Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog, coach og psykoterapeut i København

Brevkasse

“Vi har ingen venner. Hvad gør vi?”

Hej Holger

Vi er et gift par på 65, og vi har ingen venner!!

Vi har i vort lange ægteskab aldrig fundet nye par som venner. Jeg kan selv finde veninder, og min mand kan finde en ven, men vi kan ikke finde venner/bekendte, som er par.

Vi har boet mange år i København og til sidst var vi venneløse. Vi flyttede til Skåne til en lille landsby og har gjort meget for at træffe nye mennesker, men uden et godt resultat. D.v.s. at vi stadig er uden venner, selvom vi har inviteret mange i vores hjem, bliver vi aldrig inviteret tilbage.

Vi har talt med en psykoterapeut engang, men hun kunne ikke se, der var noget galt med os… Jeg savner jo rigtig meget en omgangskreds og føler mig meget ensom. Jeg vil lige nævne, at jeg er introvert, så jeg er ikke god til at smalltalke med andre.

Hvad skal vi dog gøre? Jeg kan ikke leve resten af livet uden nære sociale kontakter i hverdagen. 

Vänliga hälsningar N.N.

“Vi har ingen venner. Hvad gør vi?”

Psykoterapeut og parterapeut svarer:

Hej N.N.

Tak, for dit brev.

Det er ikke alle par, som har let ved at finde fælles venner.

Men du siger, at I begge kan finde venner hver for sig. Det er jo positivt, for så kan I begge have et rigt socialt liv – selvom det måske bliver uden fælles venner.

Hvis I gerne vil have fælles venner, er mit bedste råd, at I deltager i par-aktiviteter med andre. I kan fx gå til dans sammen eller spille bridge sammen eller noget helt andet. På den måde øver I jer på at være par sammen med andre par.

Hvis du tror, det er et problem, at du er introvert, må du jo øve dig på at være mere udadvendt. Det er i høj grad en vane sag og et spørgsmål om træning. Du kan jo øve dig, når I går til dans eller bridge eller hvad I ellers finder på.

Jeg ønsker jer held og lykke!

De bedste hilsner,

Vi har ingen venner. Hvad gør vi?

Opdateret d.7 juli 20207-07-2020Gift par på 65: “Vi har ingen venner. Hvad gør vi?”Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend