Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog, coach og psykoterapeut i København

Brevkasse

Min nye kæreste må ikke komme med til børnefødselsdag!

Hej Holger

Min ekskæreste og jeg gik fra hinanden for ca. 1½ år siden og vi har 2 dejlige drenge sammen på hhv. 9 og 13 år.

Det var et uproblematisk brud for os voksne, da vi gennem flere år vidste hvor det bar henad og efterhånden havde prøvet ’alt’ med parterapi af flere omgange. Så vi var enige, om at det ikke skulle være os, og hendes forslag med at vi ’bare’ kunne prøve at have ’kærester’ ved siden af vores familie, kunne jeg ikke forlige mig med, da jeg er meget monogam, hvor hun nok er det modsatte.

Ungerne tog ikke bruddet helt så pænt, især den 13 årige knægt blev meget ked af det og følte at hele hans verden sank i grus. På trods af at vi var enige om, at vi begge ville blive i huset, så de kunne blive boende hvor de altid har boet, og vi fortsat gør fælles ting sammen, og også er i huset samtidigt flere dage om ugen.

Så alt burde vel egentlig være godt, eller så godt som det nu kan blive i en ’skilsmissefamilie’ med hensyn til børnene, men det er det desværre ikke helt.

For de har meget svært ved at accepterer min ‘nye’ kæreste, som jeg nu har været sammen med i over et år, og de blev præsenteret for hende for mere end ½ år side, og vi har lavet flere ting sammen og de har også mød hendes børn.

Men nu har den ældste snart fødselsdag og både han og hans mor (min ekskæreste) synes ikke min nye kæreste må komme med, hvilket jeg synes er mærkeligt, da hun jo er min partner og dermed en naturlig del af sådan en begivenhed tænker jeg.

Fødselsdagen er for den nærmeste familie, både min og min ex. svigerfamilie og har et fint forhold til dem allesammen fortsat, og min kæreste kender min familie rigtigt godt. Men det virker som om ,min ekskæreste ikke vil have det bliver ‘offentligt,’ at jeg har en kæreste. Og derfor tror jeg, min ældste søn bakker hende op, fordi hun overfor ham har givet udtryk for, at hun ikke vil have min kæreste med.

Så kan jeg ‘kræve’ at hun skal med, selvom både han og ekskæresten stiller sig på bagbenene?

Jeg føler at både han og min ekskæreste ikke vil acceptere, at vi er et par, og det derfor er naturligt, vi gør ting sammen. Jeg har prøvet at forklare dem, at jeg jo også vil synes, det er mærkeligt og meget kunstigt, hvis vi fortsat skulle ‘lege familie’ uden min kæreste må komme med – og hun vil blive ked af det og føle sig ekskluderet.

Kærlig hilsen den frustrerede men meget forelskede far.

Parterapeut og psykoterapeut svarer:

Hej med dig

Tak, for dit brev.

Dit dilemma deler du med mange skilmissefamilier.

Der er store følelser involveret. Og det er umuligt at gøre alle tilfredse.

Generelt synes jeg, at man skal imødekomme børnenes behov på bekostning af de voksnes. Men du har selvfølgelig også brug for, at din nye kæreste på et tidspunkt bliver del af familien.

Jeg tror, at din exkæreste og jeres søn kan have modstand på din nye kæreste i mange år, når det drejer sig som arrangementer i den “gamle” kernefamile.

Du kan selvfølgelig tale med din ekskæreste, og forhåbentligt kan din eks få et godt forhold til din nye kæreste, hvilket også vil påvirke din søn i positiv retning.

Men uanset hvad vil din 13årige søn nok have modstand på din nye kæreste i lang tid. Det er hårdt være barn i en skilmisse. Og han vil sikkert længes efter at mor og far bliver kærester igen. Det er kun naturligt. Derudover kan han føle loyalitet mod sin mor, hvilket bl.a. viser sig ved at have modstand på den nye kvinde.

Jeg har 3 forslag.

1) Enten venter du med at tage din nye kæreste med til familie tam-tam endnu et år. Måske skal der bare gå lidt tid, før din eks og din søn er klar til et nyt ansigt.

2) Eller du venter indtil din eks også tager en ny kæreste med. Men det er ikke til at sige, hvornår det sker.

3) Eller I giver jeres børn hele 2 fødselsdage i fremtiden: En sammen med sin mor, og en sammen med dig og din famile.

Mulighed 3 betyder ikke, at du ikke kan deltage i arrangementer med din eks, men at dine børn langsomt vender sig til, at de er del af en ny famile, som består af din nye kæreste, børnene og din familie. Og det er vel også det mest naturlige, for livet går på et tidspunkt videre. Og en familie bliver til to.

Jeg kan ikke sige, hvilken mulighed er bedst for dig. Det må du selv fornemme.

Men jeg håber I finder ud af det – selvom det ikke er nemt.

De bedste hilsner,

Parterapeuten skriver i brevkassen - Min nye kæreste må ikke komme med til børnefødselsdag!

Opdateret d.1 sep. 20191-9-2019Min nye kæreste må ikke komme med til børnefødselsdag!Bevidsthed.org

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!

Send this to a friend