Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog, coach og psykoterapeut i København

Brevkasse

Marie er fortvivlet: “Min kæreste kommer for tidligt!”

Hej Holger

Jeg har mødt den dejligste fyr, som jeg har datet i ca. 1 måned. Vi kysser, nusser og snakker fra vi mødes til vi skilles, alt er virkelig skønt.

Men vi har endnu ikke haft sex. Vi tilfredsstiller hinanden på alle andre måder, og det er han virkelig god til, men vi har ikke haft decideret sex, hvor han har været oppe i mig, og vi har heller ikke prøvet på det.

Jeg ville give det lidt tid, inden jeg ville spørge ind til det, men det gjorde jeg så for leden, hvor jeg spurgte, om han ikke havde lyst til sex. Han svarede, at han havde rigtig meget lyst, men ikke kunne, fordi han kommer så hurtigt, at han ikke når at blive hård nok. Han sagde, at det ikke altid har været sådan, men det er kommet med tiden (han er kun 29 år).

Læs også brevet: Præstationsangst i sengen

Det var ret svært at snakke om, også fordi det er så nyt. Men det virker ikke som noget han prøver at finde en løsning på.

Hvad skal jeg gøre?

Jeg ved at gå i panik, fordi jeg snart tror det udvikler sig til et fast forhold, men jeg kan ikke leve et liv uden sex. Hvis løsningen er, at vi skal snakke om det, hvordan bringer man det så op uden at såre ham? Og er der noget at gøre ved hans problem?

Mvh Marie

Sexolog og parterapeut svarer:

Kære Marie

Tak, for dit brev.

Mange lider af for tidlig sædafgang. Og næsten alle mænd som lider af det, skammer sig. De vil gerne præstere i sengen, have god sex og gøre deres kæreste glade. Når de ikke kan det, rammes de på deres selvværd og stolthed.

Derfor er det selvfølgelig svært at tale om. Både for dig og ham. Men det er vigtigt at I får talt meget sammen. Ellers risikerer I, at de seksuelle udfordringer kommer til at fylde så meget, at det skader forholdet.

Jeg anbefaler, at du siger til ham, at du ikke forventer at tingene ændrede sig hurtigt. Men at du har behov for, at der sker en udvikling. Sig til ham, at du ser det som en fælles opgave. Og ikke kun hans problem.

Der er nok ikke en nem måde at tale om det på. Det vigtigste er måske, at du er rolig, kærlig og ikke-anklagende. Når han ser, at det ikke er fordi, du ikke elsker ham eller vil ham. Så bliver det nemmere at tale om.

i skal udvikle en tale-om-sex-kultur i jeres forhold. For tidlig sædafgang kan bl.a. hænge sammen med præstationsangst og usikkerhed, derfor kan det faktisk hjælpe blot at tale om. Så bryd tavsheden og tal sammen.

Jeg har ikke skrevet en artikel om for tidlig sædafgang (endnu), men faktisk kan nogle af teknikkerne i denne artikel måske bruges som inspiration til samtaler om sex: Orgasme uden udløsning.

Det er ikke nemt, at overkomme for tidlig sædafgang. Derfor anbefaler jeg, at han taler med en sexolog (du kan evt. betale halvdelen af regningen). Han skal afsted alene, men sig også, at du meget gerne vil med en dag. Så du kan lære, hvordan du bedst muligt hjælper ham.

Jeg ønsker jer alt det bedste!

De bedste hilsner,

Marie er fortvivlet: "Min kæreste kommer for tidligt!"

Opdateret d.14 juni 201919-3-2019Marie er fortvivlet: “Min kæreste kommer for tidligt!”Bevidsthed.org

 
Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
Send this to a friend