Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er psykoterapeut, sexolog, lifecoach og parterapeut i København.

23-årig vil være far, men kæresten afviser

Hej Holger

Jeg har været i et forhold med den samme pige i 3 år nu. Jeg har i lang tid drømt om at få et barn, og det er et kæmpe ønske for mig, at få et barn imens at jeg kun er 22-25år. Også selvom at jeg er i gang med en uddannelse. Jeg bliver snart 23.

Det er som om, at hun ikke helt deler samme ønske. Når at jeg prøver at komme ind på emnet virker hun afvisende/irriteret.

Hilsen Jesper 

Parterapeut og psykoterapeut svarer:

Hej Jesper

Tak, for dit brev.

I langt de fleste tilfælde vil jeg anbefale at vente med at få børn. De færreste er modne nok til at blive gode forældre som 23-årig. Men det betyder ikke, at det ikke er rigtigt for dig. Det må du finde ud af med dig selv. Men hvis du er i tvivl, så vent. Du kan blive far de næste 25-30 år. Ingen grund til panik.

Se flere breve i brevkassen: Brevkassen om parforhold og kærlighed

Husk også, at bare fordi man har meget, meget lyst til noget, er det ikke sikkert at godt for en, eller at man bliver glad for beslutninger.

Det lader til, at din kæreste ikke har lyst til at få børn. Jeg gætter på, at hun er på alder med dig, og sikkert vil vente, som de fleste andre på jeres alder.

Hvis det er vigtigt for dig, må du sætte dig ned med hende og fortælle hvordan du har det. Du må se hende i øjnene og fortælle hende ærligt, at du vil ha’ børn. Sig fx at du oplever hende afvisende, og tal om det. Måske har hun det ligesom dig – måske ikke. Det finder du først ud af, når I har talt om tingene.

Jeg ønsker dig alt det bedste, og håber du kan bruge mit svar.

De bedste hilsner,

Holger er sexolog og parterapeut i København

Parterapi København

Kommunikation, forståelse og empatisk kontakt er grundlaget for et godt parforhold. Hvis du har problemer med at kommunikere med din kæreste, så er parterapi noget for jer.

I et parterapiforløb sikrer parterapeuten, at der bliver skabt et rum, som fremmer den empatiske kontakt. På den måde kan I for talt ud om sårbare emner, uden at der opstår konfrontationer, som øger afstanden mellem jer.

Læs mere om parterapi i København: Parterapi i København

Opdateret d.25 dec. 201725-12-201723 årig vil være far, men kæresten er afvisendeBevidsthed.org 

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!

Send this to a friend