Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog, coach og psykoterapeut i København

Brevkasse

Kvinde forelsket i kærestens ven: “En aften drak vi os fulde og havde sex – skal jeg gå fra min kæreste?”

Kære Holger

Jeg er en kvinde på 29 år, som har været i et fast forhold gennem snart 4 år. Vi har boet sammen i hans lejlighed i 3 år. Men nu er jeg kommet i tvivl, om jeg skal forlade ham.

Jeg har gennem en længere periode være i tvivl om det skulle være mig og ham, da vi på en del punkter er meget forskellige, hvilket frustrerer mig en del – og jeg “keder” mig lidt i forholdet.

Læs også brevet: Kvinde drømmer sig væk: “Skal jeg forlade min kæreste eller blive?”

Nu kommer dilemmaet:

Efter en ferie med hans venner og jeg, opstod der næsten fra 1.dag et specielt bånd til en af hans venner.

Jeg har aldrig følt mig så tryg og afslappet, som jeg gør i vennens selskab. En aften vi drak os fulde, sket det der ikke måtte ske: vi havde sex!

Vi forsat ferien, men med dårlig samvittighed begge to. Jeg må indrømme, at jeg hurtigt fik følelser for ham, men sagde intet.

Efter vi kom hjem fra ferie mødtes vi, og snakkede det hele igennem. Det viser sig, at han er smask forelsket i mig og mener, at han aldrig har prøvet så stærke følelser, som jeg giver ham. Og jeg må tilstå, at jeg har det på samme måde.

Læs også brevet: Fortvivlet og forvirret pige: “Hvem skal jeg vælge?”

Vennen er klar til at tage hele balladen for at være sammen med mig, men problemet er, skal jeg følge mit hjerte eller skal jeg stoppe det både med vennen og min kæreste?

Jeg er flyttet ud af lejligheden i en periode for at samle mine tanker lidt.

Håber du kan hjælpe med et råd.

Mvh Gitte

Parterapeut og sexolog svarer:

Kære Gitte

Tak, for dit brev.

Det lyder som om dit parforhold egentligt ikke er særligt godt. Og det er nok medvirkende årsag til, at du kunne falde for en anden.

Læs ogå: Hvorfor er man utro

Hvis du keder dig i forholdet, bliver du nødt til at gøre noget. Enten skal du stoppe forholdet, eller også skal du insistere på, at noget ændrer sig. Hvis du ikke er tilfreds, er han det nok heller ikke. Du kan jo overveje at tage ham med i parterapi, hvis I har svært ved, at skabe forandringer.

Hvis dit nuværende forhold skal have en chance, skal du hurtigst muligt tage en ærlig snak med din kæreste, og høre hvor han står. Måske har forholdet en chance, hvis I begge arbejder for det?

Men hvis du ved med dig selv, at du virkelig ikke vil din kæreste, så kan du lige så godt få det afsluttet.

Forelskelse er en dejlig rus, som kan udtrykke et potentiale for udvikling, hvilket er det stik modsatte af kedsomhed. Det kan du læse mere om her: Derfor bliver du forelsket.

Jeg gætter på, at hvis du virkelig er forelsket, og han også er, så ender I med at være sammen, hvilket også giver god mening, hvis du har afsluttet dit nuværende forhold.

Håber du kan bruge mit svar.

Jeg ønsker dig alt det bedste.

De bedste hilsner,

Kvinde forelsket i kærestens ven: "En aften drak vi os fulde og havde sex - skal jeg gå fra min kæreste?" - Brevkasse om parterapi

Parterapi: Et godt parforhold

Et godt parforhold er en af de vigtigste ingredienser i et lykkeligt liv. Desværre kører mange parforhold lidt på automatpilot. Og selvom parforholdet ikke har egentlige problemer, er det heller ikke rigtig godt.

Parterapi handler ikke kun om at fixe problemer. Parterapi kan give dit parforhold et boost, så det bliver bedre end bare “ok.”

Læs mere om parterapi og det gode parforhold: Parterapi: Et godt parforhold

Opdateret d.27 juli 201827-7-2018Kvinde forelsket i kærestens ven: “En aften drak vi os fulde og havde sex – skal jeg gå fra min kæreste?”Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend