Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er psykoterapeut, sexolog, coach og parterapeut i København.

Brevkasse

“Jeg vil bo med min familie, men min kæreste vil have sit eget hus”

Hejsa Holger

Jeg er for ca. et halvt år siden, flyttet ud på en stor gård med min familie. I den ene halvdel af hovedhuset bor min kæreste og jeg, i den anden mine forældre. Vi har fælles indgang og bryggers, men derudover bor vi i to separate boliger. Min storebror bor i det der tidligere var en garage, som er lavet til et hus.

Det er noget anderledes end hvad de fleste gør, når det kommer til at flytte i hus; en slags familiekollektiv, kan man vel kalde det.

Der er nu opstået lidt problemer, da det er gået op for min kæreste, at han gerne vil købe og eje sit eget hus. Herude på gården, er det min storebror, lillesøster og jeg som ejer det, og der er særeje på det.

Min kæreste har hele livet gået med drømmen om at købe sit eget hus, og har sparet op til det. Han valgte dog at give gården, og ideen med den en chance. Men det virker ikke til, at det nogensinde er faldet helt i hak for ham.

Jeg, på den anden side, kan kun se fordelene ved at bo som vi gør på nuværende tidspunkt. Jeg er et kæmpe familiemenneske; Jeg elsker, at vi alle hjælper hinanden med at holde huset (havearbejde, byggearbejde og div. projekter). Derudover synes jeg det er så herligt at tænke på, at når jeg en dag skal have børn, så er der ikke langt hjem til mormor og morfar. Samtidig bliver mine forældre ikke yngre, og jeg vil derfor være tæt på, når de har brug for hjælp som årene går.

Læs også brevet: 23-årig vil være far, men kæresten afviser

Man kan altså sige, at min kæreste er, og gerne vil være, en del mere uafhængig og jeg er ret afhængig af at have min familie tæt på. Jeg kan kun respektere, at han føler som han gør. Det lyder dog til, at det ikke er et spørgsmål om han flytter, men om det bliver med eller uden mig.

Hvad i al verden skal jeg stille op? Er det mig der skal have klippet navlestrengen en gang for alle; måske det er for meget at bede en kæreste om at bo så tæt på svigerforældrene? Eller måske passer vi bare ikke sammen på det punkt?

Med venlig hilsen
Lusen mellem to negle

“Jeg vil bo med min familie, men min kæreste vil have sit eget hus”

Parterapeut svarer:

Hej Lus mellem to negle

Tak, for dit brev.

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil bo med din familie. Hvis det fungerer, er der mange fordele ved det. Ingen tvivl om det. Men der er også mange, som foretrækker at bo alene. Og mange som i hvert fald ikke har lyst til at bo med deres svigerfamilie. Sådan har din kæreste det åbenbart.

Selvfølgelig kan du bede din kæreste om at blive boende, men hvis han ikke vil, kan du ikke gøre noget ved det. Og måske skal du klippe navlestrengen, men måske er din navlestreng helt som den skal være. Der er ikke noget i vejen med at være familiemenneske og ønske at bo med sin familie.

Man kan ikke sige, at det er “rigtigt” eller “forkert” at bo med sin familie eller svigerfamilie. Hvis det bidrager til ens livskvalitet er det “rigtigt.” Ellers er det “forkert.”

På det område er I åbenbart forskellige steder. Og siden din kæreste har besluttet sig for at flytte, må du gøre op med dig selv, om du vil flytte med. Eller I skal bo hver for sig.

Alternativt kan du overveje, at lade din kæreste sætte mere præg på stedet. Du siger, at dig og dine søskende har særeje. Men det kan jo rettes til hos en advokat, hvis det betyder, at din kæreste bedre kan se sig selv i bofællesskabet.

En anden mulighed er, at I finder et hus tæt på din familie, så du kan være tæt på dine forældre og søskende.

Mange parforholdsproblemer og -dilemmaer har ikke en løsning, hvor begge bliver tilfredse. I sådanne situationer er vigtigt at huske på kærligheden, og de gode ting man har sammen, sådan at problemet ikke ødelægger forholdet.

De bedste hilsner,

Jeg vil bo med min familie, men min kæreste vil have sit eget hus - Brevkasse om parterapi

Opdateret d.31 juli 202031-07-2020Jeg vil bo med min familie, men min kæreste vil have sit eget husBevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend