Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, psykoterapeut, sexolog og coach i København.

Syg mand i tvivl: “Skal jeg forlade min kæreste?”

Hej Holger

Jeg bor sammen med min rigtig dejlige kæreste. Jeg har været syg i en længere periode, hvilket har gjort, at jeg har været/er meget fastlåst. Jeg føler lidt, at der er gået hverdag i den, og at der mangler noget spænding.

I forbindelse med mit sygdomsforløb, går jeg til genoptræning, og her har jeg mødt én, som er i samme situation som mig, hvad angår sygdom. Vi er begyndt at snakke en del sammen, og dette har bevirket, at vi har fået følelser for hinanden.

Læs også brevet: Jeg slop op med min eneste ene ved en fejl!

Jeg elsker min nuværende kæreste rigtig meget, og hun er nærmest definitionen på perfekt. Alligevel går jeg rundt og er forvirret over hvad jeg skal gøre ved de følelser. Jeg ved jo godt at græsset ikke er grønnere på den anden side, og der kunne sikkert opstå nogle kontroverser, på grund af at vi begge har nogle ting at kæmpe med. Det vi begge kæmper med, er formentlig noget, vi vil mærke til resten af livet, så rent objektiv set er det måske ikke det mest “praktiske” valg, at finde sammen med hende.

Jeg er dog virkelig i tvivl om, hvad jeg skal gøre?

Mvh A.

Parterapeut og psykoterapeut svarer:

Hej A.

Tak, for dit brev.

Du står i dilemma, som de fleste har oplevet.

Jeg går udfra, at de følelser du fået, er forelskelse?

Forelskelse er en intens følelse, som er svær at konkurrerer med. Jeg kan godt forstå, at en del af dig har lyst til at følge følelsen, og gå fra din kæreste. Problemet er, at forelskelse har en kort levetid, og at forelskelse ikke er en garanti for et lykkeligt langtidsholdbart parforhold. Jeg anbefaler, at du læser denne artikel om forelskelse, begær og venskabelig kærlighed:

Læs også: Kærlighedens kemi – Forelskelse, begær og venskabelig kærlighed

Du skriver, at der mangler spænding i dit forhold. Det oplever de fleste på et tidspunkt. Løsningen er, at I bryder hverdagens rytme, og planlægger kæreste aktiviteter. Det kræver kun lidt planlægning, og viljen til at gøre noget, også selvom du ikke har lyst. Du skal score din kæreste hver dag, hvis ikke forholdet skal udtørre.

Mit forslag er, at du bevarer kontakten til din nye veninder, men kun som ven. Giv dit parforhold en chance, inden du afslutter det.

Tag en alvorlig snak med din kæreste om, hvordan I får mere kærestetid og gode oplevelser. Jeg synes, du skal tage initiativ til mindst to aktiviteter om måneden. Gå fx i biografen, se en udstilling, find en god restaurant, læs en interessant bog sammen, deltag i workshops for par osv.

Prioriter også tid til dybe samtaler. Jeg har mange par i terapi, som glemmer at tale med hinanden, udover de sædvanlige korte samtaler, når de kommer hjem fra arbejde. Dybe samtaler er en måde at relatere til hinanden, og hvis I ikke relaterer, tørrer relationen ud. Du kan få inspiration her:

Læs også: Dybe samtaler, skaber dybe relationer

Tag dit nuværende parforhold alvorligt, og giv det al den næring, det har brug for. Hvis du om 6 måneder, hellere vil være sammen med din nye veninde, er det måske fordi, det er det du skal. Men vent nogle måneder, så du ikke lader dig snyde af længslen efter spænding.

Jeg ønsker dig alt det bedste, og håber du kan bruge mit svar.

De bedste hilsner,

Holger er sexolog og god parterapeut i København / Nørrebro

Parterapeut København

Er du i tvivl, om du er sammen med den rigtige? Tvivl og usikkerhed rammer de fleste på et tidspunkt. Det er helt normalt.

Men i stedet for at træffe forkerte beslutninger, så start et forløb hos en parterapeut. Parterapi er skaber forståelse og klarhed, fordi parterapeuten stiller de rigtige spørgsmål, som kan være svære og udfordrende, men nødvendige.

Læs mere om parterapi København: Parterapeut København

Opdateret d.13 sep. 201713-9-2017Syg mand i tvivl: “Skal jeg forlade min kæreste?”Bevidsthed.org 

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend