Brevkassen om parforhold, sex, kærlighed og personlig udvikling.

Brevet er besvaret af Holger, som er parterapeut, sexolog, coach og psykoterapeut i København

Brevkasse

Kvinde kan ikke slippe vrede og jalousi: “Mit selvværd har lidt et kæmpe knæk.”

Kære Holger

Jeg er en kvinde på 47 år. Har været kæreste med den samme mand i tre år nu.

Har erfaret, at han i starten af vores forhold skrev med en anden. Han siger, at det ikke var noget seksuelt, og at han ville mig fra starten. Men slettede først kontakten med hende, da jeg bad ham konkret om det.

Det har fyldt rigtig meget, og jeg har været/er meget vred over det.

Vi forsøgte at komme videre sammen, fordi jeg elsker ham.

Nytårsaften for to år siden, havde jeg planlagt at spørge ham, om han ville flytte ind hos mig.

Men men men, han sad på et tidspunkt alene med sin telefon og nærstuderede en anden meget veltrænet kvinde på Facebook i meget lang tid. Jeg stor bag ved ham, og han så ikke, at jeg var der, så han zoomede ind på bagdel og bryster og kiggede i min verden meget længe.

Min verden gik i stykker, og jeg blev meget vred og ked af det. Vi er stadig sammen, men jeg har svært ved at få den helt umiddelbare kærlighed tilbage.

Læs også: Min kone kan ikke slippe tanken om, at jeg var utro

Vi har altid haft et rigtig godt sexliv – det har vi stadig, men jeg har svært ved at give mig helt hen og være lige så fræk for ham, som jeg var tidligere. Er så vred på ham over, at mit selvværd har lidt et kæmpe knæk. Han siger, at han synes jeg er lækker og alt det der, men i min verden klinger det hult, selvom jeg ikke er i tvivl om, at han mener det.

Hvordan kommer vi videre? Jeg kommer jo aldrig til at gå op af kirkegulvet med ham og være helt umiddelbar i min kærlighed til ham, da han i min verden har såret mig meget.

Min familie og venner synes han er helt fantastisk, og det er jeg da rigtig glad for, men jeg sidder ofte, og føler mig ensom i selskaber, da jeg er den eneste, der kender den sande historie.

Bedste hilsner,
En kvinde i nød

Parterapeut og psykoterapeut svarer:

Kære kvinde i nød

Tak, for dit brev.

Det er hårdt at være plaget af fortiden, for den kan jo ikke ændres.

Det lyder som om, du er jaloux på en kvinde, din mand har skrevet med for 3 år siden. Det lyder hårdt – både for dig og for jer. Det lyder også som om, at du måske slet ikke har grund til at være jaloux?

Måske tillægger du de 2 hændelser alt for stor betydning? Har du grund til at tvivle på ham, når han siger, at han ikke var seksuelt interesseret i hende? Og mon ikke de fleste mænd (og kvinder), kan finde på at kigge på en flot krop på facebook, uden at de elsker deres partner mindre af den grund?

Når gammel jalousi ikke vil gå væk, kan det hænge sammen, at der er noget i nutiden som vedligeholder følelsen. Fx at du ikke er tryg i dit parforhold, at du ikke føler dig forstået, at din kæreste ikke har lyst til dig osv. Eller måske er tanken blevet en vane, du ikke kan slippe?

En følelse kan ikke leve i flere år, med mindre du har nogle tanker, som aktiverer følelsen igen og igen. Spørgsmålet er, hvad du tænker, som holder følelsen i live?

Du bliver nødt til at finde ud af, hvad du ønsker fra din kæreste i nutiden – for fortiden kan ikke ændres. Hvad skal han sige og gøre, for at du får det bedre? Kan han overhovedet gøre noget?

Hvis din kæreste intet kan gøre, fordi alting dybest set er godt som det er (undtagen dine tanker om fortiden), så må du selv arbejde med dine tanker og følelser. Jeg anbefaler, du får professionel hjælp af en kognitiv terapeut eller anden fagperson.

Hvis der er noget konkret du savner fra din kæreste her og nu, skal I sammen arbejde på, at du får det bedre. Start evt. i parterapi sammen.

Her er 3 artikler, som du kan bruge som inspiration:

  1. Kend forskel på sund og usund jalousi
  2. Slip din jalousi på 5 måder
  3. Hvordan genopbygges tillid

En ting du skriver, bider jeg mærke i. Du skriver, at du ikke er i tvivl om, at han mener det, når han siger, du er lækker, men at det klinger hult. Det forstår jeg ikke.

Hvorfor klinger det hult, hvis du ikke er i tvivl om, han mener det? Hvad mere kan du ønske dig, end at han mener det? Føler du ikke, at han angrer nok?

Jeg håber, I snart finder ud af det.

Held og lykke!

De bedste hilsner,

Parterapeuten skriver - Kvinde kan ikke slippe vrede og jalousi: "Mit selvværd har lidt et knæk."

Opdateret d.27 aug. 201927-8-2019Kvinde kan ikke slippe vrede og jalousiBevidsthed.org

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!

Send this to a friend