Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er psykoterapeut, sexolog, coach og parterapeut i København.

Brevkasse

“Forelskelsen er væk – hjælper det at være mindre sammen?”

Hej, og tak for en god brevkasse.

Jeg er en kvinde på 42, har 2 hjemmeboende delebørn.

For ca. 3 mdr. siden mødte jeg en mand på 45, også med 2 børn. Vi blev stormende forelsket, og gik meget hurtigt frem med at introducere børn osv. Vi brugte nærmest alle dage sammen, og næsten kun sammen med børnene og sjældent alene, da vi har børn i modsatte uger.

Jeg kunne mærke, at det gik for hurtigt, da jeg ikke følte at vi fokuserede på os og vores forelskelse. Jeg italesatte det et par gange, men vi kørte fortsat på.

Jeg kunne mærke, at han pludselig ikke var helt til stede og vi tog så snakken. Vi er enige om, at vi har mistet forelskelsen for hurtigt midt i at lege storfamilie. Vi har ikke lyst til at afslutte det, da vi er glade for hinanden, ikke er trætte af at være sammen, og kan se os sammen i fremtiden.

Vi har derfor besluttet at nulstille, altså ikke holde pause men gå lidt tilbage. Dvs. ikke ses hver dag og kun når ungerne er lagt i seng og i det hele taget fokusere kun på ham og jeg.

Vi håber, at vi på den måde begge kan få mærket efter om hvad vi føler, og om vi som kærester kan blusse lidt op igen.

Mit spørgsmål er om det er en god ide og om det mon overhovedet kan lade sig gøre….at savnet og “forelskelsen” blusser lidt op igen?

Håber meget på svar?

“Forelskelsen er væk – hjælper det at være mindre sammen?”

Parterapeut svarer:

Hej med dig

Tak, for dit brev.

Det korte svar er, at det bestemt kan gøre noget godt for jeres forhold at bruge mindre tid sammen. Og at være mindre far, mor og børn, og lidt mere kærester.

Om det skaber nok forandring til, at I bliver forelskede igen er ikke sikkert. Men det vil sikkert øge tiltrækningen og den romantiske kærlighed.

Familieliv kan være en dejlig ting, men det er ikke nødvendigvis det, som nærer forelskelse, tiltrækning og eventyr. Det er en god idé at være opmærksom på, hvordan man er sammen, og hvordan det påvirker forholdet. Og I har allerede gjort jer nogle vigtige erfaringer.

Jeg anbefaler, at du læser denne artikel om polaritet og tiltrækning. 

Jeg ønsker jer begge held og lykke.

De bedste hilsner,

Forelskelsen er væk - hjælper det at være mindre sammen? - Brevkasse om parterapi

Opdateret d.15 sep. 202015-09-2020Kvinde på 42: “Forelskelsen er væk – hjælper det at være mindre sammen?”Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend