Brevkassen om parforhold, sex og kærlighed

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, psykoterapeut, sexolog og coach i København.

“Hun elsker mig, men vil ikke være kærester?”

Hej Holger

Jeg har været sammen med en pige i 5 måneder – vi kalder os ikke kærester, men vi ses ikke med andre, og er super glade for hinanden.

Jeg bor på Fyn, og hun er netop flyttet til Jylland for at studere.

Efter hun var flyttet, og vi ikke så hinanden 4-5 gange om ugen længere, havde jeg brug for bekræftelse af vores forhold.

Derfor spurgte jeg, hvor hun så os, og om hun kunne se os gøre det helt officielt.

Hun sagde, at hun ikke kunne kaste sig ud i et fuldt ud kæresteforhold lige nu, da hun lige var flyttet, og der skete så mange nye ting: nyt studie, skulle finde job osv. osv.

Jeg er blevet meget i tvivl, og det slog mig en del hårdere, end jeg havde regnet med, at hun ikke ville kalde os kærester. Men jeg elsker hende virkelig, og hun siger det samme, og at hun ikke har lyst til at være sammen med andre.

Jeg ved ikke om jeg skal satse, for kan virkelig ikke, og har ikke lyst til at være sammen med andre, men på den anden side har jeg heller ikke lyst til at blive såret endnu mere senere hen.

Jeg ser ingen tegn på at hun ikke vil mig, tværtimod. Vi er meget glade for hinanden, og har det super godt når vi er sammen – sender søde beskeder osv. Jeg skal også til Århus efter studiet her pga. jobmuligheder.

Mvh Peter 23.

Psykoterapeuten svarer:

Kære Peter

Tak, for at du skriver til brevkassen.

Som jeg forstår dig, savner du tryghed. Dybest set vil du have sikkerhed for din venindes kærlighed, og undgå at blive såret.

Det er forståeligt og helt normalt. Men desværre er der ingen sikkerhed i kærlighed. Selv hvis hun sagde ja til at være officielt kærester, kan jeres forhold gå i stykker næste dag.

Læs også: Ynkelige mænd jagter ekskæresten

Jeg synes hellere, du skal fokusere på de kærlige følelser, I har sammen nu. Glæd dig over, at hun er i dit liv nu, og tænk mindre på fremtiden. Nogle mennesker søger i årevis efter kærligheden uden at finde den. Det er dumt at smide noget godt væk, bare fordi du ikke har sikkerhed for fremtiden – hvilket i virkeligheden er umuligt.

I er unge, og har kun været sammen i 5 måneder. Jeg synes det er for tidligt at stille ultimatummer. Hvis du skulle sælge hus, flytte eller lave andre store omvæltninger i dit liv, er det forståeligt, at du vil være sikker på, hvor hun står.

Men som det er nu, synes jeg ikke, du skal tænke så meget over det. Hun er lige flyttet og har gang i en masse ting. Giv hende tid til at finde sig selv i de nye omgivelser.

Desuden flytter du til Århus på et tidspunkt, så I får bedre muligheder for at være sammen. Så vær tålmodig, giv hende tid, og vær glad for det gode I har sammen.

Når I ikke ser hinanden så tit, er det ekstra vigtigt at bevare fortroligheden, intimiteten og kærligheden mellem jer.

Her er lidt inspiration til gode samtaler: Guide til dybe samtaler og empatisk kommunikation. Måske kan du også bruge denne artikel om parforholdets faser.

Jeg håber, du kan bruge mit svar. Og jeg ønsker dig held og lykke!

Holger er coach og psykoterapeut i København

Psykoterapi: Hjælp til svære følelser

Har du svært ved at finde den rigtige beslutning? Psykoterapi gør dig klogere på dig selv, din prioriteter og værdier. Du får sparring, gode råd og et skub i den rigtige retning.

Bliv klogere på psykoterapi her: Psykoterapi i København

Opdateret d.10 feb. 201710-2-2017“Hun elsker mig, men vil ikke være min kæreste? Skal jeg stoppe vores forhold?”Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend