Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er sexolog, psykoterapeut, coach og parterapeut.

Brevkasse

Forelsket i kollega, men vil ikke være utro: “Jeg kæmper imod min krop!”

Kære Holger

Jeg startede nyt job for ikke så længe siden, hvor vi arbejder i en gruppe på 4 mennesker, og render meget op og ned af hinanden.

Fra første samtale og blik, så jeg min kollega, som jeg er så tiltrukket af, at det næsten gør ondt ikke at kaste mig over ham på kontoret!

Han gør små ting i hverdagen, han rør tilfældigvis ved mig, prøver at få mig til at grine, og så er han bare sød.

Vi er begge i forhold og begge to tilfredse med det. Jeg har aldrig været min kæreste utro, og jeg vil på ingen omstændigheder være det, men hver dag en kamp for ikke at være det!

Jeg har aldrig oplevet noget lignende før. Hvordan takler jeg situationen?

Læs også brevet: Min eneste ene er allerede gift!

Jeg har aldrig følt, som jeg gør med min kollega. Jeg har aldrig troet på kærlighed ved første blik, og alt det der kærligheds pjat, men lige med ham føler jeg, at det er kærlighed ved første blik. Jeg får et sug i maven, når jeg ved han kommer hen til mig. Hvordan kan jeg lukke det ude?

Jeg er så frustreret, for jeg prøver ihærdigt at kæmpe imod min krop, som bare vil have ham. Hjælp!

Det skal lige siges, at jeg slet ikke havde det på samme måde, da jeg mødte min kæreste, Hvordan kan det være?

Hilsen hende den frustreret.

Parterapeutens svar:

Kære Frustrerede

Tak, for dit brev.

Når du siger kærlighed ved første blik, mener du nok tiltrækning ved første blik? Det er vigtigt at skelne. For hvis du virkelig elsker ham, så skal du måske være sammen med? Men hvis du kun er tiltrukket og forelsket, så går det som regel over efter nogle måneder. Jeg anbefaler, du starter med at læse artiklen kærlighedens kemi: forelskelse, begær og tilknytning.

Her er mit forslag: Fortæl din kollega, at du virkelig synes, han er sød, og du kan mærke, at du føler dig tiltrukket til ham. Men du elsker din kæreste, og vil ikke være ham utro.

Derfor vil du gerne have, at I holder lidt afstand, når det er muligt. Og I kun taler sammen som kollegaer. Det er ikke for at være uvenlig, men det er bare nemmere for dig, hvis I ikke har så meget kontakt.

Herefter skal du stoppe alle former for flirten. Ikke noget med røre hinanden ”tilfældigt” osv. for det øger kun dit problem.

Stop også alle fantasier og tanker om ham, for det gør det kun værre! Det bliver selvfølgelig hårdt, men der er ingen vej uden om.

Læs også: Hvorfor er man utro?

Den gode nyhed er, at den form for seksuel tiltrækning plejer at falde med tiden. Du skriver, at du startede det nye job, for ikke så længe siden. Derfor er der god mulighed for, at tiltrækning mindskes.

Dog er det usandsynligt, at tiltrækningen forsvinder helt. Derfor skal du kunne rumme seksuel tiltrækning uden at handle på det.

Jeg synes, du skal give dig selv 1 måned, og hvis det ikke bliver bedre, må du overveje at finde et nyt job eller blive flyttet til en anden gruppe.

For hvis du konstant er oversvømmet af forelskelse og begær, er det kun et spørgsmål om tid, før du handler på det. Det svarer til at være på slankekur, men være mega lækkersulten og arbejde i et konditori! Før eller siden falder du i.

Derudover vil forelskelsen i din kollega tiltrække dine tanker og følelser, og det kommer til at gå ud over dit parforhold og din kæreste (og dit job!), for han vil opleve, at dit fokus er et andet sted.

Endelig skal du huske, at forelskelse og seksuel tiltrækning ikke har noget med kærlighed at gøre. Tiltrækning er heller ikke garanti for et godt parforhold. Slet ikke. Tiltrækning betyder intet andet, end at du er tiltrukket.

Læs også: Derfor er du forelsket

Det vil også være godt at sørge for at ”spise sig mæt hjemme”. Dvs. at I har masser af sex, får talt om jeres problemer og udfordringer, prioriterer gode oplevelser osv., så dit forhold er så godt som muligt. Ellers bliver den nye og spændende kollega endnu mere spændende.

Endelig kan du måske lære se tiltrækningen som en gave. Mange keder sig lidt på deres job, du får til gengæld lov til at mærke lidt spænding. Du skal bare lade være med at handle på det eller fantasere om din kollega. Du kan se det som energi, som opstår og forsvinder, intet andet. Ligesom regnvejr og solskin.

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

De bedste hilsner

Forelsket i kollega, men vil ikke være utro! Brevkasse om kærlighed og parterapi.

Opdateret d.20 april 201820-4-2018Forelsket i kollega, men vil ikke være utro: “Jeg kæmper imod min krop!”Bevidsthed.org

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!

Send this to a friend