Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er psykoterapeut, parterapeut, sexolog og coach i København.

Brevkasse

Kvinde: “Jeg kan gøre ham tilfreds, hvis vi dyrker sex oftere, men hvordan får jeg lyst?”

Hej Holger

Håber du kan hjælpe mig/os videre.

Jeg har været sammen med min kæreste i 7 måneder, og vi er lige flyttet sammen. Jeg har 3 børn, og han har 1 og alt det med sammenbragte familier fungerer perfekt.

Jeg har haft flere kærester, men aldrig været så forelsket før. Og i starten havde vi det dejligste sex på alle tider af døgnet og konstant.

Læs også brevet: “Hvordan får jeg min kvinder til at tage sexet undertøj på?”

Nu er vi nået dertil, hvor han klager over, at jeg ikke har lyst og jeg indrømmer, at der godt kan gå 14 dage. Men når vi så endelig har sex, er det helt fantastisk.

Vi er begge kontrolfreaks, og han er måske en smule nærig. Vi er flyttet ud i hans hus, og jeg skal høre på, at vi skal huske at lukke døre, slukke lys, fylde opvaskemaskinen ordentligt osv. (ja det plejer at være en kvindeting), men jeg tænker at det måske er det som dræber min sexlyst?

Han har også et meget krævende job og er pt. ret opgivende og siger tit: “Det er jo håbløst.” Når alt dette er sagt, så må jeg erkende, at det ikke er første gang det sker. I starten af et forhold har jeg lyst hele tiden, men så daler min lyst. Og det er ikke fordi, jeg har lyst til nogen anden.

Læs også brevet: “Jeg har mistet lysten til sex, fordi min mand ikke vil snakke”

Vi er nok lige gode om det, jeg ved jeg kan gøre ham ”glad og tilfreds” hvis vi dyrker sex meget oftere, men hvordan får jeg lyst til det? Og er det mig der er noget galt med??? Jeg har ingen problemer med min krop eller med at vise mig frem.

Mvh T

Sexologens svar:

Hej T

Tak, for dit brev.

For det første: Det er helt normalt, at sexlysten daler med tiden. Det sker i langt de fleste parforhold. Og derfor spørger mange sig selv, hvordan de bevarer lysten til sex.

Sexlyst er en kompliceret sag, så derfor er der ikke en simpel løsning, som virker for alle.

Men når du siger, at sex er godt, når I endelig kommer igang, får det mig til at tænke, at I mangler at holde den erotiske gryde i kog. Nogle kvinder har lidt svært ved at forbinde sig til deres erotiske energi og sexlyst. Derfor føles det som om, de ikke har lyst, men når de så faktisk kommer igang med at elske, finder de ud af, at deres krop har masser af lyst!

Læs her om de typiske grunde til at kvinder mangler sexlyst

Derfor skal du gøre dig umage med at bevare forbindelsen til din lyst. Det gør du bl.a. ved at flirte, kramme, tungekysse og være fræk hver dag. Du behøver ikke at have sex hver dag, men du skal mærke din lyst hver dag.

Du skal anstrenge dig for at være åben og imødekommende for din kæreste. Husk, at selvom du mærker at du har lyst til sex, kan din krop godt have lyst. Derfor skal du tage ja-hatten på. Istedet for at afvise din kæreste, så vis ham, hvordan han skal røre ved dig, i stedet for at skubbe ham væk.

Esther Perel taler om erotisk intelligens, som er din evne til bl.a. at forstå din seksualitet og lyst. Uanset hvor godt du forstår dig selv og din lyst, kan du altid blive bedre. Derfor foreslår jeg, at du tager jeres nuværende udfordringer som en mulighed for udvikling til at udvikle din erotiske intelligens, så jeres sexliv forbliver godt de næste mange år.

Læs mere om erotisk intelligens her: Esther Perel og erotisk intelligens

Dernæst har du sikkert ret i, at du din lyst mindskes ved at blive irettesat af din kæreste. For mange kvinder hænger lyst nemlig sammen med, at de føler sig trygge og elskede i deres parforhold. Derfor giver det god mening, at din lyst også afhænger af om din kæreste kritiserer eller roser dig.

Derfor skal du tage en snak med din kæreste om, hvordan du opfatter hans kritik. Det er ok, at spare på varmen, men at det påvirker dig, hvis han ikke siger det på en pæn måde. Snakken er ikke kun vigtigt, fordi det gavner jeres sexliv, men også jeres relation i almindelighed trives bedst, hvis I taler til hinanden med en kærlig stemme.

Jeg håber, det giver mening.

De bedste hilsner

Hvornår er nok, nok? Parterapeut, psykoterapeut og sexolog i København

Sexologisk rådgivning om manglende sexlyst

I mange parforhold er sex en væsentlig del af sammenhængskraften. Derfor kan det være et stort problem, når sexlysten forsvinder.

En sexolog kan hjælpe dig/jer med at vække den erotiske energi og lysten til sex. I stedet for frustration og skænderier så kontakt en sexolog – det kan redde dit parforhold!

Læs mere om sexologisk rådgivning: Manglende sexlyst

Opdateret d.23 jan. 201823-1-2018Kvinde: “Jeg kan gøre ham tilfreds, hvis vi dyrker sex meget oftere, men hvordan får jeg lyst til det?”Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend