Derfor gider hun ikke sex:

11 grunde til kvinders manglende sexlyst

Sex og erotik er med til at give parforholdet energi og binde parterne sammen, og derfor er det vigtigt at forstå hinandens lyst og seksualitet.

Jeg har skrevet denne artikel til mænd, som gerne vil forstå, hvorfor kvinder mangler sexlyst, og hvad de kan gøre ved det.

Her er 11 typiske grunde til kvinders manglende sexlyst:

 1. Manglende følelsesmæssig intimitet
 2. Hun føler sig ikke som kvinde
 3. Lav selvindsigt
 4. Stress og nervøsitet
 5. Træthed og mangel på energi
 6. Dårlig sex
 7. Overgreb og ubehagelige oplevelser
 8. Skam og lavt seksuelt selvværd
 9. Graviditet
 10. Børn
 11. Overgangsalder

Hvis du vil knække koden til kvinders sexlyst, så se her: Kursus til mænd: Forstå din kvindes sexlyst, og få det sexliv du drømmer om.

1. Manglende følelsesmæssig nærhed

Dette er måske den vigtigste grund til at mange kvinder mister sexlysten. Og det er måske den grund, som mange mænd mindst forstår.

De fleste kvinder skal først åbnes i hjertet, før de åbner sig seksuelt. Mens det er omvendt for mange mænd.

Faktisk bruger mange mænd sex som et middel til at komme i kontakt med deres kærlige følelser. Derfor giver det nogle gange god mening for en mand at tage initiativ til sex, selvom nærheden mangler, fordi han ved, at han åbner sig under og efter sex.

Men for de fleste kvinder, fungerer den strategi ikke. Derfor skal du sørge for, at der er en kærlig energi mellem jer, hvis du vil vække din kvindes sexlyst.

Vigtigt: Det er ikke nok, at du skruer charmen på 5 min. før du foreslår sex. Det tænder hende fuldstændigt af, hvis hun oplever, at du giver kærlighed, fordi du er ude på sex. Kvinder (og mænd) vil elskes for den de er. Ikke fordi de skal levere noget til gengæld.

Hvis du vil have mere nærhed i dit parforhold, så start med at læse de 3 første kapitler af min bog, Jeg savner os: Gratis uddrag af Jeg savner os.

2. Hun føler sig ikke som kvinde

Kvinder har brug for at føle sig som kvinder, ligesom mænd har brug for at føle sig som mænd. Men den følelse forsvinder, når forholdet bliver rutinepræget.

I en travl hverdag med job, børn osv. glemmer parterne ofte at være kærester. Tiltrækning forudsætter forskellighed. Derfor er det afgørende også at være sammen som mand og kvinde. Ellers forsvinder den seksuelle polaritet og dermed den fysiske tiltrækning.

Som mand skal du huske at få din kvinde til at føle sig som kvinde. Det gør du ved at prioritere kærestetid, ved at tage manderollen på dig, holde døren, give hende blomster osv.

En nem måde at bryde hverdagens rytme er at arrangere ture, hvor I kommer væk fra hjemmet. Tag ansvar og planlæg turen. Og opfør dig som en gentleman. Det vil hun elske – og det vil være godt for jeres forhold, ikke kun sexlivet.

Se her, hvordan du skaber fysisk tiltrækning og seksuel polaritet. 

3. Lav selvindsigt

Mange kvinders lyst opstår som reaktion på mandens initiativ. Dvs. hun bliver først rigtig klar over sin sexlyst, når manden vækker den i hende.

Det betyder, at hvis der i en periode ikke er sex i forholdet, og manden ikke tager initiativ, så mister hun nemt kontakten til sit sexdrive.

En kvinde med selvindsigt ved, at hun bevidst skal pleje sin lyst, hvis hun ikke vil miste den.

Hun ved også, hvad hun tænder på, hvordan hun vil have sex osv. Ellers kan hun ikke bede om det, og manden bliver nødt til at gætte.

Derfor skal du sørge for, at tale med din kvinde om sex og lyst. Find ud af, hvad hun har brug for, tænder på og savner.

Måske kan hun ikke give dig et klart svar. Men det må ikke stoppe dig. Bliv ved med at være nysgerrig og spørg. På den måde bliver hun klogere på sig selv.

Læs også: Er der virkelig forskel på mænds og kvinders seksualitet?

4. Stress

Både mænd og kvinder kan miste sexlysten pga. stress.

De tanker som fylder hendes hovedet i dagtimerne, forsvinder ikke, når hun lægger hovedet på puden. Tankerne tager al fokus, så hun ikke kan give sig hen til øjeblikket.

Hun kan være stresset pga. hendes job, en vigtig relation (fx til en veninde eller et familiemedlem), eller hun kan være stresset over jeres parforhold og familieliv.

Hvis din kvinde er stresset, er det ofte bedre at vente med sex. Men pas på, at du ikke føler dig afvist og trækker dig følelsesmæssigt.

Forbliv åben og giv hende omsorg og kærlighed. Støt hende ved tale med hende, hold om hende og giv hende, hvad hun har brug for.

Læs også: 6 tips mod stress

Kvinde har ingen lyst til sex - Manglende sexlyst hos piger - Sexolog og sexterapeut København

5. Træthed og mangel på energi

I en travl dagligdag med børn, arbejde og hus der skal passes, løber kvinden nemt tør for energi, og derfor mister hun sexlysten.

Mange kvinder laver stadig det meste af det huslige arbejde. Og nogle gange laver hun meget mere, end manden er klar over.

Hvis din kvinde er for træt til sex om aftenen, så prøv at planlægge et erotisk møde midt på dagen eller i weekenden.

Du kan evt. få en barnepige, og tage en større del af de huslige pligter, så hun får mere overskud til sex.

Hvis tjenester er hendes kærlighedssprog, vil hun samtidigt tænde ekstra på dig, hvis du er hjælpsom.

Træthed kan også hænge sammen med manglende søvn eller sygdom. Hvis sexlysten pludselig er væk i flere uger pga. træthed, hænger det måske sammen med sygdom. Derfor er det en god idé at kontakte lægen.

Læs også: En sexolog kan hjælpe med manglende sexlyst

6. Dårlig sex

Manglende sexlyst kan skyldes dårlig sex. Jo bedre du er til at tilfredsstille hende, desto mere lyst vil hun have til gentagelser. Det er logik.

At være god i sengen, handler om meget mere end orgasme. Det handler primært om følelser, intimitet og nærvær.

Som mand er det vigtigt, at du er ekstra opmærksom på den følelsesmæssige kontakt, når I har sex. Selvom et hurtigt knald fungerer godt for dig, er det ikke sikkert, at det fungerer for din kæreste.

Med tiden kan sex uden følelser skabe afstand, og dræbe sexlysten. Det kan du læse om her: Sex uden følelser ødelægger dit parforhold

God sex handler også om udvikling, at I lærer nyt, og bruger nye sider af jer selv, så det ikke bliver kedelige gentagelser. Ligesom vi har brug for at udvikle os på vores job, har vi også brug for at udvikle os seksuelt.

Snak med hende, og bliv klogere på hendes, behov og ønsker. Find et par bøger som sex, som I kan læse sammen. Det er en god måde at lære nyt, og komme tættere på hinanden.

Læs mere om sex og erotik i det faste parforhold her: Erotisk intelligens – Begær og lyst i dit faste parforhold

7. Overgreb og ubehagelige oplevelser

Manglende sexlyst kan skyldes ubehagelige oplevelser, som kan bevirke at kvinden mister forbindelsen til sin krop og dermed også sin lyst.

Hvis din kvinde har haft dårlige seksuelle oplevelser, skal I have talt om, hvordan I kan gøre sex til en tryg og kærlig oplevelse.

Og du skal være meget opmærksom på ikke at presse på for at få sex. Det kan få hende til at trække sig og lukke helt ned for sexlysten.

Sexterapeut: Manglende sexlyst hos kvinder - Hvorfor vil hun ikke have sex?

8. Skam og lavt seksuelt selvværd

Mange kvinder skammer sig over deres seksualitet.

Det ligger stadig i vores kultur, at piger skal være artige og ”pæne” piger. Derfor har mange kvinder svært ved at stå ved deres seksualitet, udtrykke deres lyst osv.

Et dårligt seksuelt selvværd betyder, at man nemt føler, at der er noget i vejen med ens krop og/eller lyst.

Fornylig fortalte en kvinde mig, at hun fortrak mænd, som havde mere sexlyst end hende og derfor tog initiativ. For hvis hun skulle tage initiativ, ville hun komme til at afsløre sin lyst, som hun skammede sig over.

Du kan kurere din kvindes skamfulde følelser, ved at møde hendes lyst med forståelse og kærlig åbenhed. Jo mere hun mærker, at du forstår og accepterer hende, desto mindre vil hun føle sig forkert.

Og hvis hun skammer sig over hendes krop (hvilket mange gør!), er det vigtigt at du kærtegner hele hendes krop, og giver den masser af kærlighed, så hun mærker, at du kan lide den!

Læs også: Skam er at føle sig forkert i verden

9. Graviditet og fødsel

Graviditet kan mindske sexlysten. Især i starten kan kvalme, humørsvingninger og træthed ødelægge sexlysten. Senere kan hormonsvingninger faktisk øge sexlysten, men det er en anden sag.

Fødslen skaber store kropslige forandringer, som for de fleste betyder, at de ikke har sex de første 2 måneder efter fødslen. Men efter nogle uger er kroppen klar igen. Så vær tålmodig.

Læs også: 5 stadier i din seksuelle udvikling

10. Børn

Det sætter ikke fut i sexlivet at få en masse børn. De tager tid og energi, som ellers kunne være brugt på parforholdet og sexlivet.

Men først og fremmest forvandler børn kærester til mødre. Og når kvinden er mor, glemmer hun nemt, hvordan det er at være kæreste.

Mange mænd tænker spontant på sex i løbet af dagen. Uanset hvordan deres dag ser ud, har de tid til at tænke på sex. Det sker helt af sig selv.

Men en del kvinder har ikke seksuelle tanker og fantasier i løbet af dagen (selvom mange mænd har svært ved at tro det!). Kvindens seksualitet er mere passiv end mandens, og derfor tørrer den nemt ud, hvis ikke kvinden gør noget aktivt.

Læs også: Bliver du spontant liderlig eller skal du tændes af din kæreste?

Og det bliver ikke bedre af, at mange kvinder slet ikke savner sex, når først de har glemt det. De går ikke nødvendigvis frustrerede rundt som mange mænd gør.

Her er en vigtig tilføjelse: Selvom kvinden ikke er bevidst om sin frustration, kan hun godt være det! Selvom hun ikke mærker sin sexlyst, kan hendes krop godt have lyst til sex!

Derfor skal du ikke kun sørge for holde gang i sexlivet for din egen skyld, men også for din kvindes skyld.

Det er en udfordring at forblive kærester, når der kommer et barn til verden. Men hvis du vil have et aktivt sexliv, er det en opgave, du må løse.

Husk, at din kvinde måske ikke føler det store behov for at være kæreste, når hun er blevet mor. Men det betyder ikke, at hun ikke har behov det!

Som mand bliver du nødt til at gøre en ekstra indsats. Gør alt hvad du kan, for at der også bliver tid til at I kan være sammen som kærester, og ikke kun som far og mor.

Gravide kvinders manglende sex lyst pga børn - Sexologens råd til piger med lav lyst til sex og erotik

11. Overgangsalder og alderdom

Manglende sexlyst kan ramme både mand og kvinde i overgangsalderen, hvilket for kvinder typisk er i 45-55års alderen.

Overgangsalderen medfører kropslige og hormonelle ændringer, som kan medføre et fald i sexlysten. Derudover oplever mange kvinder tørre slimhinder i skeden og smerte ved samleje (kan afhjælpes med glidecreme). Her kan du downloade en kvikguide med 7 gode råd mod tørre slimhinder.

Men ikke alle kvinder oplever lav sexlyst i forbindelse med overgangsalderen, og ikke alle kvinder har smerte ved samleje.

Nogle kvinder oplever endda øget sexlyst med alderen! Det fandt jeg ud af, da jeg lavede kurset til mænd: Forstå din kvindes sexlyst og få det sexliv du drømmer om. I den forbindelse interviewede jeg en kvinde i 60erne, hvis sexliv blomstrede med alderen.

En af hemmelighederne ved at bevare et rigt sexliv, når man bliver ældre, er at acceptere kroppens begrænsninger. Jo ældre du bliver, desto svære bliver det at have den slags sex, du havde som ung.

Til gengæld bliver du mere følelsesmæssig moden, når du bliver ældre. Du hviler mere i dig selv end da du var ung. Derfor kan du have sex med et dybere niveau af intimitet og kærlighed, end da du var ung.

Alder er altså ingen hindring!

Opdateret d.9 feb. 2019

9-2-2019Derfor gider hun ikke sex: 11 grunde til kvinders manglende sexlystBevidsthed.org 

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend