtrykke deres lyst osv.

Fornylig fortalte en kvinde mig, at hun fortrak mænd, som havde mere sexlyst end hende og derfor tog initiativ. For hvis hun skulle tage initiativ, ville hun komme til at afsløre sin lyst, som hun skammede sig over.

Du kan kurere din kvindes skamfulde følelser, ved at møde hendes lyst med forståelse og kærlig åbenhed. Jo mere hun mærker, at du forstår og accepterer hende, desto mindre vil hun føle sig forkert.

Og hvis hun skammer sig over hendes krop (hvilket mange gør!), er det vigtigt at du kærtegner hele hendes krop, og giver den masser af kærlighed, så hun mærker, at du kan lide den!

Læs også: Skam er at føle sig forkert i verden

9. Graviditet og fødsel

Graviditet kan mindske sexlysten. Især i starten kan kvalme, humørsvingninger og træthed ødelægge sexlysten. Senere kan hormonsvingninger faktisk øge sexlysten, men det er en anden sag.

Fødslen skaber store kropslige forandringer, som for de fleste betyder, at de ikke har sex de første 2 måneder efter fødslen. Men efter nogle uger er kroppen klar igen. Så vær tålmodig.

Læs også: 5 stadier i din seksuelle udvikling

10. Børn

Det sætter ikke fut i sexlivet at få en masse børn. De tager tid og energi, som ellers kunne være brugt på parforholdet og sexlivet.

Men først og fremmest forvandler børn kærester til mødre. Og når kvinden er mor, glemmer hun nemt, hvordan det er at være sexet kæreste. Og det bliver ikke bedre af, at mange kvinder slet ikke savner sex, når først de har glemt det.

Derfor skal du ikke kun sørge for holde gang i sexlivet for din egen skyld, men også for din kvindes skyld.

Som mand bliver du nødt til at gøre en ekstra indsats. Gør alt hvad du kan, for at der også bliver tid til at I kan være sammen som kærester, og ikke kun som far og mor.

Gravide kvinders manglende sexlyst

11. Overgangsalder og alderdom

Manglende sexlyst kan ramme både mand og kvinde i overgangsalderen, hvilket for kvinder typisk er i 45-55 års alderen.

Overgangsalderen medfører kropslige og hormonelle ændringer, som kan medføre et fald i sexlysten. Derudover oplever mange kvinder tørre slimhinder i skeden og smerte ved samleje (kan afhjælpes med glidecreme). Her kan du downloade en kvikguide med 7 gode råd mod tørre slimhinder.

Men ikke alle kvinder oplever lav sexlyst i forbindelse med overgangsalderen, og ikke alle kvinder har smerte ved samleje.

En af hemmelighederne ved at bevare et rigt sexliv, når man bliver ældre, er at acceptere kroppens begrænsninger. Jo ældre du bliver, desto svære bliver det at have den slags sex, du havde som ung.

Til gengæld bliver du mere følelsesmæssig moden, når du bliver ældre. Du hviler mere i dig selv end da du var ung. Derfor kan du have sex med et dybere niveau af intimitet og kærlighed, end da du var ung.

Alder er altså ingen hindring!

PS:

Her er inspiration til mænd, som vil være bedre til at tænde deres kvinde: 5 tip til mænd (og kvinder) om at blive bedre i sengen.

Husk også at læse denne gratis e-bog om de 10 erotiske arketyper.

Folk spørger også om:

Hvornår stopper kvinders sexliv?

Kvinders sexliv kan fortsætte helt til livets afslutning, selvom en del kvinder oplever nedsat sexlyst efter overgangsalderen. Mange kvinder har dog et godt sexliv hele livet, som selvfølgelig forudsætter at begge parter prioriterer erotik, lyst og nydelse. I denne artikel får du gode råd til at overvinde kvinders manglende sexlyst.

Hvad kan man gøre for at få sexlysten tilbage?

Du skal starte med at prioritere erotik, sex og nydelse i dit liv, så du sender energi til den del af hjernen, som har med sexlyst at gøre. Vær også nysgerrig på dig selv og din lyst. Ved du fx, hvad der virkelig tænder dig? Hvis du ikke ved, hvordan du nemmest bliver tændt, kan du heller ikke guide din partner. Læs mere i artiklen.

Hvorfor lægger hun aldrig op til sex?

Nogle kvinder lægger ikke op til sex, fordi de ikke har det store behov for sex. Andre kvinder vil gerne have sex, men de opdager først deres lyst, når manden tænder dem. Derfor skal du være indstillet på, at være den som oftest tager initiativ. Endelig er der nogle kvinder, som ikke kan lide at tage initiativ, fordi det føles akavet for dem. Eller de synes, det er mandens job. Læs mere i artiklen.

Hvorfor tænder jeg ikke på ham?

Mange kvinder mister lysten til deres mand, fordi manden ikke tager nok ansvar og initiativ i forholdet. De føler sig som mor i forholdet, og det er ikke særligt sexet. I mange forhold dør sexlivet, fordi hverdagen og hamsterhjulet fylder det hele. Måske savner du gode oplevelser og eventyr? Du kan også miste lysten, fordi du ikke kan lide den slags sex I har sammen. Find mere inspiration i artiklen.

Opdateret d.31 juli 2022.

31-7-2022Derfor gider hun ikke sex: 11 grunde til kvinders manglende sexlystBevidsthed.org 

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!