Hvordan redder man sit parforhold?

Som parterapeut møder jeg daglig par, der søger hjælp til at redde deres parforhold.

Her får du 5 bud på, hvordan man redder sit parforhold:

  1. Skab nærhed og kærlighed
  2. Kommuniker med hinanden
  3. Vær villig til forandring
  4. Lav noget sjovt
  5. Forebyg fremtidige problemer

1: Det handler om nærhed og kærlighed

Når et parforhold går i stykker, handler det ofte om manglende nærhed og kærlighed. Og det giver god mening, for det er netop nærhed og kærlighed vi søger, når vi går ind i et parforhold. Uden nærhed og kærlighed giver det slet ikke mening at være sammen.

Hvis du vil redde dit parforhold, skal du starte med at overveje, om der er nok nærhed og kærlighed i dit parforhold. Uanset om der er krise i dit parforhold pga. utroskab, svigt eller for meget hverdag og hamsterhjul, så skaber en krise næsten altid følelsesmæssig afstand.

Hvis du kan skrue op de varme følelser og samtidigt vise din omsorg, interesse og kærlighed til din partner, så bliver mange problemer meget nemmere at løse. Vi mennesker fungerer bare bedre, når vi føler os elskede.

2: Tal om det

Hvis man vil redde sit parforhold, kommer man ikke uden om kommunikation.

Kommunikation skaber nærhed, hvilket er vigtigt i sig selv. Derfor er det en god idé, at du deler flere tanker og følelser med din partner. Også svære følelser som tvivl, frustration og ked af det hed. Men pas på du ikke anklager din kæreste for en masse, og starter en konflikten.

Og du skal selvfølgelig også selv lytte på din partners følelser og tanker. Også selvom det kan være svært at lytte på. Undersøgelser viser nemlig, at man får tillid til hinanden, når man føler sig forstået.

Mit råd er, at du hver dag deler lidt mere af dig selv end du plejer. Og at du er mere nysgerrig, lyttende og spørgende ift. din partner.

Vil du lære at kommunikere, så tilmeld dig dette gratis mini-kursus i kommunikation.

Hvordan redder jeg mit parforhold?

3: Vær villig til forandring

De fleste mennesker som tænker ”hvordan redder man sit parforhold”, ved godt hvad problemet er. Vi ved godt, hvad vores partner ønsker, men ofte er vi ikke villige til at forandre os.

Men villighed til forandring er helt essentielt, hvis du vil gøre dit parforhold bedre. Fleksibilitet er en vigtig kvalitet i alle relationer.

Hvis du er helt ærlig, ved du sikkert godt, hvad du burde ændre ved dig selv, hvis du ville redde dit parforhold.

Selvfølgelig kan man også blive for fleksibel, så man bliver grænseløs og finder sig i alt. Men det er selvfølgelig ikke meningen.

Læs også: Vær den eneste ene for din partner

4: Lav noget sjovt

Mange par får ikke prioriteret at komme ud i af huset på nogle sjov og spændende dates. Det kører på rutinen, og det bliver lidt kedeligt det hele. Og når vi keder os, skal der ikke så meget til, før vi trækker os fra hinanden eller bliver irriterede på hinanden.

Gode oplevelser har altid en positiv effekt på forholdet. Så min anbefaling er, at du tager initiativ til at I kommer ud og oplever noget.

Læs også: 100 spørgsmål til kæresten som skaber nærhed

5: Forebyggelse er altid nødvendig

Hvis du vil redde dit parforhold, er der ingen vej uden om forebyggelse. Hvis du ikke bevidst plejer dit parforhold, vil der før eller senere opstå problemer. Sådan er det bare.

Ved du ikke, hvor du skal starte, kan du få inspiration her: De 10 vigtigste ting i et parforhold

Få hjælp til krisen

Hvis det virkelig brænder på, anbefaler jeg selvfølgelig, at du opsøger en parterapeut eller anden form for professionel assistance. Her du ikke prøvet parterapi før, så læs her: Sådan foregår parterapi

PS:

Er du mand og har krise i dit parforhold, har jeg lavet et kursus, som måske er noget for dig: Sådan gør du din kvinde glad og redder dit parforhold – selvom det virker håbløst.

Opdateret d.25 okt. 202025-10-2020Hvordan redder man sit parforhold?Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend