Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog, coach og psykoterapeut i København

Brevkasse

“Vores sex er kun god, når jeg lukker øjnene og fantaserer om en anden”

Hej Holger

Jeg har været sammen med den her dejlige fyr siden 16 år gammel og til vores trediver. Og vi har altid været hinandens bedste venner.

Jeg er et meget seksuelt menneske og min søde kæreste prøver at følge med. Vi har været sammen med andre, men aldrig hver for sig. Mit problem går lidt i mine følelser herom.

Ser du, hvor han er meget vanilje, så er jeg nok meget lige på og hårdt, og jeg har de sidste par år simpelthen ikke tændt på ham. Jeg gør alt for at prøve, og der har været perioder helt uden sex, kan simpelthen ikke finde lysten til ham.

Læs også brevet: Jeg kan kun komme, hvis jeg tænker på beskidt porno

Vi har stadig sex, og det er heller ikke dårligt, hvis jeg lukker øjnene og forestiller mig en anden. Problemet er bare, at jeg elsker manden, det tror jeg i hvert fald. Og jeg ved han elsker mig. Men hvad er et forhold uden god sex? 

Det er ikke fordi, jeg ikke har prøvet at tale om det, og han ved efterhånden lige præcis, hvad der tænder mig mest. Men det virker bare ikke med mindre jeg bliver blindfolded.

Og han er jo ikke grim, tager ofte andre kvinder i at kigge efter ham, så hvorfor kan jeg ikke tænde på ham? Når han er igang, kører mit hovede bare som en kritisk diktator “har han ikke klippet negle, gad vide hvornår vi er færdige, gad vide hvordan jeg ser ud i hovedet lige nu”.

Læs også brevet: Jeg har præstationsangst i sengen!

Forstår slet ikke min hjerne i det her, skal jeg blive med sex jeg ikke nyder, men med en mand jeg elsker? Eller skal jeg ud og være mig selv og fri et stykke tid? Hvad skal jeg gøre her?

Kh Freja

“Vores sex er kun god, når jeg lukker øjnene og fantaserer om en anden”

Parterapeut og psykoterapeut svarer:

Hej Freja

Tak, for dit brev.

Et ubehagelig dilemma du er havnet i. Men bestemt ikke noget du er ene om. Mange par rammes af manglende sexlyst, selvom alt andet fungerer i forholdet.

Hvor vigtig sex er for dig, kan du kun selv mærke. Og derfor er det kun dig selv, som kan mærke, om du skal gå eller blive i forholdet. Men det lyder lidt som om, at du har mest lyst til at være alene og udleve din seksualitet?

Der er desværre ingen nemme veje til mere sexlyst. Og måske bliver den fysiske tiltrækning mellem jer bare aldrig, hvad du håber på. Det er virkeligheden, du må forholde dig til.

Når det er sagt, er det absolut muligt at gøre noget for sexlysten. Jeg forestår, du starter med at læse om kvinders manglende lyst til sex. Læs også her om erotisk intelligens. Endelig kan I overveje, om en version af et åbent parforhold er noget for jer.

Og nu en løftet pegefinger: Det er ikke sundt at have sex med en person, du dybest set ikke har lyst til.

Du vender dig selv til at være fraværende, forsvinde ind i sindet og ignorerer kroppens signaler. Og det kan tage tid at aflære.

I værste fald kan din krop få stor modstand mod sex og intimitet. Det har jeg set flere gang i mit arbejde som parterapeut og sexolog.

Mit råd er, at du fortæller din kæreste, hvordan du har det. Del din frustration, sorg og smerte med ham. Læs også artiklerne sammen og tal om det. Jeg gætter på, at han også føler, at noget ikke er helt som det skal være.

Jeg ønsker dig held og lykke.

De bedste hilsner,

Brevkasse om psykologi: Vores sex er kun god, når jeg lukker øjnene og fantaserer om en anden

Opdateret d.17 nov. 201917-11-2019“Vores sex er kun god, når jeg lukker øjnene og fantaserer om en anden”Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend