Hvordan viser mænd kærlighed?

Kvinder kan bruge meget tankekraft på at overveje, om de er elskede.

De tænker på, om de mon har overset nogle signaler og på hvordan mænd viser deres kærlighed.

I denne artikel giver jeg mit bud på, hvordan mænd viser kærlighed – eller hvorfor de ikke gør.

Læs også: 7 myter om “rigtige mænd”

Hvordan viser mænd deres kærlighed?

Mænd føler kærlighed ligesom kvinder. Derfor viser mænd deres kærlighed på samme måde som dig. Sådan cirka.

Når en mand elsker, viser han det ved at være opmærksom, ved at tage kontakt, ved at søge fysisk nærhed, ved at sige at han elsker dig, ved at sende søde sms’er, ved at give dig blomster og gaver, ved at røre ved dig, ved at tage initiativ til sex, ved at invitere dig ud, ved at være hjælpsom og gøre tjenster, ved at invitere dig med hjem osv. osv.

Den første pointe i denne artikel er derfor: At mænd ikke har en speciel mystisk måde, at vise deres kærlige følelser.

Faktisk vil jeg sige, at hvis han virkelig, virkelig elsker dig, er du ikke i tvivl.

Læs også: Kærlighed er en handling – ikke kun en følelse

Hvornår viser en mand IKKE sine følelser?

Som sagt viser mænd deres kærlighed som dig. Kærlighed er et universelt sprog.

Men ligesom dig, kan han være genert og bange for at blive afvist. Og derfor skjuler han sine følelser. Det er i virkeligheden meget banalt.

Hvis du er hemmeligt forelsket, og tænker på om dine følelser er gengældt, skal du overveje, om du sender de rette signaler? Eller om du er afvisende? Måske har du slet ikke opdaget, at du har afvist ham. Eller måske er han bare usikker, og venter på, at du tager initiativ.

Hvis I derimod har været i et langt parforhold, kan kærligheden blive gemt under sårede følelser. Ligesom dig, kan han være bitter og føle sig dårligt behandlet. Han har måske brug for at blive bekræftet og mærke din kærlighed, før han åbner op og viser sin kærlighed.

Test dig selv: Er du kærlighedsafhængig? 

Hvordan viser mænd deres kærlighed

Forskellige kærlighedssprog

Hvis du er forvirret over en mands signaler, kan det skyldes, at I har forskellige kærlighedssprog, dvs. måder I føler og viser kærlighed.

Ofte taler man om de 5 kærlighedssprog:

  • Berøring / kærtegn
  • Ros / anerkendende ord
  • Tid / samværd
  • Gaver / ting
  • Handlinger / tjenster

Pointen er, at hvis I har forskellige kærlighedssprog, misforstår I nemt hinanden. Hvis han fx viser sin kærlighed ved at kram og kærtegne, men du har brug for ord, så føler du dig ikke for alvor elsket.

Min oplevelse er, at der er lidt flere kvinder end mænd, som har ord og tid som kærlighedssprog, og til gengæld lidt flere mænd, som har berøring og tjenster. Men sådan behøver det slet ikke være i dit tilfælde.

Bliv klogere på De 5 kærlighedssprog.

En god og vigtig samtale er snakken om, hvordan og hvornår I føler jer holdt af. På den måde finder I ud af, om I er forskellige. Og samtidigt får du fortalt ham, hvad du har brug for, for virkelige at føle dig elsket.

Som sagt, har en del mænd svært at ved sætte ord på følelser, og derfor har de brug for længere tid, inden de fortæller, hvordan de har det.

Her kan du blive klogere på, hvorfor nogle mænd, har svært ved at åbne munden: Den tavse mand – og hvorfor han trækker han sig

Mænd som går mere op i job

En anden forskel på mænd og kvinder er, at det kan være en tendens til at manden prioriterer job, karriere, sport og fritidsinteresser relativt højt, og derfor har mindre energi til kærlighedslivet.

Derfor tænker han ikke så meget over, om han nu elsker eller ej. Og måske synes han ikke det er så vigtigt.

Du spekulerer på, hvordan din mand viser kærlighed, mens han spekulerer på sit job.

Det er ikke fordi, han ikke elsker. Han er bare optaget af andre ting, og er ikke så interesseret i sine følelser.

Hvordan viser en mand sin kærlighed

Mænd og sex

En anden forskel på mænd og kvinder er, at kærlighed i højere grad er forbundet med sex for mænd end kvinder.

Forstået på den måde, at for mange mænd (og nogle kvinder), er sex en måde at mærke deres kærlighed på. Dvs. når de tager initiativ til sex, kan det også være for at mærke og give kærlighed.

Men ikke altid! De fleste mænd kan nemlig sagtens have sex helt uden kærlige følelser. Derfor skal du ikke tro, at bare fordi I har sex, så elsker han dig.

Læs også om Luder-madonna komplekset – når kærlighed og sex ikke kan følges

Værd at huske

I denne artikel har jeg prøvet at besvare et spørgsmål, som mange kvinder spørger sig selv: Hvordan viser mænd kærlighed?

Det kort svar er, at en mænd viser kærlighed som kvinder.

Der er dog nogle forskelle:

Mænd har lidt oftere tjenster og berøring som kærlighedssprog end kvinder. Kvinder kan til gengæld have lidt mere brug for tid og ord. Derfor kan der opstå misforståelser.

Derudover fylder kærlighed og parforhold ikke meget for nogle mænd. Og derfor udtrykker de heller ikke deres kærlige følelser.

Endelig kan sex være en måde at vise kærlighed for en mand.

PS:

Jeg har lavet en gratis kvikguide til kvinder, som er trætte af tavse mænd. Få din guide her: Hvad gør jeg, når han trækker sig?

Opdateret d.21 aug 201921-8-2019Hvordan viser mænd kærlighed?Bevidsthed.org 

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!

Send this to a friend