Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog, coach og psykoterapeut i København

Brevkasse

Min kæreste bor rodet og ulækkert – Hvordan får jeg ham til at gøre rent?

Hej Holger

Jeg er kvinde, 51 år og har en kæreste (kendt hinanden ca. 14 mdr.) på samme alder.

Min drøm er at flytte sammen med ham på den lange bane, men jeg ved at det ikke kommer til at ske, som det ser ud nu. Jeg er IKKE fanatisk med rengøring, men nu vil jeg ikke være i hans hjem mere. Sidst jeg var på besøg, var der afføring op ad toiletsiderne pga. tynd mave. Køkkenbordet flød med beskidt service og sådan kunne jeg blive ved.

Jeg er bange for at blive en slags mor i forholdet, og sådan gradvist overtage “pligterne”. Og det kan jeg mærke, er et absolut turn off.

Hans personlige hygiejne er der ikke noget med.

Hvordan taler man om emnet? Han cutter mig totalt af, når jeg gerne vil tale om essentielle ting, fx. elskov kontra mekanisk sex, om han stadigvæk har konto til pornosites, og om han bruger det, om vi har de samme drømme, hans udlevering af min private fortid til en anden kvinde. Og så det her med rodet og skidtet overalt.

Er jeg en typisk heks, der vil ændre manden? Er kærlighed nok? Håber du kan give et indspark.

De bedste hilsner MBH

P.s. Vi har ikke talt sammen i flere dage. Han tager aldrig kontakt efter en konflikt.

Parterapeut og psykoterapeut svarer:

Hej MBH

Tak, for dit brev.

Du nævner flere problmer.

Rengøring:

At man har forskellige rengøringsstandarder er normalt. Men det er også klart at jo større forskelle, desto flere magtkampe og konflikter. Den med de højeste standarder vil brokke sig, og den med de laveste standarder vil føle sig presset.

Voksne selvstændige mennesker må have den standard de vil. Det kan du som udgangspunkt ikke gøre noget ved. Du kan appellere til ham, men i sidste ende er det hans egen sag.

Du har selvfølgelig ret til at spørge: “Kan vi ikke være mere hos mig. Jeg har svært ved at føle mig godt tilpas, når der så beskidt.” Eller du kan gøre det nemt for ham, ved at fortælle 3 ting, som du synes er særlig ulækkert, og som han skal gøre rent, hvis du skal besøge ham.

Du kan også hjælpe ham: “Hvis jeg nu laver mad, gør du så dit toilettet rent?” På den måde giver du noget til gengæld i stedet for kun at kræve.

Det er en fare for, at du ender med at overtage rengøringen, fordi du har meget energi på det. Det skal du gøre om med dig selv, om du vil. Nogen kvinder vil måske ikke have så meget i mod det. Andre vil have et problem med det. Det er din beslutning.

Her kan du læse mere om at sætte grænser.

Er kærlighed nok?

Nej, kærlighed er ikke nok. Kærlighed er vigtigt – og kærlighed gør det nemmere at leve med hinandens forskelligeheder. MEN KÆRLGHED ER IKKE NOK!

Kærlighed kan være ubetinget. Men det kan et parforhold ikke.

Mange tror, at hvis bare de elsker nok, så bliver alt godt. Men det gør det ikke! Her kan du læse mere om myter om parforholdet.

Kommunikation:

Mange kvinder har svært ved at kommunike med deres mand. Du er ikke alene.

Derfor har jeg samlet nogle råd i denne lille e-bog, som du måske kan bruge: Hvad gør jeg, når han trækker sig.

De bedste hilsner,

Parterapeuten skriver om psykologi i brevkassen - Min kæreste bor rodet og ulækkert - En ulækker mand

Opdateret d.3 okt. 20191-9-2019Min nye kæreste må ikke komme med til børnefødselsdag!Bevidsthed.org

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!

Send this to a friend