14-4-2017Utro mand i dilemma efter kærestebrud: Hun vil have mig tilbage, men ved ikke, hvor meget jeg har været utro.Bevidsthed.orgBrevkasse om: Parforhold, sex og kærlighed.

Brevet er besvaret af Pernille og Holger. Pernille er sexolog og kropsterapeut. Holger er parterapeut, sexolog og coach i København.

Utro mand i dilemma efter kærestebrud: “Hun vil have mig tilbage, men ved ikke, hvor meget jeg er utro!”

Kære Holger

Jeg er i noget af et dilemma: Jeg havde indtil for nyligt en helt fantastisk kæreste, som jeg stadigvæk holder meget af.

Grunden til vi slog op er, at jeg havde flirtet med en anden pige, og skrevet om vi skulle have sex osv. Dette fandt hun ud af, og jeg valgte at fortælle sandheden. Det var for meget for hende på daværende tidspunkt, men nu vil hun gerne have mig tilbage.

Det reelle problem er dog, at der er så mange ting i vores forhold hun ikke ved. Jeg har været hende utro op til adskillige gange, og dette er selvfølgelig ikke okay!

Læs også i brevkassen: Jeg elsker min kone, men kan ikke stoppe med at date andre (videosvar) 

Jeg har dog altid haft et problem med dette, og ved ærligt ikke, hvad jeg skal stille op. Jeg har nærmest været samtlige kærester utro, og ingen af dem har fundet ud af det i en større grad. Tror jeg er utro, fordi jeg hurtigt keder mig rent seksuelt. Og selvom jeg er sammen med en meget smuk pige – så er hende hendes veninde også spændende.

Jeg har altid løjet utrolig meget, faktisk så længe jeg kan huske. Det er primært med små ting, men også større ting som du kan høre. Jeg er bange for dette en dag vil gøre at jeg i sidste ende, kommer til at slutte mine dage som ensom.

Jeg lider af dårlig selvtillid, og har de sidste par måneder forsøgt at gøre noget ved dette, men det er en længerevarende proces.

Læs også i brevkassen: Jeg tror min mand er utro, men jeg kan ikke bevise noget 

Jeg ville elske at være sammen med hende igen. Hun er det bedste menneske jeg kender, og jeg føler mig altid enormt godt tilpas i hendes selskab. Dog ved jeg ikke om jeg længere kan leve med, at hun ser enormt op til mig, og tror jeg er den skønneste fyr i verden – for det er jeg slet ikke, desværre.

Jeg ønsker ikke at skade hende yderligere, og overvejer derfor stadigvæk at holde fast i vi ikke skal være sammen, også bare lade tingene ligge som de er. Jeg synes på mange måder at dette vil være det mest rigtige, selvom jeg ville ønske vi kunne være sammen.

Jeg kan også fortælle hende hele sandheden, såre hende og højst sandsynligt aldrig nogensinde komme til at snakke med hende igen. Sidste mulighed er selvfølgelig at fortsætte forholdet i løgnen, ændre mig og håbe det aldrig bliver opdaget.

Læs flere breve her: Brevkassen om sex, kærlighed og parforhold

Vi har været i et meget langt forhold, og hun var også mig utro i starten – hvilket helt klart har sat nogle dybe spor i mig også. Det kom vi igennem, og hun gjorde alle de rigtige ting for at få os til at fungere igen. Det endte dog alligevel med, at jeg selv var utro, og følte et eller andet sted en slags retfærdighed ved det.

Jeg føler mig slet ikke god nok til hende, eller nogle andre – og vil derfor vide, hvad jeg skal gøre?

Jeg ønsker ikke at lyve for alle, og ønsker bestemt ikke kun at gøre, hvad der er bedst for mig selv altid. Jeg er meget forvirret, og har brug for brug for hjælp. Alle de her tanker tynger meget mit humør.

Mvh. Anonym

Sexologen og parterapeuten svarer:

Kære Anonyme

Tak, for dit spørgsmål.

Du kan se mit svar her:

Hvis du vil vide mere om åbne parforhold, har jeg skrevet en artikel om det åbne parforholds fordele og udfordringer: Åbne parforhold.

Vil du vide mere om utroskab, så læs her: Utroskab.

De bedste hilsner,

Holger er sexolog og parterapeut i København

Parterapi: Utroskab og tilgivelse   

Utroskab kan ødelægge et parforhold, flere år efter det har fundet sted, fordi minderne ligger som en sort sky over parforholdet. I et parterapiforløb får I mulighed for at tale ud om de svære følelser, og genskabe tilliden i forholdet, inden det er for sent.

Læs mere om parterapi: Parterapeut i København

Opdateret d.14 april 2017

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!

Send this to a friend