Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog og psykoterapeut i København.

Brevkasse

“De mænd jeg møder, kan ikke få den op at stå med mig!”

Hej,

Jeg er en kvinde sidst i 20’erne. Jeg er stødt ind i et problem, som synes at blive ved med at ske og jeg er derfor begyndt at tænke, at det simpelthen må handle om mig og av! Det gør ondt på selvtilliden.

På et år har jeg været sammen med 6 forskellige mænd, og ud af dem har 4 ikke kunne få den ordentlig op at stå, hvilket har resulteret i 0 sex. De første par gange tænkte jeg ikke så meget over det, men nu skete det igen – med en fyr der har et aldeles aktivt sexliv ellers. Og nu er jeg jo så begyndt at tænke, at det de mænd har tilfælles er: mig!

Læs også brevet: “Jeg har præstationsangst i sengen”

Jeg snakker meget åbent og ærligt med mine veninder om de her ting, men ingen lader til at opleve det her problem med de mænd de ser.

Jeg ved jeg ser okay ud, og at fyrene tænder på mig og min krop. Men er det mig, der gør et eller andet? Kan man være for passiv, for aktiv? Min personlighed er ikke ret feminin, og jeg er begyndt at tænke på om det kan være det?

Jeg er efterhånden rimelig frustreret!

Har du nogle visdomsord omkring dette emne? Jeg ved alle siger, at det ikke handler om mig – og det siger de mænd jeg har været sammen med også – men er det virkelig rigtigt?

Vh Mette

“De mænd jeg møder, kan ikke få den op at stå med mig!”

Sexolog og parterapeut svarer:

Hej Mette

Tak, for dit brev.

Umiddelbart tænker jeg, at hvis fyrene tænder på dig og din krop, så er fundamentet i orden.

Man kan ikke være for aktiv eller for passiv. Men kan være sammen med de forkerte! Nogle mænd foretrækker en passiv kvinde, andre en aktiv. Ligesom kvinder også har deres præferencer. Det handler om at få vist og sagt, hvem man er i sengen. Og finde ud af hvem den anden er.

Hvis de mænd du er sammen med, ikke kan få den op at stå, så skal I måske snakke om, hvorfor de har rejsningsproblemer. Måske er det noget i jeres samspil, som slukker lysten? Eller måske tænder de så meget på dig, at de bliver nervøse og får præstationsangst?

Jeg er nysgerrig på, om du har været i forhold med nogle af de mænd du taler om. Og om det gik over med tiden? Det er ikke unormalt at have rejsningsbesvær de første gange man har sex, fordi man har brug for lidt tid til at lære hinanden at kende. Eller man er forelsket og derfor er nervøs.

Du skriver heller ikke, hvad du mener med, at du ikke er særlig feminin. Jeg tror de fleste mænd, foretrækker en “feminin” kvinde. Men mænd og kvinder er forskellige, så måske handler det om, at du finder en mand, som er til ikke-feminine kvinder. Jeg har skrevet en artikel om polaritet, som måske er interessant for dig.

Ikke-feminin betyder måske også, at du er direkte, når det handler om sex? Hvis ja, så tror jeg godt, det kan skræmme nogle mænd lidt. Mange mænd er vant til have rollen som den, der presser på og tager initiativ. Og hvis tager den rolle, kan nogle mænd blive lidt usikre og derfor kan de ikke få den op at stå.

Et godt tip er, at I bruger mere tid på forspil, og du lader manden tage initiativ til at gå fra forspil til sex. Mænd har nemlig også brug for forspil. Ikke så meget til at blive fysisk klar til sex (som kvinden), men til at blive følelsesmæssigt klar.

Hvis en kvinde er for hurtig fremme, er der nogle mænd, som ikke opdager, at de faktisk ikke helt klar endnu. Selvom de har en erektion, er det ikke sikkert, at deres følelser er med. De har en halvhjertet erektion, som hurtigt forsvinder igen. Derfor foreslår jeg, at du som eksperiment afgiver lidt kontrol under forspillet, og lader manden styre lidt mere. Se hvad der sker.

Jeg foreslår også, at du læser om de erotiske arketyper. Det kan gøre dig klogere på dig selv og de mænd, du er sammen med.

Du kan også prøve at date mere inden egenligt sex. Det kan være en god måde at blive fortrolige med hinanden inden i har sex.

Jeg anbefaler også, at du læser denne artikel om årsager til mænds manglende sexlyst. Måske er denne artikel om at være god i sengen også interessant for dig.

Held og lykke på din rejse. Det skal nok gå godt.

De bedste hilsner

Min kæreste kan ikke få den op at stå - Har han rejsningsproblemer?

PS:

Her kan du få 5 tips mod rejsningsbesvær: Hent 5 tips mod rejsningsbesvær. 

Opdateret d.24 juli 2022.

24-07-2022Mette er frustreret: “De mænd jeg møder, kan ikke få den op at stå med mig!”Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!