Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er psykoterapeut, sexolog, coach og parterapeut i København.

Ung pige: “Er jeg jaloux eller bare usikker?”

Hej Holger

Jeg er en ung pige først i 20’erne.

Jeg har været sammen med min helt fantastiske kæreste i over 6 mdr nu.

Han havde en kæreste lige inden vi fandt sammen, som forlod ham da han var forelsket i mig. Han har haft mange længerevarende forhold igennem tiden og det går mig rigtig meget på. Jeg kan ikke finde ud af om jeg er jaloux, eller om jeg bare er usikker på om han også vil droppe mig, når der er gået den tid som det tog ham at blive træt af de andre.

Læs også brevet: Langdistanceforhold og jalousi

Jeg kan efterhånden ikke tænke på andet, hver gang han kysser mig, eller siger at han elsker mig, end at det samme har han gjort med de andre. 

Jeg ved, at det er mig der er problemet og ikke ham. Men hvad gør jeg? Hvordan lægger jeg det bag mig og ‘kommer over’ hans ekskærester?

Det er altså lettere sagt end gjort.

Mange hilsner

Anonym

Parterapeut og psykoterapeut svarer:

Hej Anonyme

Tak, for dit brev.

Du er jaloux på din kærestes eks- og fremtidige kærester, hvilket selvfølgelig ikke giver mening. Derfor er din jalousi skadelig. I nedenstående artikel bliver du klogere på jalousi, og hvordan du slipper af med den:

Læs også: Slip din jalousi

Dine følelser er forståelige og almindelige. Men de er hverken sunde eller gavnlige. Du bekymrer dig om fremtiden, og noget som måske kommer til at ske engang, i stedet for at nyde det som du har lige nu.

Hver gang du rammes af jalousi, bliver du nødt til at stoppe op og se på virkeligheden her og nu: Har du grund til at være jaloux? Hvis ikke, skal du anstrenge dig at for at bliver i nuet. I stedet for at tænke, så prøv at gå dybere ind i samværet, kysset osv. Jeg ved det ikke er nemt, men der er ingen anden udvej!

Her er nogle metoder, som du kan bruge til at slippe negative tanker og følelser:

Læs også: Er din jalousi sund eller usund?

Sandsynligheden for at I bliver gift, og lever lykkeligt til jeres dages ende, er meget lille. Dvs. at på et tidspunkt bliver I enige om at gå hvert til sit. Sådan er det bare. Og jo før du lærer at leve med det, desto bedre. Mange er plaget af romantiske fantasier om at være den eneste ene. Det er du ikke alene om. Men jo før du slipper dem, desto mindre smerte oplever du. Det hører med til at blive voksen, at se verden som den her.

Læs også brevet: Jaloux kæreste: “Det giver mig kvalme, at min kæreste mistede sin mødom som 13-årig”

Vigtigt: At han har sagt til andre, at han elsker dem, gør det ikke uægte! Det er vigtigt at indse dét. Engang kommer du højest sandsynlig til at kysse en anden, som du også fortæller, at du elsker. Det gør hverken dit nuværende eller fremtidige forhold mindre ægte eller værdifuldt. Hvis han siger han elsker dig, så mener han det nok. Nyd det!

Jeg ønsker dig alt det bedste, og håber du kan bruge mit svar.

De bedste hilsner,

Slip din jalousi - Holger er sexolog og parterapeut i København

Parterapi København: Slip jalousi

Usund jalousi kan ødelægge et parforhold. Derfor skal du tage hånd om de jalousifølelser, som rammer dig og din partner. Jo før, desto bedre!

Parterapi er en konstruktiv måde at skabe et ærligt rum, hvor der er plads til de svære følelser. En parterapeut er trænet i at håndtere det sårbare på en nænsom måde, og netop derfor er et parterapiforløb den bedste måde bearbejde den jalousi, som truer dit parforhold.

Læs mere om parterapi i København: Parterapeut i København

Opdateret d.28 august 20178-11-2017Ung pige: “Er jeg jaloux eller bare usikker?”Bevidsthed.org 

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend