Brevkassen om parforhold, sex og kærlighed

Brevet er besvaret af Pernille og Holger. Pernille er sexolog og kropsterapeut. Holger er parterapeut, sexolog og coach i København.

Kvinde vil være kæreste med sin bedste ven: “Er der chance for, at han forelsker sig?”

Hej Holger

Jeg er en pige på 28 år, som er meget forelsket i en mand på 30 år. Manden og jeg er virkelig gode venner, og vi er intime og kærlige ved hinanden. 

Vi har vores egen lejligheder, men jeg sover hos ham omkring fem dage om ugen og vi hygger os meget godt sammen, hænger ud, går i biografen, etc. Vi har lækker sex sammen flere gange om ugen, og har haft det de 11 måneder vi kendt hinanden.

Jeg har fortalt ham, at jeg er forelsket i ham (det har jeg været fra første gang jeg mødte ham. Jeg tvivler aldrig på, at det er ham jeg vil være sammen med, men føler i hele mit hjerte, at jeg ønsker ham alt godt og all lykke i verden, også selvom det ville vise sig, at jeg ikke er pigen, der kan give ham det), men han er usikker på sine følelser for mig.

Jeg prøver ikke at spørge ind til hans følelser alt for tit, fordi jeg ved at han føler sig utilpas omkring at tale om følelser. Men de gange jeg spørger ind til dem, siger han, at han ikke har nogle romantiske følelser for mig, eller at han ikke ved med 100% sikkerhed, hvad han føler for mig endnu.

Selvom jeg synes, han er den lækreste lort, der nogensinde har befolket Tellus (latin for jorden), så er han i grund og bund en genert mand, der aldrig tidligere har været i et forhold, og som ikke har været sammen med mange piger seksuelt. 

De sidste to måneder har vores forhold været bedre end nogensinde, og selvom jeg elsker at hygge med ham, føler jeg også dobbelte følelser, da det er svært for mig at forstå, hvorfor han ikke vil være kærester med mig, når vi har det så godt sammen.

I går aftes fortalte jeg ham derfor, at vi ikke kunne blive ved med at hænge ud, fordi selvom vi nusser hinanden og passer så godt på hinanden, og opfører os som om vi i et forhold, så påvirker det min selvtillid ikke at få “titlen”, samt nogle gange høre ham fortælle om de lækre piger i hans løbeklub.

Da jeg fortæller ham det, og han forstår, at jeg denne gang mener det alvorligt omkring at afslutte vores venskab, bliver han ekstremt ked af det, og starter med at græde. Han siger, at det er fordi, han kommer til at savne mig så meget, og fordi han ikke er sikker på, at han taget den rigtige beslutning.

Sidst han græd var da en slægtning til ham døde for et år siden, og jeg har derfor aldrig set ham græde for. Det har aldrig tidligere gjort så ondt i mig at se et menneske græde, og jeg ku’ simpelthen ikke rumme at se ham så ked af det, så det blev en meget følsom aften for os begge to.

Læs også brevet: Kvinde forelsket i bedste ven: “Skal jeg gå fra min kæreste?”

Samlet føler jeg, at jeg aldrig igen vil gøre ham ked af det, og at jeg derfor bliver nødt til at blive ved med at hænge ud sammen med ham, fordi tanken om at han ville føle sig alene uden mig, smerter mit hjerte. (Selvom jeg egentlig selvfølgelig godt ved, at han tids nok ville finde en pige han holder af mere end mig, der kan tage min plads, og at han derfor med stor sandsynlighed, ikke ville behøve føle sig alene i lang tid). Jeg er også ubeskriveligt glad for ham og ville savne ham ekstremt meget, hvis vores venskab slutter her.

Nu til mine spørgsmål:

1. Er der mulighed for, at min bedste ven forelsker sig i mig, selvom han ikke har fået nogle romantiske følelser de 11 måneder, vi nu har kendt hinanden? 

2. Hvad gør det ved mit selvværd i det lange løb, at blive ved med at hænge ud med en mand, der takker ja til mit venskab og til min krop, men nej til min kærlighed? 

Jeg tror i øvrigt, at jeg er en ret klassisk pige, når det kommer til mit selvværd. Nogle dage har jeg det ok med mig selv, og synes bestemt at jeg har noget at tilbyde både verden og dens testosteronstyrede indbyggere, og nogle dage synes jeg, at jeg ligner en carbloadad elefant i sit tredje trimester.

På forhånd et virkeligt stort tak for din hjælp.

Carbloadaren numero uno

Parterapeut og sexolog svarer:

Kære Carbloader

Tak, for dit spørgsmål.

Du kan se mit svar her:

Hvis du vil vide mere om forelskelse, så se her: Derfor bliver du forelsket og Ulykkelig forelskelse.

De bedste hilsner,

Holger er sexolog og parterapeut i København

Parterapi: Din vej til et bedre parforhold   

Er du i tvivl om dit parforhold? Har du brug for at blive klogere på din partner? I et parterapiforløb får I mulighed for at kommunikere ærligt. Begge bliver set og hørt. Misforståelser bliver til klarhed. Og jeres parforhold får ny energi.

Find ud af om parterapi er noget for dig: Parterapi København

Opdateret d.17 juli 2017

9-7-2017Kvinde vil være kæreste med sin bedste ven: “Er der chance for, at han forelsker sig?”Bevidsthed.org 

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend