Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog, coach og psykoterapeut i København

Brevkasse

“Hvad gør jeg, når han ikke tager kontakt?”

Hej Holger

Jeg er 47 år og har dated en mand i 6 måneder nu. Jeg har 2 børn med min eksmand i en 7/7-ordning.

Mit problem er, at jeg sjældent hører fra min kæreste, de uger børnene er hos mig. Det stresser mig en del, for jeg føler, at han ikke vil mig. Men hvad gør, når han ikke tager kontakt?

Læs også brevet: Hvorfor trækker han sig pludselig?

Jeg vil ikke tigge, for jeg føler, at hvis han kan lide mig og har følelser for mig, så vil han også ringe eller sende en SMS osv.

Vi har talt lidt om det, hvor han bare sagde, at han ikke kan li’ at sende SMS’er. Det virkede som han snakkede uden om og lukkede hurtigt i. Det føles som om, han ignorerer mig og trækker sig lidt, når vi ikke er sammen.

Håber du har en ide til, hvad jeg kan gøre, når han ikke tager kontakt.

KH Kirsten

Når han ikke tager kontakt

“Hvad gør jeg, når han ikke tager kontakt?”

Parterapeut og psykoterapeut svarer:

Hej Kirsten

Mange tak, for dit brev.

Jeg kan sagtens forstå, at du ønsker dig mere kontakt, og bliver både forvirret og ked af det, når han ikke tager kontakt.

Men det lyder som om, det ikke er hans behov. Og jeres forskellige behov kan være kilde til spændinger og konflikter. Derfor er det vigtigt, at I får taget hånd om dem.

Allerførst bliver du nødt til at tale med ham om det igen. Jeg gætter på, at hvis du fortæller, hvordan du har det, uden at angribe eller anklage ham, så vil han være imødekommende.

De fleste mænd vil gerne gøre deres kæreste glad. Og jeg gætter på, at din kæreste også vil gøre dig glad – men det forudsætter, at han forstår dine behov.

Når jeg læser dit brev, får jeg en fornemmelse af, at det er svært for at dig at bede om at få dine behov opfyldt. Du siger bl.a., at du ikke vil “tigge”, men du tigger ikke, bare fordi du beder om mere kontakt.

Derudover så kan ingen lide at føle sig anklaget, så hvis du kommer til at sende små stikpiller til ham om, at han ikke kontakter dig, så vil han trække sig fra dig. Sørg hellere for at udtrykke din påskønnelse, når han faktisk kontakter dig. Sig fx: “Hvor er det dejligt, du ringer. Det gør mig glad.” Det er langt mere motiverende end sure bemærkninger.

Læs også: Når mænd lukker af

Jeg bliver også nysgerrig på, hvor ofte du tager initiativ til kontakt? Måske skal du vende dig til, at du skal kontakte ham lidt mere end han kontakter dig. Det betyder jo ikke, at han ikke holder ligeså meget af dig, som du holder af ham. Det betyder bare, at du har mere bruge for være i kontakt end ham.

Hvis du vil være bedre til at kommunikere med mænd, som har svært ved at åbne op, så har jeg skrevet en gratis lille e-bog: Hvad gør jeg, når han trækker sig.

De bedste hilsner,

Parterapeuten i brevkassen: Hvad gør jeg, når han ikke tager kontakt?

Opdateret d.11 okt. 201911-10-2019“Hvad gør jeg, når han ikke tager kontakt””Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend