Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog, coach og psykoterapeut i København.

Brevkasse

“Hvad gør man, når kvinden ikke har lyst?”

Hej Holger

Mit problem er, at min kone ikke har lyst til mig. Jeg er 54 år og hun er 49 år, og vi har været gift i 20 år.

Hver gang jeg lægger op til sex, bliver jeg afvist. Det er som hun trækker sig og lukker i. Sex er meget vigtigt for mig, og jeg kan ikke se mig selv i et forhold uden regelmæssig sex (mindst én gang om ugen synes jeg er normalt).

Læs også brevet: Hvordan får jeg min kone til at tage frækt undertøj på?

Som det er nu, har vi sex ca. én gang om måneden og jeg er ret frustreret. Så hvad gør man, når kvinden ikke har lyst?

Det har været bedre tidligere, men de sidste 3-4 år synes jeg, at det er gået ned af bakke. Kan ikke finde ud af, om jeg er for krævende, eller bare skal affinde mig med, at sexlivet halter i vores forhold?

Jeg har talt med hende om hendes manglende sexlyst. Hun siger, at hun ikke rigtig ved, hvorfor hun har det sådan.

Håber du har en ide til, hvordan jeg få gang i sexlivet igen? Hvad gør jeg, når min kone mangler lyst til sex?

Venlig hilsen Paw

Min kone har ikke lyst til mig mere: Når kvinden ikke har lyst, hvad gør man?

“Hvad gør man, når kvinden ikke har lyst?”

Parterapeut og sexolog svarer:

Hej Paw

Tak, for dit brev til brevkassen.

Det er svært at sige, hvorfor din kone ikke har lyst til dig. Det er vigtigt at forstå, at når kvinden ikke har lyst, kan det skyldes mange ting. Det har ikke nødvendigvis noget med dig at gøre. Det behøver heller ikke være tegn på, at forholdet ikke fungerer. Du kan evt. læse mere om kvinders nedsatte lyst på sundhed.dk.

Men selvfølgelig er det hårdt at blive afvist igen og igen. Derfor skal du gøre en indsats for at forstå din kones seksualitet: Hvad der tænder hende, og hvad som ikke tænder hende. Jeg anbefaler, at du læser denne gratis e-bog: De erotiske arketyper. Viden om de forskellige arketyper, giver dig nogle gode bud på, hvad du gør, når din kone ikke har lyst til dig.

Når kvinden ikke har lyst, kan det handle om, at manden ikke trykker på de rigtige knapper. Kommunikation er selvfølgelig kodeordet, for I bliver nødt til at tale om, hvad hun har brug for og hvordan hun fungerer – ligesom hun også har brug for at forstå dig. Jeg anbefaler, at du starter med at hente disse gratis tips til mænd om sex, så er du godt i gang.

En klassisk årsag til kvinders manglende sexlyst er følelsemæssig afstand. Den gennemsnitlige mand har nemmere ved at have sex på trods af følelsesmæssige spændinger end den gennemsnitlige kvinde. Derfor opdager nogle mænd ikke, at kvinden har trukket sig følelsesmæssigt. Han lægger op til sex som normalt, men det virker ikke, fordi hun har trukket sig, og dermed mistet lysten til sex og erotik.

Her har jeg skrevet en artikel om 5 grunde til at kvinden trækker sig. Denne artikel er sikkert også interessant for dig: Tegn på at hun ikke er interesseret i dig mere. 

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

De bedste hilsner

Hvad gør man, når kvinden ikke har lyst? - Min kone har ikke lyst til mig mere!

PS:

Hvis din kone vil ikke have sex med dig, så har jeg nogle gode tips til dig: Lær at tilfredsstille din kvinder her >>> 

Folk spørger også om:

Hvordan får min kone sexlysten tilbage?

Hvis din kone har mistet sexlysten, skyldes det ofte at hun savner følelsesmæssig nærhed. Derfor skal du prioritere gode samtaler, du skal lytte, vise interesse og generelt følge med i hendes liv. En anden typisk grund til at kvinden mister lysten er dårlig sex. Mange mænd forstår ikke kvindes seksualitet, og derfor kan de ikke tilfredsstille hende. Resultatet bliver, at hun mister lysten til erotik. Læs mere i denne artikel om hvad gør man, når kvinden ikke har lyst.

Hvad vil det sige at være frigid?

Frigiditet er et nedsættende begreb, som typisk bruges til at beskrive kvinder uden sexlyst. Begrebet er gammeldags og nedsættende, og bruges derfor ikke mere. Aseksualitet eller nonseksualitet bruges i dag til at beskrive mennesker uden seksuel lyst og seksuel orientering. Nogle undersøgelser anslår, at ca. 1 % af befolkningen er aseksuel. Hvis din kone ikke har lyst til dig mere, så brug rådene i denne artikel.

Hvordan gør man sig sexet?

Hvis du vil være sexet, skal du starte med at mærke din egen lyst og seksuelle energi. Og så skal øve dig på at smide dine hæmninger. Lad din seksualitet skinne mere igennem i den påklædning og adfærd. Og øv dig på at flirte hver dag. Jeg anbefaler også, at du går til dans og lærer at bevæge din krop. Du kan også læse bøger om sex og erotiske noveller, for at komme i kontakt med din lyst og seksualitet.

Min kone har ikke lyst til mig mere, hvad gør jeg?

Vil du tænde din kone og give hende lyst til erotik, skal du være nærværende, opmærksom og tage initiativ. Du skal se det smukke og sexede i din kvinder, for det kan hun mærke. Kvinder (og mænd) vil gerne føle sig sexede, og her hjælper det gevaldigt, at blive opfattet sexet af ens partner. Det allerbedste er at være nysgerrig på, hvordan hun fungerer seksuelt. Du skal bruge tid på at forstå hendes lyst og psykologi. Ellers kan du ikke for alvor knække koden til hendes sexlyst. Læs mere i denne artikel om, hvad man gør, når kvinden ikke har lyst til sex.

Opdateret d.30 juli 2022.

30-7-2022“Hvad gør man, når kvinden ikke har lyst?”Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!