Skrevet af Holger Spanggaard.  Følg mig på    Facebook

19-09-2014Hjernen minBevidsthed.org 

Din hjerne forsvinder…

Adskillige studier har vist, at den mentale kapacitet er proportional med hjernens masse. Den gennemsnitlige hjerne vejer 397g ved fødslen og stiger til 1180g på 6år. Væksten fortsætter og topper ved omkring 25års-alderen, hvor hjernen vejer 1450g. Herefter begynder hjernen at miste ca. 2g per år. Efter 80år øges hastigheden, og massen aftager med omkring 5g per år. Dvs du ender med, at have tabt op imod 10% af din hjerne masse! (kilde: International Journal of Neuroscience).

Men der er håb. Et studie viser, at regelmæssig meditation, fuldstændigt modvirker tabet af hjernemasse med alderen. Som på alle andre områder af livet gælder: use it or lose it! 


Du ser stemmer!

McGurk effekten henviser til det fænomen, at opfattelsen af stemmer påvirkes visuelt. Menneskers taleopfattelse er multimodalt, dvs. at flere forskellige sanseindtryk er involveret. Det er ikke kun hørelsen som påvirker vores taleopfattelse, men også synet!

Den måde hvorpå en person bevæger sine læber, påvirker altså vores opfattelse af stemmer.  Effekten er overraskende stærk – selvom man kender effekten, og ved at det er en slags syn-høre-bedrag, fortsætter selv-bedraget!

Prøv selv at se! Du bliver overrasket! Læs mere på wikipedia

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!

Send this to a friend