Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er sexolog, psykoterapeut, coach og parterapeut.

Brevkasse

Kvinde på 180 cm: “Min kæreste synes jeg er for stor og ikke feminin nok.”

Hej Holger

Jeg har en dejlig kæreste og vi har været sammen lidt over et år, vi har det virkelig skønt sammen og er glade og forelskede. Men jeg føler mig lidt magtesløs, da han ikke mener jeg er feminin nok, og det pga. min størrelse.
Jeg er 180 høj, og min kæreste er samme højde som mig. Han har svært ved at acceptere at jeg er høj og også har lidt brede skuldre. Da han ikke føler sig mandig nok, da han selv er slank. Så ja vi fylder nærmest det samme og jeg vejer 5 kg mere end ham.
Det er ikke første gang det her emne er oppe at vende, da det har bekymret ham før. Hver gang han nævner det, bliver jeg utrolig ked af det og får ondt i maven, da jeg tænker at nu går han fra mig. Og så på noget så latterligt som min størrelse, som jeg ikke kan gøre noget som helst ved. Jo jeg kan tabe mig, men jeg er glad for hvordan jeg ser ud nu og mine veninder synes heller ikke jeg skal tabe mig mere. Og selv om jeg gjorde, er min krop ikke bygget til at skulle blive ultra tynd.
Han er bange for at min størrelse har for stor betydning for ham. Han har et billede i hovedet af at lave smalle piger er mere feminine end høje piger. Hvis de høje piger skal være feminine skal de være tynde. Han siger at han synet et ‘lille nips’ der sidder og drikker vin kan være vildt sensuelt, hvorimod en stor pige skal udstråle virkelig meget feminin energi for at være ligeså sensuel.
Det han mener jeg kan gøre, er at få mere feminin energi, da det så vil kompensere for jeg er den størrelse jeg er. Jeg er bare bange for at det aldrig nogensinde bliver feminint nok til ham. Jeg synes det er så svært, for jeg kan godt prøve at blive mere feminin, men jeg vil heller ikke ende med at blive en person jeg ikke er.
Han synes også selv det er irriterende han skal tænke sådan, og føler sig overfladisk over at føle sådan. Jeg ville ønske at det gode vi har sammen, kunne opveje det med min størrelse. Jeg har bedt ham snakke med andre om det, da jeg tror det er godt at få det vendt med andre end mig. Og hvis han bare går med det i hovedet hele tiden for sig selv, så kan han endnu mere bekræfte sig selv i at jeg er for ‘stor’.
Jeg har brug for råd til hvad han og jeg kan gøre. For hver gang han nævner det, føler jeg mig ikke god nok, og absolut mindre feminin, da jeg kommer til at tænke på om mine bevægelser og væremåde er for store for ham. Det hjælper bestemt ikke på min selvtillid, og gør det heller ikke nemmere for mig at være feminin og forførende når jeg føler mig stor.
Mvh
Den magtesløse pige.

Parterapeutens svar:

Kære magtesløse pige

Tak, for dit brev.

Vi tænder alle på noget forskelligt: Tyk, tynd, høj, lav, lys, mørk osv. Sådan er det. Men ingen af os får præcis det vi gerne vil have. Selvom du levede op til alle hans drømme, ville der komme en dag, hvor han ville få lyst til noget andet! Det er ligesom med mad: Selvom vi kan få vores livret hver dag, ville vi på et tidspunkt få lyst til noget andet.

Så glem alt om, at du nogensinde kan leve til en mands ideal for evigt. Det kan ingen.

Det er mega dårlig stil, at din kæreste bringer din højde op igen og igen. For du kan jo ikke ændre det. Enten må han finde en anden pige, eller elske dig som du er. Der er ingen anden mulighed.

Det svarer jo til, at du igen og igen brokker dig over, at hans dillermand ikke er kæmpe stor. Eller at han ikke er 195cm og har store overarme.

Siden det er ham, som brokker sig, og dig som er blevet gjort forkert, virker det som om, at du vil ham mere end han vil dig. Det skaber et uligevægtigt forhold, hvor han tillader sig at stille urimelige krav, og du bliver ramt på dit selvværd.

Det er fx også dig, som skal være mere feminin. Hvorfor er det ikke ham, som skal være mere maskulin? Hvis han var super maskulin, ville han være ligeglad med din højde. Så ville han tænde på dig, bare fordi du er kvinde! Så i stedet for at diskutere din femininitet, så burde han se på sig selv og sin maskulinintet. Hvorfor er det nemmere for ham, at føle sig som mand overfor en lille pige?

Jeg synes, du skal sige til ham, at du bliver ked af det, hver gang han bringer din højde op, og at det går ud over din selvfølelse som en feminin kvinde, når I er sammen.

Det er selvfølgelig fint, at både mand og kvinde bliver bevidste om deres maskulinitet hhv. femininitet, fordi det er med til at styrke polariteten i forholdet. Men der skal være balance. Du skal ikke gøre en masse for at leve op til hans krav, uden at han gør noget til gengæld. Hvis du skal være mere feminin, så skal han være maskulin. Det duer ikke, at den ene stiller krav og den anden blot adlyder. Det er ikke et ligeværdigt forhold.

Du kan læse mere om polaritet her: Polaritet og seksuel tiltrækning

Mit råd er, at du glemmer alt om, at du skal leve op til hans krav og ændre dig en masse. Spil hellere bolden over til ham: Hvad har han tænkt sig at gøre, for at tænde mere på dig? Og så bede ham stoppe med at sammenligne dig med små piger. Det er sårende og absolut ikke ok!

I stedet for at fokusere på det, som ikke kan ændres, så brug hellere energi på det, som kan ændres: Hvordan kan I blive bedre venner, blive bedre til at give kærlighed, blive bedre til sex osv. Jeres forhold har et kæmpe potentiale som kan forløses, selvom I ikke lever 100% op til hinandens forestillinger om den ideelle kropsbygning.

Desuden må du indstille dig på, at han måske ikke kan overvinde sine begrænsninger. Det er jo super ærgerligt, men sådan er det bare nogle gange. Det ville være fantastisk, hvis vi frit kunne vælge på hvem og hvordan vi tænder. Så i værste fald må I skilles. Det er op til ham, at finde ud af om han kan ændre sin indstilling.

Til sidst får du et citat:

Lykken er ikke er at finde den perfekte, men at gøre det perfekte, med den man har fundet!

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

De bedste hilsner,

Parterapi - Kvinde på 180 cm: "Min kæreste synes jeg er for stor og ikke feminin nok."

Opdateret d.24 maj 201824-5-2018Kvinde på 180 cm: “Min kæreste synes jeg er for stor og ikke feminin nok.”Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend